Højer riskage er en sønderjysk kage lavet af risengrød med mandler. Den smager helt vildt godt, og kan serveres både kold eller varm.
Højer riskage med risengrød er virkelig en lækker, sønderjysk kage. Den smager næsten som risalamande, men er mere fast som en kage.
Riskagen er fuld af mandelstykker, og så pyntes den med flødeskum og frugtgelé.
Traditionelt set pyntes den med ribsgelé, men jeg foretrækker kirsebærgelé, da den dermed minder endnu mere om risalamande.
Jeg vil lige tilføje, at det er meget vigtigt at bage kagen i en silikoneform eller springform, da den klistrer meget i siderne i en "normal" kageform, hvilket gør den svær at fjerne fra en fast form.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på Højer riskage
Højer riskage
Ingredienser
- 400 g risengrød
- 30 g smør - smeltet
- 40 g sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 0.5 tsk bagepulver
- 2 æg
- 15 g hvedemel
- 50 g mandler - smuttede
- 1 dl piskefløde
- 0,5 dl frugtgelé - for eksempel ribsgele
Fremgangsmåde
- Start med at forvarme ovnen til 180 grader og gør en rund kageform på cirka 22 centimeter i diameter klar. Sørg for at vælge en kageform som enten er af silikone eller en springform, som du smører godt.
- Start med at dele æggene til æggehvider i en skål og blommerne i en anden. Stil hviderne til siden og tilføj risengrøden til blommerne.
- Tilføj nu det smeltede smør til skålen med risengrød og rør det godt sammen. Tilføj derefter sukker, vaniljesukker, bagepulver og hvedemel. Rør det hele rigtig godt sammen.
- Hak mandlerne groft og tilføj dem til dejen, rør det godt sammen.
- Pisk nu æggehviderne stive og vend dem forsigtigt sammen med resten af dejen. Hæld nu dejen i formen og lad den bage i en time, den må gerne få en relativ mørk farve, og så skal den føles fast i konsistensen.
- Pisk nu fløden til flødeskum og pynt kagen med det. Tilføj derefter en smule frugtgelé på hvert stykke af kagen. Nu er din Højer riskage klar til at blive nydt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Denne opskrift på Højer riskage er særlig nem at lave, hvis man allerede har en rest risengrød.
Har du ikke en rest af risengrød, så kan du selv lave en fra bunden med 5 deciliter mælk og 80 gram grødris, det svarer til cirka 400 gram færdigkogt risengrød.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Jolanda
Ja ja, den skal da bages en dag.
Lyder virkelig dejlig.
Dany Pedersen
Jeg synes om den