• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Hjemmelavet pizza - opskrift, fakta og topping

Hjemmelavet pizza - opskrift, fakta og topping

billede med hjemmelavet pizza med tomat, mozzarella og skinke
4.7 fra 60 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
70
SHARES
FacebookMessenger70PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 10. juni 2021 - Udgivet: 10. juni 2021

Få opskriften på hjemmelavet pizza med sprød bund og lækker topping. Lær også tips og tricks til den perfekte pizzadej.

Her får du min opskrift på pizza, og med tips og tricks til hjemmelavet pizzadej og topping.

Det er en skudsikker opskrift og fremgangsmåde på en kvalitets pizza, der er hjemmelavet helt fra bunden.

Opskriften giver fire pizzaer, der passer til fire personer. Du kan også lave flere og mindre pizzaer ud af portionen.

Indhold
  • Få opskriften på hjemmelavet pizza med sprød bund og lækker topping. Lær også tips og tricks til den perfekte pizzadej.
  • Hjemmelavet pizza
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Bagetips
  • Fyld
  • Tykkelse
  • Bageenzymer
  • Oprindelse
  • Rundt om i verden
  • Italiensk pizzadej
  • Pizza Margherita
  • Den bedste salatpizza
  • Nem pizzasauce
  • Pizzasnegle
  • Pizza calzone - nem opskrift
  • FAQ
  • Kommentarer
billede med hjemmelavet pizza med tomat, mozzarella og skinke
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Hjemmelavet pizza

4.70 fra 60 stemmer
Få opskriften på hjemmelavet pizza med sprød bund og lækker topping. Lær også tips og tricks til den perfekte pizzadej.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Hævetid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 2 timer t 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Pizza
Køkken: Italiensk
Kalorier: 507
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Pizzadej
  • 300 g vand - lunkent, svarende til 3 dl.
  • 30 g gær
  • 475 g hvedemel - italiensk Tipo 00
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk olivenolie
Fyld
  • pizzasauce
  • mozzarella
  • oregano - tørret
  • parmaskinke
  • basilikum
  • rucola

Fremgangsmåde
 

  1. Kom lunkent vand i skålen til din røremaskine, og smuldr gæren i. Rør gæren ud med en ske.
  2. Sæt dejkrog på og tilsæt ca. 100 gram af melet. Ælt det ud i et par minutter, og lad det stå 10 minutter.
  3. Tilsæt så resten af hvedemelet sammen med salt og olivenolie og ælt dejen smidig ved lav hastighed i 15 minutter. Mængden af mel plejer at passe nogenlunde, men måske skal der lidt mere til. Den færdigæltede pizzadej skal slippe kanten på røreskålen.
  4. Tag dejen ud på køkkenbordet og virk den op. Du kan evt. se i dette link, hvordan du virker en pizzadej op. Læg dejen tilbage i skålen, hvor den nu hæver i ca. 1 time.
  5. Tag igen pizzadejen ud på et meldrysset køkkenbord, virk den op, og del den i fire lige store stykker, der hver vejer ca. 200 gram. Eller evt. 150 gram, hvis du ønsker en mindre pizza.
  6. Tril dejen til hjemmelavet pizza til boller, som trykkes let flade og lægges til hvile i 30 minutter med et viskestykke over. Så er pizzadejen nemmere at rulle ud.
  7. Tænd din ovn på varmluft og højeste antal grader. En hjemmelavet pizza skal bages ved så høj varme som muligt. Og gerne på en bagesten eller bagestål, da det giver endnu mere sprød pizzabund. En almindelig bageplade kan dog også være god nok.
  8. Rul din pizzadej ud, og i videoen herunder viser jeg dig hvordan du gør det nemt. Pizzadejen rulles fra midten og ud, hvorefter dejen vendes en kvart omgang. Husk mel på begge sider af dejen hele tiden.
  9. Smør med et lag pizzasauce, men ikke for meget. Bræk stykker af mozzarella og læg dem på, og drys lidt oregano over. Skal du have andet fyld på som kogt skinke, pølser, champignon, ananas og den slags, ja så lægges det på nu.
  10. Bages nu i ovnen i cirka 7-8 minutter, afhængig af hvor meget din ovn varmer. Da du bager dine pizzaer med varmluft, kan du sagtens have to plader i ovnen ad gangen.
  11. De færdigbagte pizzaer tages ud af ovnen og pyntes straks med parmaskinke, frisk basilikum og lidt rucola. Afhængig af hvad du foretrækker. Men en typisk og populær hjemmebagt pizza laves med pizzasauce, mozzarella og parmaskinke.

