Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Højer riskage

Højer riskage (sønderjysk kage med risengrød)

Højer riskage
4.8 fra 18 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
248
DELINGER
Facebook248PinterestSMSEmailMessenger
Indhold
  • Højer riskage
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på Højer riskage
  • Tip
  • Kommentarer

Højer riskage

Rakel Seneca
4.8 fra 18 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 10 minutter min
Højer riskage er en sønderjysk kage lavet af risengrød med mandler. Den smager helt vildt godt, og kan serveres både kold eller varm.
Antal: 6
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 400 g risengrød
  • 30 g smør (smeltet)
  • 40 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 0.5 tsk bagepulver
  • 2 æg
  • 15 g hvedemel
  • 50 g mandler (smuttede)
  • 1 dl piskefløde
  • 0,5 dl frugtgelé (for eksempel ribsgele)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Start med at forvarme ovnen til 180 grader og gør en rund kageform på cirka 22 centimeter i diameter klar. Sørg for at vælge en kageform som enten er af silikone eller en springform, som du smører godt.
  2. Start med at dele æggene til æggehvider i en skål og blommerne i en anden. Stil hviderne til siden og tilføj risengrøden til blommerne.
  3. Tilføj nu det smeltede smør til skålen med risengrød og rør det godt sammen. Tilføj derefter sukker, vaniljesukker, bagepulver og hvedemel. Rør det hele rigtig godt sammen.
  4. Hak mandlerne groft og tilføj dem til dejen, rør det godt sammen.
  5. Pisk nu æggehviderne stive og vend dem forsigtigt sammen med resten af dejen. Hæld nu dejen i formen og lad den bage i en time, den må gerne få en relativ mørk farve, og så skal den føles fast i konsistensen.
  6. Pisk nu fløden til flødeskum og pynt kagen med det. Tilføj derefter en smule frugtgelé på hvert stykke af kagen. Nu er din Højer riskage klar til at blive nydt.

Næringsindhold

Kalorier228kcalKulhydrater20gProtein4gFedt15gMættet fedt7gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt6gTransfedt0.2gKolesterol31mgNatrium131mgKalium128mgKostfibre2gSukker9gVitamin A372IUVitamin C0.1mgCalcium41mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på Højer riskage

Højer riskage med risengrød er virkelig en lækker, sønderjysk kage. Den smager næsten som risalamande, men er mere fast som en kage.

Riskagen er fuld af mandelstykker, og så pyntes den med flødeskum og frugtgelé.

Traditionelt set pyntes den med ribsgelé, men jeg foretrækker kirsebærgelé, da den dermed minder endnu mere om risalamande.

Jeg vil lige tilføje, at det er meget vigtigt at bage kagen i en silikoneform eller springform, da den klistrer meget i siderne i en "normal" kageform, hvilket gør den svær at fjerne fra en fast form.

Se flere opskrifter:

  • Risengrødsvafler
  • Hjemmelavet risifrutti
  • Fedtebrød
  • Klatkager

Tip

Denne opskrift på Højer riskage er særlig nem at lave, hvis man allerede har en rest risengrød.

Har du ikke en rest af risengrød, så kan du selv lave en fra bunden med 5 deciliter mælk og 80 gram grødris, det svarer til cirka 400 gram færdigkogt risengrød.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Sonja Johanne Hansen skriver

    december 10, 2025 at 3:37 pm

    Nu ved jeg så ,hvor den stammer fra . Den kage fik vi, som børn ,når der var rest fra risengrøden, mine forældre havde, deres første hjem i Rudbøl ,hvor jeg er født ... Så blev jeg så klog vidste ikke, den kage havde navnet : Højerkagen.``

    Svar
  2. Jolanda skriver

    november 14, 2024 at 2:19 pm

    Ja ja, den skal da bages en dag.
    Lyder virkelig dejlig.

    Svar
  3. Dany Pedersen skriver

    oktober 11, 2024 at 10:56 pm

    Jeg synes om den

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af tranebærkage.
    Tranebærkage med appelsin (amerikansk cranberry cake)
  • Billede af Lagkagehusets pebernødder.
    Lagkagehusets pebernødder (opskrift på nemme pebernødder)
  • Figentærte
    Figentærte (lækker tærte med figner)
  • Billede af nem brownie.
    Nem brownie med kun 5 ingredienser

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required