Sådan laver du hjemmelavet shawarma. En lækker opskrift fra Newyorker By Heart, hvor det marinerede kød tilberedes i ovnen.
Hjemmelavet shawarma er super skønt, og det er nemt at lave.
Her er opskriften fra Newyorker By Heart - så kan du bare gå i gang med din shawarma.
Opskrift på hjemmelavet shawarma
Hjemmelavet shawarma a la Newyorker By Heart
Ingredienser
- 500 g nakkekoteletter
Marinade
- 3 fed hvidløg - presset
- 1 lille løg - revet
- rosmarin - rigeligt med frisk rosmarin, finthakket
- 2 spsk citronsaft
- 2 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Desuden til fyld
- ½ spidskål - meget fintskåret
- 3-4 gulerødder - groftrevet
- 1 rødløg - fintskåret
- ½ iceberg - i fine strimler
- ½ agurk - uden kerner i skiver
- tomater - hakkede
Fremgangsmåde
- Bland hvidløg, løg, rosmarin, citronsaft, olivenolie, salt og friskkværnet peber sammen i en stor skål.
- Del nakkekoteletterne på langs og kom dem i skålen til marinaden, vend det hele godt sammen med fingrene og "ælt" marinaden ind i kødet.
- Kom det hele i en frysepose, og lad det marinere i køleskab natten over.
- Når kødet skal bruges, sættes det på spyd, så det bliver en tyk "pølse" og krydres med lidt salt og friskkværnet peber.
- Kom stanniol i en bradepande og kom ganske lidt vand i. Læg en rist over og læg kødet på risten.
- Stil i ovnen ved 225 grader varmluft og giv dem ca. 20 minutter, vend spyddene og så 15-20 minutter mere.
- Tag den ud, tag af spyddene og skær kødet i meget tynde skiver - eller gør det mens det sidder på spyddene hvis du synes at det er nemmere.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Hjemmelavet shawarma serveres indrullet i pandebrød med "råkost"-blandingen, tzatziki og chiliolie.
Tag et lunt pandebrød og smør tzatziki/hvidløgsdressing på i et ikke for tykt lag. Kom så en stribe af "råkost"-blandingen, agurk og tomater på.
Derefter noget af det tyndtskårne kød og så lidt chiliolie, rul så brødet stramt sammen om fyldet og server.
Velbekomme.
Se også disse opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: