• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Tærtedej - nem dej til hjemmelavede madtærter

Tærtedej - nem dej til hjemmelavede madtærter

billede med tærtedej i tærteform
4.7 fra 51 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.6k
SHARES
FacebookMessenger1.6kPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 5. maj 2024 - Udgivet: 12. januar 2021

Min opskrift på tærtedej til en hjemmelavet tærte, hvor tærtedejen er meget nem at arbejde med, og hvor den ikke smuldrer for dig.

Hjemmelavet tærtedej er slet ikke svær at lave, men du skal ramme den rigtige blanding af mel, smør og væde.

Med denne opskrift får du altid et godt resultat, hvor tærtebund og kant aldrig bliver tør og kedelig.

I stedet er den fyldig og med den helt rigtige smag, og dejen er nem at arbejde med. I min video kan du se fremgangsmåde til fremstilling af den hjemmelavede mørdej til madtærter.

Opskriften på tærtedej er til 6 personer og passer til en tærtebund til tærteform med en diameter på 24 centimeter. Ønskes en mere grov tærtedej, kan du udskifte lidt af hvedemelet med fuldkornsmel eller grahamsmel. Se mere om det længere nede.

Se også de populære opskrifter på:

  • Bacontærte
  • Grøntsagstærte
  • Broccolitærte
  • Porretærte

Opskrift på hjemmelavet tærtedej

billede med tærtedej i tærteform
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Hjemmelavet tærtedej - nem og hurtig opskrift

4.73 fra 51 stemmer
Min opskrift på tærtedej til en hjemmelavet tærte, hvor tærtedejen er meget nem at arbejde med, og hvor den ikke smuldrer for dig.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Tærtedej på køl (mindst) 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 10 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 271
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 200 g hvedemel
  • 125 g smør - skal være koldt og direkte fra køleskabet
  • 5 spsk vand - koldt
  • Lidt salt

Fremgangsmåde
 

  1. Kom hvedemel i en skål sammen med det kolde smør, der skæres i mindre tern.
    billede med smør og hvedemel til tærtedej
  2. Nu skal smørret smuldres ud i melet, men gør det så hurtigt som muligt, så smørret ikke smelter alt for meget. Det giver en bedre tærte.
    smørret smuldres ud i melet til tærtedej
  3. Tilsæt derefter en smule koldt vand og lidt salt. Jeg bruger ca. 5 spiseskefulde vand, og så hænger tærtedejen godt sammen.
  4. Saml dejen med fingrene, og form den til en klump. Rør ikke dejen længere end højst nødvendigt.
  5. Læg den på et meldrysset bord, og rul den ud så den kan dække en tærteform med en diameter på 24 centimeter. Husk også at have dej til kanterne.
    billede med tærtedej der rulles ud
  6. Smør tærteformen med smør.
  7. Rul dejen om kagerullen, og bred den derefter med forsigtighed ud over formen. Med let hånd lægges dejen på plads, og du skal ikke skære overskydende dej fra endnu, da den trækker sig lidt under turen i køleskabet.
    tærtedej rulles sammen om kagerulle
  8. Stil nu tærtedejen på køl i 30 minutter.
  9. Tag din tærtdej ud af køleskabet, og prik bunden med en gaffel. Det hindrer at bunden buler op under bagningen.
    tærtedej i tærteform prikkes med gaffel
  10. Forbag den prikkede tærtedej ved 200 grader varmluft i 10 minutter.
  11. Tag tærten ud af ovnen, og fyld den med det du synes. Æggemasse skal der naturligvis i, men ellers kan det være kylling, laks, broccoli, bacon og meget andet. Det er faktisk en god lejlighed til at få ryddet op i køleskabet.
  12. Tærten bages derefter færdig i ca. 30 minutter ved 200 grader varmluft.

Næringsindhold

Kalorier: 271kcalKulhydrater: 25gProtein: 4gFedt: 17gMættet fedt: 11gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 1gKolesterol: 45mgNatrium: 135mgKalium: 41mgKostfibre: 1gSukker: 0.1gVitamin A: 521IUCalcium: 10mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips til dej til hjemmelavet tærte

Intet slår en hjemmebagt tærte af hjemmelavet tærtedej, og man kan sagtens erstatte noget af melet med fuldkornsmel eller grahamsmel.

Så bliver tærtedejen selvfølgelig mere grov, og det er bestemt også lækkert.

Her skal så tilsættes en smule mere vand, da fuldkornsmelet trækker mere væske. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda

    marts 06, 2023 at 4:52 pm

    Rigtig god tærtedej. Det blev en dejlig ret med porrer, broccoli og lidt ost.

    Svar
  2. Willy Bak

    juli 05, 2022 at 3:30 pm

    Perfekt, og med alt muligt i. Tak!

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Ugens madplan uge 28
Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
pulled pork i ovn
Pulled pork - opskrift i ovn, på grill eller i smoker→ Se opskriften
billederesultat for fetakartofler
Fetakartofler→ Se opskriften
Lækre grillspyd med mørbrad, og gode brunchpølser, der grilles fire minutter på hver side ved lav varme. Foto: Madensverden.dk.
Grillspyd med mørbrad og brunchpølser→ Se opskriften
billede til artikel om nødder og mandler
Er nødder og mandler sunde? Her får du fakta→ Se opskriften
Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required