Næringsindhold

Kalorier: 507kcalKulhydrater: 93gProtein: 13gFedt: 8gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gNatrium: 697mgKalium: 239mgKostfibre: 4gSukker: 1gVitamin A: 97IUVitamin C: 2mgCalcium: 25mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Bagetips

Grader

En hjemmelavet pizza skal bages ved så høj varme som muligt. Og gerne på en bagesten eller bagestål, da det giver endnu mere sprød pizzabund.

En almindelig bageplade kan dog også være god nok. Og du kan roligt bare skrue din ovn op på højeste niveau. Helst med varmluft.

Faktisk er det godt at bage en pizza ved 350 grader, men så højt op kommer en almindelig ovn ikke. Men skru så højt op for varmen som muligt.

Meltype

Den italienske hvedemel Tipo 00 er meget egnet til pizzadej pga dens finere formaling og dens naturlige indhold af gluten, som øger melets evne til at optage vand.

Den evne gør nemlig, at dejen bliver elastisk og giver bagværket en sej krumme og en lækker sprød skorpe.

Gær

Økologisk gær er klart bedst at foretrække til din pizzadej pga fremstillingen.

Store mængder af gær er ikke særligt sundt, så jeg vil altid anbefale dig at bruge lidt mindre gær, end der står i de fleste opskrifter.

Tricket er at lade din dej stå og hæve lidt længere, når du bruger mindre gær, end der står i opskriften.

Fyld

Det gode ved pizza er, at du altid helt selv kan vælge hvilken slags fyld, som du gerne vil bruge på din pizzadej. Den fyld jeg har udvalgt i denne opskrift, er en gammel kending, som altid er en succes og er super simpel at lave.

Et forslag til lækkert pizzafyld, som smager super godt og altid er en succes, er pizza sauce, mozzarella, oregano som er tørret, parmaskinke, og til sidst toppet med basilikum og rucola. 

Her er en liste med inspiration til fyld på pizza:

  • Kogt skinke
  • Parmaskinke
  • Mozzarella
  • Parmesan
  • Champignon
  • Peberfrugt
  • Ananas
  • Hakket oksekød
  • Bacon
  • Artiskok
  • Rucola
  • Basilikum
  • Kartofler
  • Rosmarin
  • Asparges
  • Løg
  • Tomat
  • Tun
  • Kylling
  • Pepperoni
  • Bresaola
  • Ricotta
  • Laks
  • Spinat

Og der er helt sikkert flere ingredienser, der gør sig godt på en hjemmebagt pizza.

Tykkelse

Hvor tyk eller tynd du ønsker din pizza, ja det er jo en personlig smagssag.

Jeg kan godt lide en nogenlunde tynd pizza, fordi det giver en virkelig sprød pizzabund. Men du kan sagtens rulle pizzadejen ud i en større tykkelse, men så bliver den altså også en smule mindre sprød.

Pas også på med ikke at fylde for meget topping på. Det er faktisk en af de klassiske fejl, og så er man nogenlunde sikker på en blød og trist pizza.

Bageenzymer

Du kan også vælge at tilsætte nogle bageenzymer til din pizzadej. Det er de såkaldte pizza bageenzymer, der har flere funktioner. Dels er pizzadejen nemmere at rulle ud, ja, du kan faktisk nærmest trykke dejen ud uden at bruge en rulle til det.

Under bagningen bliver pizzaen også mere sprød i både bunden og kanten. Pizzaenzymerne kan ikke købes så mange steder, men blandt andet Grillbutikken.dk sælger dem på nettet. Og nej, dette er ikke en reklame!

Oprindelse

  • Napoli, 1700–1800-tallet: De første moderne pizzaer opstod som billige gadekøkkener for Neapolitanernes daglige kost.
  • Pizza Margherita (1889): Skabt til dronning Margherita af Savoyen; farverne i tomat (rød), mozzarella (hvid) og basilikum (grøn) symboliserer det italienske flag.
  • Udbredelse til USA: Italienske immigranter bragte pizza til New York i begyndelsen af 1900‑tallet, hvor den blev en fast amerikansk favorit.

