Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Hjemmelavet sushi med teriyaki tofu - vegetaropskrift

Hjemmelavet sushi med teriyaki tofu - vegetaropskrift

Hjemmelavet sushi
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMS

Hjemmelavet sushi med teriyaki tofu er den bedste vegetariske sushi, jeg har smagt. Se her, hvor let det er at lave sushi uden fisk.

Hjemmelavet sushi med teriyaki tofu har længe været min faste bestilling hos min lokale japanske restaurant. De er bare dødlækre, men nu kan jeg lave dem selv derhjemme.

Det er jo både praktisk rent økonomisk, og fordi det er faktisk ret så nemt at lave selv. Især når man vælger at lave denne opskrift, som er vegetarisk, kræves der ingen specielle remedier eller ingredienser.

Det sjove ved sushi er selvfølgelig, at det kun er fantasien som sætter grænser og man kan i princippet putte lige det indhold i, som man ønsker.

Det åbner for en masse muligheder samt sjov i køkkenet. Jeg valgte at putte grønsager med flotte farver og god knas for at gøre konsistensen mere interessant og give den færdige ret et smukt visuelt udtryk.

Der er flere forskellige måder at rulle sushi ud på. Der er den mest kendte version, som hedder maki, hvor tangen er udenpå. Og så er der uramaki, hvor det er ris yderst og tang inderst.

Jeg valgte at lave begge dele, og jeg vil sige, at ingen af dem er svære at rulle. Jeg ejer ikke en bambusmåtte, som man bruger til det formål.

Men jeg synes faktisk, at det fungerede godt at bruge et lille håndklæde dækket med husholdningsfilm.

Det gør i hvert fald processen mindre kompliceret, da du ikke skal ud og købe en masse nyt gear bare til en ret.

Opskrift på hjemmelavet sushi med teriyaki tofu

Hjemmelavet sushi med teriyaki tofu

Rakel Seneca
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Hviletid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t 15 minutter min
Hjemmelavet sushi med teriyaki tofu er den bedste vegetariske sushi, jeg har smagt. Se her, hvor let det er at lave sushi uden fisk.
Antal: 4 ruller
Ret: Aftensmad, Vegetar
Køkken: Japansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Sushiris
  • 200 g sushiris
  • 1,5 dl vand
  • 2,5 spsk riseddike
  • 0,5 spsk sukker
  • 0,5 tsk salt
Teriyaki tofu
  • 200 g tofu
  • 1,5 dl vand
  • 1 cm ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk soyasauce
  • 2 spsk rørsukker
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk kartoffelmel
Fyld
  • 2 blade rødkål
  • 0,5 stk agurk
  • 0,5 stk rød peber
  • 0,5 stk gul peber
  • 2 spsk mayonaise
  • 1 spsk chilisauce
  • 1 spsk sorte sesamfrø
  • 1 spsk hvide sesamfrø
  • 4 ark nori tang

Fremgangsmåde

Sushiris
  1. Start med at skylle sushirisene grundtigt og lad dem derefter ligge i blød i vand i 30 minutter.
  2. Hæld nu vandet fra og hæld risene og 1,5 deciliter rent vand i en gryde. Lad dem koge på høj varme i et par minutter, imens du rører rundt i dem med en træske. Derefter skruer du varmen ned på lav og put låg på gryden. Lad dem simre i cirka syv minutter.
  3. Kig nu til risene, hvis alt vandet er blevet suget op af risene, så er de færdige.
  4. I en lille gryde tilføjer du riseddike, sukker og salt, varm det op så sukkeret smelter og hæld det derefter ud over de færdigkogte ris. Bland det forsigtigt sammen med en træske og sæt dem til siden. De skal køle ned - men du må endelig ikke putte dem i køleskabet.
Teriyaki tofu
  1. Start med at pakke din tofu ud. Put nu køkkenrulle rundt om tofublokken og put en tung gryde eller ligende ovenpå. Dette presser vandet ud af tofuen og gør, at den bedre kan suge marinaden ind.
  2. I en lille blender eller morter, blender du hvidløg og ingefær godt sammen. Tilføj nu denne blanding i en lille gryde sammen med en deciliter vand, soyasauce, rørsukker og honning.
  3. Put det på mellemvarme. I mellemtiden tager du en skål og blander kartoffelmel og 0,5 deciliter vand sammen. Hæld nu denne blandning ned i gryden med de resterende ingredienser og bland dem godt sammen.
  4. Lad saucen simre, indtil den tykner. Lad den nu køle ned en smule.
  5. Pak tofuen ud af køkkenrullen og skær den i tynde lange strimler. Put nu strimlerne ned i den hjemmelavet teriyaki sauce og lad den marinere i cirka 20 minutter.
Sushi
  1. Skær alle grønsagerne i tynde lange strimler.
  2. Tag nu et lille håndklæde eller viskestykke, dæk det til med husholdningsfilm og put et ark tang på med den grove flade øverst. Dæk nu hele tanget med undtagen af de sidste to centimeter af den øverste kant med et tyndt lag ris. Det hjælper at gøre fingrene en smule våde, når du fordeler risene.
  3. Tilføj nu tofustrimler og grønsagerne i midten af tanget. Rul nu sushi forsigtigt med hjælp fra viskestykket, fugt den del af tanget uden ris med en smule vand og klem nu rullen sammen.
  4. For at lave uramaki følger du sammen step som overstående, put ris på tangen men vend derefter tangen med ris på sådan, at tangen er øverst og så kan du fylde op med tofu og grønsager.
  5. Forsæt, indtil alle rullerne er lavet. Med en skarp kniv skærer du nu hver sushi ud, pynt med sorte og hvide sesamfrø.
  6. Bland mayonnaise og chilisauce sammen og put det på hver stykke sushi.
  7. Server med overskydende teriyaki sause og soyasauce. Så er din hjemmelavet sushi klar til servering.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Se også vores andre lækre opskrifter med tofu:

Banh mi med tofu - sandwich fra Vietnam
Banh mi med tofu er en sandwich, man kan købe ved alle gadekøkkener i Vietnam. De smager super godt og er endda lette at lave.
Se opskriften her
Bahh mi sandwich
Pad thai med tofu - vegansk
Pad thai med tofu er min yndlingsret fra det thailandske køkken. Sådan laves den bedste vegetar pad thai nemt og hurtigt.
Se opskriften her
Pad thai med tofu
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af vegetarbøf.
    Vegetarbøf (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)
  • Billede af sød kartoffelgryde.
    Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required