• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Hjemmelavet makrel i tomat

Hjemmelavet makrel i tomat

Makrel i tomat er en klassiker på rugbrødsmaden og med god grund, den er nemlig både sund og velsmagende. Men vidste du, at det er nemt at lave selv? Foto: Projekt FiSK.
Makrel i tomat er en klassiker på rugbrødsmaden og med god grund, den er nemlig både sund og velsmagende. Men vidste du, at det er nemt at lave selv? Foto: Projekt FiSK.

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  25. marts 2020

Del gerne:
31
SHARES
FacebookMessenger31PinterestEmailRedditSMS

Hjemmelavet makrel i tomat er sundt og en rigtig god måde at få spist fisk på. Og så er det super nemt at lave - få opskriften her.

En klassiker på frokostbordet og i mange børnefamilier er makrel i tomat. Den fås i forskellige varianter i supermarkedet - både på dåse og med det velkendte mayonnaiselag i plastikbøtter.

Men det er faktisk simpelt at lave det selv. Og så er det en rigtig sjov og lærerig aktivitet for børn, der vil elske at lave deres helt egen makrel i tomatsovs hjemme i køkkenet.

En god måde at få børn til at spise mere fisk, er nemlig at lade dem være med i køkkenet. Og når maden også er genkendelig, er det endnu bedre. Og her er en hjemmelavet makrel i tomat en rigtig god måde at lade børn arbejde og lege med fisk i køkkenet og blive mere trygge ved fisk generelt.

På Københavns Universitet har de i forskningsprojektet FiSK udviklet en række opskrifter med fisk, der er både nemme at lave og børnevenlige. Her kommer deres opskrift på hjemmelavet makrel i tomat:

Ingredienser (4 personer)

2 makrelfileter
3 tomater, skåret i tern
1 lille dåse tomatpuré (ca. 50 gram)
Lidt smør eller olie til at smøre fadet
Salt og peber
Rugbrød
Pynt:
1 forårsløg
2-3 radiser
1 dusk persille
2 æg, hårdkogte

Fremgangsmåde

  1. Kom makrelfileter i et smurt ildfast fad og bag i 15 minutter ved 100 grader.
  2. Skær tomaterne i små tern og kom dem i en skål. Tilsæt tomatpuré, salt og peber og rør det hele sammen.
  3. Pluk makrellen i mindre stykker og vend den i tomatsovsen. Smag til med ekstra salt og peber, hvis nødvendigt.

Servering

Server hjemmelavet makrel i tomat på rugbrød og pynt for eksempel med radiser, forårsløg, persille og æg.

Velbekomme!

Projekt FiSK er ledet af Københavns Universitet i samarbejde med Kattegatcentret, Nordsøen Oceanarium, Fiskeri- og Søfartsmuseet og Den Blå Planet. Læs mere om projektet her.

Se også disse artikler:

Sådan får du børn til at spise fisk

Indbagt tun – nem opskrift med dåsetun

Grove fiskedunser - god børneopskrift på fiskefrikadeller

Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Keld Larsen

    november 27, 2022 at 1:15 pm

    Den smager kedeligt syntes jeg. Ja undskyld den bramfri tone. Jeg er en gammel sømand. Der mangler nuancer og umami. Tilsæt et skvæt hvid eddike og et lille skvæt ahorn sirup. Tilsæt lidt selleri salt. Smag til med citron og presset hvidløg. Luk af med rigeligt friskkværnet peber.

    Svar
    • Jolanda

      august 26, 2024 at 4:14 pm

      Tak for tippet Keld. Det gør retten meget bedre.

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her