• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Tilbehør

Hjemmelavet friskost

Hjemmelavet friskost
Hjemmelavet friskost laves på kærnemælk – intet andet. Den har en let og frisk smag som den er, men kan også krydres med friske krydderurter eller chili efter smag. Foto: Charlotte Mithril

Opdateret:  25. juni 2023 - Udgivet:  24. august 2021

Del gerne:
23
SHARES
FacebookMessenger23PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Hjemmelavet friskost kræver kun en enkelt ingrediens, nemlig kærnemælk. Prøv den fedtfattige og milde ost, der kan laves af alle.
  2. Opskrift på hjemmelavet friskost
  3. Hjemmelavet friskost
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Fedtfattig ost
  7. Tips og krydring
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift

Hjemmelavet friskost kræver kun en enkelt ingrediens, nemlig kærnemælk. Prøv den fedtfattige og milde ost, der kan laves af alle.

Hjemmelavet friskost er let at lave og smager fantastisk!

Den laves på kærnemælk, der langsomt varmes op, så vallen skilles fra og du får en lækker og frisk ost, lige til at smøre på brødet.

Den friske ost kan laves af alle og kræver ikke særlige ingredienser eller avanceret udstyr. Du skal bare have lidt tålmodighed, da den skal varmes forsigtigt op.

Opskrift på hjemmelavet friskost

Hjemmelavet friskost

Hjemmelavet friskost

Hjemmelavet friskost kræver kun en enkelt ingrediens, nemlig kærnemælk. Prøv den fedtfattige og milde ost, der kan laves af alle.
Bedømmelse
5 fra 5 stemmer
RetOst
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time
Samlet tid: 1 time time 5 minutter minutter
Antal 200 gram
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Charlotte Mithril

Ingredienser

  • 1 l kærnemælk
  • salt og friskkværnet peber
  • Evt. friske krydderurter

Fremgangsmåde

  • Varm LANGSOMT kærnemælken op i en tykbundet gryde ved lav varme og uden at røre i den.
  • Når kærnemælken når 60 grader (efter cirka 30-40 minutter), vil den skille i en ostemasse samt en væske kaldet valle.
  • Hæld ostemasse og valle gennem en fintmasket sigte eventuelt med et osteklæde, så vallen dryppes fra. Lad den gerne stå til afdrypning i 30 minutter.
  • Kom friskosten i en skål og smag den til med salt og peber og eventuelt krydderurter.
  • Opbevar hjemmelavet friskost i køleskab, hvor den kan holde sig 3-5 dage.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Fedtfattig ost

Kærnemælk har et lavt fedtindholdet på 0,5 gram per 100 gram svarende til minimælk.

Da denne friskost laves på kærnemælk uden andre ingredienser, er den utrolig fedtfattig.

Den indeholder dermed også færre kalorier end andre smøreoste, og er dermed betydeligt sundere end eksempelvis en flødeost.

Du kan altså spise den lækre friskost uden dårlig samvittighed.

Tips og krydring

Vil du have en hjemmelavet friskost med lidt mere smag kan du krydre den med friske krydderurter som for eksempel purløg, rosmarin eller basilikum.

Du kan også spice den op ved at komme lidt tørret chili i, så den får lidt bid.

Vil du have en lidt mere cremet ost, kan du blande lidt olivenolie i.

Prøv også disse opskrifter med ost:

  • Hjemmelavet labneh med kun 3 ingredienser
  • Grillede bruschetta med gedeost
  • Fedtfattig dressing med hytteost og krydderurter
  • Bagt camembert med pærer og valnødder
Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ole

    marts 21, 2023 at 1:14 pm

    Bare fordi noget indeholder færre kalorier, betyder det ikke at det er sundere!

    Det er også virkelig trættende at man bliver ved med at give fedt skylden, især mættet fedt, da det jo er blevet modbevist tusindevis af gange, at synderen er de simple kulhydrater, og IKKE fedt! Det er bare verden som stadigvæk følger Ancel Keys anvisninger, på hans falske teoriu, som han skræddersyede så den passede til hans teori... Han glemte bare lige i første omgang at fortælle, at han udelod 28 lande fra hans teori, ellers var det indlysende hvor stupid hans teori var !

    Fedme pandemien startede der, 40% flere fik hjerrte problemer, og ja, nu er der mere diabetes og kræft end nogensinde før... 2+2=? 😉

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required