• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce

Tomatpassata

Tomatpassata
Tomatpassata laves ved hjælp af henkogning. Det betyder, at du koger saucen i et lukket glas. Derefter er den holdbar i et halvt år, så længe glasset ikke har været åbnet. Foto: Rakel Seneca, Madensverden.dk.

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  13. august 2021

Del gerne:
49
SHARES
FacebookMessenger49PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Hjemmelavet italiensk tomatpassata er super nem at lave, og så smager det bare helt fantastisk. Saucen kan bruges i alle slags madlavning.
  2. Opskrift på hjemmelavet italiensk tomatpassata
  3. Hjemmelavet italiensk tomatpassata
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tip
5 fra 6 stemmer
Gå til opskrift

Hjemmelavet italiensk tomatpassata er super nem at lave, og så smager det bare helt fantastisk. Saucen kan bruges i alle slags madlavning.

Hjemmelavet italiensk tomatpassata er en form for pure af tomater, og en af vigtigste ingredienser i det italienske køkken.

Det er en sauce, som laves af sammenkogte tomater, der dermed beholder deres friske smag.

Saucen bruges blandt andet i andre saucer så som pasta med kødsovs. Man kan også sagens spise den, som den er og servere den med pasta.

Når først man har lavet den hjemmelavet, bliver det sidste gang, man køber det.

Se også disse opskrifter:

  • Verdens nemmeste tomatsovs til pasta
  • Provencalsk pastaret uden kød

Opskrift på hjemmelavet italiensk tomatpassata

Tomatpassata

Hjemmelavet italiensk tomatpassata

Hjemmelavet italiensk tomatpassata er super nem at lave, og så smager det bare helt fantastisk. Saucen kan bruges i alle slags madlavning.
Bedømmelse
5 fra 6 stemmer
RetSovs og saucer
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
Antal 2.5 dl
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Rakel Seneca

Ingredienser

  • 500 g tomater
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk basilikum - stødt
  • 1 tsk oregano - stødt

Fremgangsmåde

  • Start med at skære alle tomaterne i halve. Brug nu en ske til at fjerne kernerne fra dem alle sammen. Tilføj de halve tomater uden kerner i en stor gryde.
  • Fjern skallen fra hvidløgsfeddene og tilføj dem hele til gryden med tomater. Tilføj stødt basilikum og stødt oregano til gryden.
  • Put låg på gryden og lad blandingen simre i cirka 15 minutter. Lad tomaterner blive helt bløde, så skindet næsten glider af dem. Brug en gaffel til at fjerne skindet.
  • Tag en stavblender og blend massen fuldstændig, så den er helt lind. Hæld den nu på flaske eller i et syltetøjsglas og skrue låget godt på. Hvis sausen skal spises inden for en uge, så er den klar nu. Hvis du ønsker at konservere den så følg de næste trin.
  • Bring nu en stor gryde med vand til kog. Når vandet koger, putter du en klud i gryden så glasset ikke bevæger sig, Kom nu glasset med passata ned i det kogende vand og lad det simre i 30 minutter.
  • Sluk for varmen og lad glasset stå i fem minutter, før du fjerner det. Overfør glasset til et viskestykke og lad det køle ned ved stuetemperatur. Opbevar passata i et mørkt og koldt sted.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
39
% Daglig værdi*
Fedt
 
0.4
g
1
%
Mættet fedt
 
0.1
g
1
%
Flerumættet fedt
 
0.2
g
Enkelumættet fedt
 
0.1
g
Natrium
 
10
mg
0
%
Kalium
 
487
mg
14
%
Kulhydrater
 
9
g
3
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
5
g
6
%
Protein
 
2
g
4
%
Vitamin A
 
1682
IU
34
%
Vitamin C
 
28
mg
34
%
Calcium
 
34
mg
3
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Processen med at lave passata indebærer at koge glasset med sauce, det betyder, at man konserverer indholdet.

Dermed holder saucen cirka seks måneder uåbnet. Efter åbning holder den en uges tid.

Brug denne sauce både til pasta, men også som sauce for pizza. Du kan eventuelt vælge at tilføje flere krydderier ved servering.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Alice Kjeldmann

    juni 25, 2024 at 4:49 pm

    Fantastisk

    Svar
  2. Birgitte Høyer

    september 04, 2023 at 1:08 pm

    Kan man fryse det

    Svar
  3. Morten Klenø

    august 15, 2021 at 8:44 pm

    Super dejligt med denne simple opskrift også. For os der altid bruger dåsetomater er det noget nær en befrielse - nu kan det smages (men husk gode tomater)!

    Svar
  4. pidj@vordingborg.dk

    august 13, 2021 at 5:44 pm

    Kan man fryse passataen i stedet for at henkoge?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required