Rundt om i verden

  • New York‑style: Stor, tynd bund, foldes gerne, få ingredienser.
  • Chicago deep‑dish: Meget høj kant, bagt i dyb pande, tumlet i ost og sauce i lag.
  • Siciliansk (Sfincione): Tykkere, luftig dej, ofte tærte‑lignende.
  • Romersk: Ekstra tynd og sprød, langbagte “pizza al taglio” solgt i felter.
  • Globalt twists: Tyrkisk pide, japansk okonomiyaki‑inspireret, indisk naan‑pizza, mexicansk “taco‑pizza”.

Flere inspirerende opskrifter:

Italiensk pizzadej

4.8 fra 344 stemmer
Opskrift på rigtig italiensk pizzadej, der både er nem og rimelig hurtig at slå sammen. Dejen giver dig verdens bedste bund til din pizza.
Gå til opskrift
billede med italiensk pizzadej

Pizza Margherita

4.9 fra 12 stemmer
Pizza Margherita er en nem opskrift på pizza i bradepande. Du laver en pizza, der fylder hele bradepanden, og den rækker til 4 personer.
Gå til opskrift
billede med pizza margherita i bradepande

Den bedste salatpizza

5 fra 8 stemmer
Min opskrift på en lækker og sund salatpizza med dressing og kebab. En sprød pizza med salat og grønt. Et sikkert hit hos børn og voksne.
Gå til opskrift
billederesultat for salatpizza

Nem pizzasauce

4.8 fra 43 stemmer
Få den bedste opskrift på hjemmelavet pizzasauce, som du kan lave på 2 minutter. Pizzasovsen er lavet ud fra en italiensk grundopskrift.
Gå til opskrift
hjemmelavet pizzasauce

Pizzasnegle

4.8 fra 8 stemmer
Få en nem opskrift på lækre pizzasnegle. Små og velsmagende pizzaer, der bages med skinke og revet mozzarella. Gode til madpakken.
Gå til opskrift
billede med Pizzasnegle der er klar til servering

Pizza calzone - nem opskrift

4.6 fra 11 stemmer
Pizza calzone, som den skal laves. En indbagt pizza, der fyldes med en delikat kødsauce, og derefter bages den ved højeste varme i ovnen.
Gå til opskrift
pizza calzone indbagt

FAQ

Hvad er en pizza?

En flad bund af gæret dej (typisk hvedemel), toppet med tomatsauce, ost og andre ingredienser, bagt i ovn ved høj varme. Ordet “pizza” stammer fra det latinske pinsa, som betyder “flad brød”.

Hvilke typer pizza findes der?

Du kan blandt andet lave disse pizzatyper:
Margherita: Tomat, mozzarella og frisk basilikum
Marinara: Tomat, hvidløg, oregano (ingen ost)
Quattro Formaggi: Fire oste (f.eks. mozzarella, gorgonzola, parmesan, fontina)
Capricciosa: Skinke, artiskok, champignon, oliven
Pepperoni (USA): Tynde skiver af krydret salami

Skal man forbage en pizza?

Skal man forbage sin pizza? Det spørgsmål får jeg indimellem, og det kan du sagtens vælge at gøre. Forbagning af pizza foregår ved, at du smører din pizza med pizzasauce, og derefter bager den i 4-5 minutter inden der kommes fyld på. Derefter tager du pizzaen ud, og først nu kommes der så mozzarella og andet fyld på, inden den hjemmelavede pizza bages færdig. Fidusen skulle være en endnu mere sprød pizzabund, da der så ikke er meget topping og fyld til at smide væde, og dermed gøre bunden blød på en hjemmelavet pizza. Personligt synes jeg ikke, at forbagningen har den store effekt, men det kan du jo selv eksperimentere lidt med.

Hvor i verden er der flest pizzarier?

Det er i Napoli i Italien. Der findes nemlig over 1.000 pizzeriaer i Napoli – byen har en pizzeria for hver 1.000 indbyggere.

Hvad er verdens største pizza?

Den største pizza i Guinness Records målte 1261 m². Den blev fremstillet i Italien i 2012. Så skulle man nok kunnet få stillet sin pizzasult.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lise

    juli 31, 2024 at 11:16 am

    Er det gratis at få opskriften

    Svar
  2. Anne

    maj 06, 2023 at 8:25 pm

    TAK for super god opskrift på pizzadej - den absolut bedste, vi har prøvet 🙂

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Forsiden lige nu

sommerpande med kylling og kål
Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
Sæson i juli
Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager→ Se opskriften
billederesultat for wraps med kylling
Nemme wraps med kylling og spidskål→ Se opskriften
Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required