• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Hjemmelavet sushi med teriyaki tofu - vegetaropskrift

Hjemmelavet sushi med teriyaki tofu - vegetaropskrift

Hjemmelavet sushi
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  31. oktober 2023 - Udgivet:  15. marts 2021

Indhold

  1. Hjemmelavet sushi med teriyaki tofu er den bedste vegetariske sushi, jeg har smagt. Se her, hvor let det er at lave sushi uden fisk.
  2. Opskrift på hjemmelavet sushi med teriyaki tofu
  3. Hjemmelavet sushi med teriyaki tofu
  4. Banh mi med tofu - sandwich fra Vietnam
  5. Pad thai med tofu - vegansk

Hjemmelavet sushi med teriyaki tofu er den bedste vegetariske sushi, jeg har smagt. Se her, hvor let det er at lave sushi uden fisk.

Hjemmelavet sushi med teriyaki tofu har længe været min faste bestilling hos min lokale japanske restaurant. De er bare dødlækre, men nu kan jeg lave dem selv derhjemme.

Det er jo både praktisk rent økonomisk, og fordi det er faktisk ret så nemt at lave selv. Især når man vælger at lave denne opskrift, som er vegetarisk, kræves der ingen specielle remedier eller ingredienser.

Det sjove ved sushi er selvfølgelig, at det kun er fantasien som sætter grænser og man kan i princippet putte lige det indhold i, som man ønsker.

Det åbner for en masse muligheder samt sjov i køkkenet. Jeg valgte at putte grønsager med flotte farver og god knas for at gøre konsistensen mere interessant og give den færdige ret et smukt visuelt udtryk.

Der er flere forskellige måder at rulle sushi ud på. Der er den mest kendte version, som hedder maki, hvor tangen er udenpå. Og så er der uramaki, hvor det er ris yderst og tang inderst.

Jeg valgte at lave begge dele, og jeg vil sige, at ingen af dem er svære at rulle. Jeg ejer ikke en bambusmåtte, som man bruger til det formål.

Men jeg synes faktisk, at det fungerede godt at bruge et lille håndklæde dækket med husholdningsfilm.

Det gør i hvert fald processen mindre kompliceret, da du ikke skal ud og købe en masse nyt gear bare til en ret.

Opskrift på hjemmelavet sushi med teriyaki tofu

Hjemmelavet sushi
Rakel Seneca

Hjemmelavet sushi med teriyaki tofu

5 fra 3 stemmer
Hjemmelavet sushi med teriyaki tofu er den bedste vegetariske sushi, jeg har smagt. Se her, hvor let det er at lave sushi uden fisk.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Hviletid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
Antal: 4 ruller
Ret: Aftensmad, Vegetar
Køkken: Japansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Sushiris
  • 200 g sushiris
  • 1,5 dl vand
  • 2,5 spsk riseddike
  • 0,5 spsk sukker
  • 0,5 tsk salt
Teriyaki tofu
  • 200 g tofu
  • 1,5 dl vand
  • 1 cm ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk soyasauce
  • 2 spsk rørsukker
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk kartoffelmel
Fyld
  • 2 blade rødkål
  • 0,5 stk agurk
  • 0,5 stk rød peber
  • 0,5 stk gul peber
  • 2 spsk mayonaise
  • 1 spsk chilisauce
  • 1 spsk sorte sesamfrø
  • 1 spsk hvide sesamfrø
  • 4 ark nori tang

Fremgangsmåde
 

Sushiris
  1. Start med at skylle sushirisene grundtigt og lad dem derefter ligge i blød i vand i 30 minutter.
  2. Hæld nu vandet fra og hæld risene og 1,5 deciliter rent vand i en gryde. Lad dem koge på høj varme i et par minutter, imens du rører rundt i dem med en træske. Derefter skruer du varmen ned på lav og put låg på gryden. Lad dem simre i cirka syv minutter.
  3. Kig nu til risene, hvis alt vandet er blevet suget op af risene, så er de færdige.
  4. I en lille gryde tilføjer du riseddike, sukker og salt, varm det op så sukkeret smelter og hæld det derefter ud over de færdigkogte ris. Bland det forsigtigt sammen med en træske og sæt dem til siden. De skal køle ned - men du må endelig ikke putte dem i køleskabet.
Teriyaki tofu
  1. Start med at pakke din tofu ud. Put nu køkkenrulle rundt om tofublokken og put en tung gryde eller ligende ovenpå. Dette presser vandet ud af tofuen og gør, at den bedre kan suge marinaden ind.
  2. I en lille blender eller morter, blender du hvidløg og ingefær godt sammen. Tilføj nu denne blanding i en lille gryde sammen med en deciliter vand, soyasauce, rørsukker og honning.
  3. Put det på mellemvarme. I mellemtiden tager du en skål og blander kartoffelmel og 0,5 deciliter vand sammen. Hæld nu denne blandning ned i gryden med de resterende ingredienser og bland dem godt sammen.
  4. Lad saucen simre, indtil den tykner. Lad den nu køle ned en smule.
  5. Pak tofuen ud af køkkenrullen og skær den i tynde lange strimler. Put nu strimlerne ned i den hjemmelavet teriyaki sauce og lad den marinere i cirka 20 minutter.
Sushi
  1. Skær alle grønsagerne i tynde lange strimler.
  2. Tag nu et lille håndklæde eller viskestykke, dæk det til med husholdningsfilm og put et ark tang på med den grove flade øverst. Dæk nu hele tanget med undtagen af de sidste to centimeter af den øverste kant med et tyndt lag ris. Det hjælper at gøre fingrene en smule våde, når du fordeler risene.
  3. Tilføj nu tofustrimler og grønsagerne i midten af tanget. Rul nu sushi forsigtigt med hjælp fra viskestykket, fugt den del af tanget uden ris med en smule vand og klem nu rullen sammen.
  4. For at lave uramaki følger du sammen step som overstående, put ris på tangen men vend derefter tangen med ris på sådan, at tangen er øverst og så kan du fylde op med tofu og grønsager.
  5. Forsæt, indtil alle rullerne er lavet. Med en skarp kniv skærer du nu hver sushi ud, pynt med sorte og hvide sesamfrø.
  6. Bland mayonnaise og chilisauce sammen og put det på hver stykke sushi.
  7. Server med overskydende teriyaki sause og soyasauce. Så er din hjemmelavet sushi klar til servering.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Se også vores andre lækre opskrifter med tofu:

Banh mi med tofu - sandwich fra Vietnam

5 fra 1 stemme
Banh mi med tofu er en sandwich, man kan købe ved alle gadekøkkener i Vietnam. De smager super godt og er endda lette at lave.
Gå til opskrift
Bahh mi sandwich

Pad thai med tofu - vegansk

5 fra 5 stemmer
Pad thai med tofu er min yndlingsret fra det thailandske køkken. Sådan laves den bedste vegetar pad thai nemt og hurtigt.
Gå til opskrift
Pad thai med tofu
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required