• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brød

Hjemmelavet italiensk brød - basis opskrift

Hjemmelavet italiensk brød, der bages på en tipo 00 hvedemel fra Italien. Simpel opskrift, der giver et lækkert brød. Foto: Guffeliguf.dk.
Hjemmelavet italiensk brød, der bages på en tipo 00 hvedemel fra Italien. Simpel opskrift, der giver et lækkert brød. Foto: Guffeliguf.dk.

Opdateret:  1. marts 2021 - Udgivet:  1. marts 2021

Del gerne:
55
SHARES
FacebookMessenger55PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er en god basis opskrift på hjemmelavet italiensk brød, der bages med Tipo 00 - italiensk hvedemel og en sjat olivenolie.
  2. Opskrift på hjemmelavet italiensk brød
  3. Hjemmelavet italiensk brød - basis opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Grillede bruschetta med gedeost
  7. Bruschetta
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift

Her er en god basis opskrift på hjemmelavet italiensk brød, der bages med Tipo 00 - italiensk hvedemel og en sjat olivenolie.

Hjemmelavet italiensk brød er godt madbrød, men også super fint at bruge som bruschetta.

Bruschetta er skiver af ristede brød, som for eksempel har en tomat-hvidløg-basilikum blanding på toppen. Du kan se nogle opskrifter på dem nederst i artiklen.

Dette brød er bagt med den italienske Tipo 00, som har et højere proteinindhold end vores danske, klassiske hvedemel. Det giver bedre hævning og sprødere skorpe.

Brødet tilføres lidt olivenolie, og et klassisk brød som du kender det fra Italien.

Opskriften giver et enkelt brød.

Opskrift på hjemmelavet italiensk brød

Hjemmelavet italiensk brød, der bages på en tipo 00 hvedemel fra Italien. Simpel opskrift, der giver et lækkert brød. Foto: Guffeliguf.dk.

Hjemmelavet italiensk brød - basis opskrift

Her er en god basis opskrift på hjemmelavet italiensk brød, der bages med Tipo 00 - italiensk hvedemel og en sjat olivenolie.
Bedømmelse
4.8 fra 6 stemmer
RetBrød
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 2 timer timer 50 minutter minutter
Antal 1 stk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 3 dl lunkent vand
  • 20 g gær
  • 450 g tipo 00
  • 5 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde

  • Kom lunkent vand op i skålen til røremaskinen, og rør gæren ud i vandet.
  • Tilsæt så gradvist hvedemelet, som æltes ind ved middel hastighed på røremaskinen. Du kan selvfølgelig også ælte dejen i hånden, men det tager mindst ti minutter.
  • Tilfør også olivenolie og salt, og når alt melet er tilsat, æltes dejen grundigt i 10 minutter ved lav hastighed.
  • Læg et viskestykke over skålen, og lad nu dejen hæve i mindst en time, gerne halvanden.
  • Kom lidt hvedemel på bordet (indgår ikke i opskriften), og ælt hurtigt og let dejen igennem. Form til et brød, og læg det på en bageplade med bagepapir. Drys eventuelt bagepapiret med lidt mel.
  • Læg et viskestykke over, og lad igen brødet hæve i en times tid.
  • Forvarm ovnen til 225 grader varmluft, pensl brødet med lidt vand, og bag det i cirka 35 minutter. De sidste fem minutter åbnes ovnlågen let på klem.
  • Du kan i øvrigt med fordel pensle brødet halvvejs med lidt mere vand, da det gør skorpen endnu mere sprød.
  • Lad brødet hvile på en rist inden udskæring. Vil du have en god og sprød skorpe skal du ikke overdække det færdigbagte brød, men ønsker du en mere blød skorpe, kan du læge et rent viskestykke over.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Det er synd at bruge det nybagte brød til at lave bruschetta med, men allerede dagen efter kan du servere det som sprøde stykker med lækkert fyld som her:

Grillede bruschetta med gedeost

5 fra 3 stemmer
Prøv denne opskrift på de lækreste bruschetta med gedeost. De kan laves på grilleneller i ovnen og smager skønt af sydens sol.
Gå til opskrift
Kan du lige gedeost, skal du prøve disse lækre bruschetta med gedeost. Her er de lavet med rosmarin og en dusk persille på toppen, men de kan krydres som du ønsker. Foto: Charlotte Mithril

Bruschetta

4.9 fra 26 stemmer
Bruschetta er en lækker og enkel forret, der stammer fra det centrale Italien. Ofte daggammelt brød med olie, hvidløg, parmaskinke og ost.
Gå til opskrift
billederesultat for bruschetta
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Yrsa Vittrup

    juli 12, 2021 at 12:23 pm

    Fantastisk godt og luftigt brød.
    Jeg kommer lidt bagesur og enzymer i.

    Svar
  2. Lis Bøgeskov Buzdugan

    marts 03, 2021 at 11:22 am

    Hej Holger,
    Super lækkert brød👏 Og jeg bruger dine opskrifter som er suveræne 👏👍
    Tusind tak
    Mange 😋😋hilsner
    Lis

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 03, 2021 at 3:03 pm

      Hej Lis
      Super dejligt at høre - det er jeg glad for. Jeg synes også det er et lækkert italiensk brød.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Michaela

    august 01, 2017 at 11:30 am

    Nu har jeg prøvet og bage brødet to gange. Det bliver simpelthen så lækkert.... anden gang bagte jeg det i form, for at få lidt mere hold på det, og det blev lige så godt som første gang....
    Tak for opskriften...

    Svar
    • Madensverden.dk

      august 01, 2017 at 1:38 pm

      Hej Michaela
      Det er jeg glad for at høre, og tak for de rosende ord 🙂
      Det er også et dejligt brød.
      De bedste hilsner
      Holger
      Madensverden.dk

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required