• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Forretter › Hjemmelavede tarteletter

Hjemmelavede tarteletter

billederesultat for tarteletter
4.8 fra 30 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
87
SHARES
FacebookMessenger87PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 21. juni 2023 - Udgivet: 30. december 2019

Sådan laver du nemt hjemmelavede tarteletter af butterdej. Der anvendes frosne butterdejsplader, og jeg viser dig to måder at gøre det på.

Hjemmelavede tarteletter er hurtige at bage, og her viser jeg dig hvordan du gør. Ja, der er faktisk to måder, du nemt kan lave tarteletterne på.

Her er nemlig en fremgangsmåde på både en klassisk tartelet - og så de firkantede, som jeg også ynder at lave.

Og de selvfølgelig blandt andet gode til tarteletter med høns i asparges.

Opskrift på hjemmelavede tarteletter

billederesultat for tarteletter
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Hjemmelavede tarteletter

4.84 fra 30 stemmer
Sådan laver du nemt hjemmelavede tarteletter af butterdej. Der anvendes frosne butterdejsplader, og jeg viser dig to måder at gøre det på.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 10 stk.
Ret: Forret
Køkken: Fransk
Kalorier: 129
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 5 plader butterdej - fra frost

Fremgangsmåde
 

  1. Her skal du anvende frossen butterdej, som tøs op i cirka 10-15 minutter. Eller lav din egen butterdej.
  2. Når butterdejspladerne tages ud af fryseren, skilles de straks fra hinanden.
  3. Af hver plade kan du lave to almindelige tarteletter, som du laver ved at udstikke dem med et glas eller en udstikker, så den passer med formen. Så af 5 plader butterdej får du 10 hjemmelavede tarteletter.
    butterdej til tarteletter
  4. Du kan enten bruge en særlig tarteletform - eller blot anvende hullerne i en muffinsform. Sådan en med 12 huller.
  5. Klem forsigtigt butterdejen ned i formen, og prik med en gaffel.
    hjemmelavede tarteletter i form
  6. Klip en rund cirkel bagepapir ud, som lægges i tarteletten, fyld op med tørrede bønner eller lignende, og bag 7-8 minutter ved 200 grader varmluft midt i ovnen.
  7. Tag tarteletterne ud og hæld de tørrede bønner fra, og bag videre i 12-15 minutter indtil tarteletterne er færdige. Hold øje med dem.

Næringsindhold

Kalorier: 129kcalKulhydrater: 11gProtein: 2gFedt: 9gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gNatrium: 59mgKalium: 14mgKostfibre: 0.4gSukker: 0.2gVitamin A: 0.2IUCalcium: 2mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Firkantede tarteletter

Jeg laver dem også firkantede, da alle tarteletter jo ikke altid skal være runde, ens og kedelige.

Og de runde har vi jo set gennem mange årtier - nu skal det være anderledes.

Køb en pakke færdige plader af butterdej, og hver plade deler du i to stykker med en skarp kniv.

Husk at tø butterdejen op i et kvarters tid før brug, da pladerne ellers risikerer at knække.

Se i denne video hvordan du folder dine egne tarteletter af butterdej:

Buk kanterne ind mod midten, og saml dem til noget, der nærmest ligner en kasse med åbne sider - se i videoen hvordan.

Stil butterdejskasserne på en bageplade beklædt med bagepapir.

De hjemmelavede tarteletter skal nu bages midt i ovnen i cirka 15-20 minutter ved 200 grader varmluft.

Du skal ikke blive nervøs over, at kasserne falder helt sammen i starten i ovnen - de kommer stærkt tilbage.

De er færdige når de har fået en flot, mørkegylden farve. Pas på ikke at bage tarteletterne for længe!

Fordelen ved at folde butterdejen på denne måde er, at du får en flot og fyldig firkant.

Når tarteletterne er færdigbagte, skal de lige køle af.

Så tager du en skarp kniv, skærer den øverste top af, og udhuler helt forsigtigt de firkantede tarteletter.

Nu kan du så komme høns i asparges ned i tarteletterne, og de er klar til servering.

Jeg synes disse hjemmelavede tarteletter er langt mere elegante end de runde, som man kan købe alle steder i butikkerne.

Og så smager disse også bedre, da de ikke har den fede smag, som købe-tarteletterne ofte har.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jytte Christensen

    februar 26, 2024 at 1:47 pm

    Hej🙂
    Jeg vil gerne lave de gammel dags fuglereder med sukker på, men ingen idé om hvordan.
    Vh Jytte

    Svar
  2. Jytte Dahl-Thorup

    oktober 19, 2021 at 2:38 pm

    Hjemmelavede tarteletter, ja de firkantede-bare super nemme og ligner en nem vol-au-vent,så mange tak!

    Svar
  3. Sabina Leth Steensen

    maj 23, 2021 at 12:35 pm

    Hejsa,
    Hvor stor er den tarteletform du bruger - der er mange størrelser og jeg ville gerne have den mest normale størrelse eller størrelsen derefter.
    Så hvilken størrelse bruger du ?
    Bruger dine opskrifter flittigt. 😊

    Mvh Sabina

    Svar
  4. Pernille

    marts 31, 2021 at 9:06 am

    Hvor længe kan tarteletterne holde sig ...jeg forestiller mig at lave dem dagen før de skal bruges og opbevare dem i en beholder eller en plastpose i skabet ..mon det går?
    Vh Pernille

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 31, 2021 at 9:12 am

      Hej Pernille
      Kom de færdigbagte og afkølede tarteletter i en lufttæt beholder (evt. en kagedåse), og så kan de sagtens holde sig.
      Det er hyggeligt at lave tarteletter selv - rigtig god fornøjelse.
      Alt det bedste - og god påske
      Holger

      Svar
  5. Marie

    oktober 21, 2020 at 11:35 pm

    Tak for opskriften!
    Kan jeg bruge ris til at fylde op med i stedet for bønner - vel at mærke uden at ødelægge risene? 🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 22, 2020 at 8:12 am

      Hej Marie
      Velbekomme. Ja, det kan du sagtens 🙂
      Man kan også bruge salt.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kødboller med blomkål og ærter.

Kødboller med blomkål og ærter (lækker sommer gryderet)

Ugens bobler, uge 25, 2025

Ugens bobler, uge 25: Her er ugens bedste bobler

Uge25-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 25: De bedste 20 vintilbud udvalgt blandt 150

Madplan uge 25

Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter

billede med guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.

Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager

Forsiden lige nu

billede med blomkålsgryde med kylling
Lækker blomkålsgryde med kylling og grøntsager→ Se opskriften
hverdagsmad
Hverdagsmad - opskrifter på lækre hverdagsretter→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
billede med sojakylling med nem kartoffelsalat
Sojakylling med nem kartoffelsalat→ Se opskriften
Ugens bobler, uge 25, 2025
Ugens bobler, uge 25: Her er ugens bedste bobler→ Se opskriften
billede med spidskålspakker
Spidskålspakker - lækre pakker med spidskål og uden kød→ Se opskriften
spinatpandekager
Spinatpandekager - den lækre og nemme opskrift→ Se opskriften
blomkålscurry
Blomkålscurry - indisk vegetar mad med blomkål→ Se opskriften
surdejsboller
Surdejsboller - nemme morgenboller bagt med surdej→ Se opskriften
Billede med nye kartofler, der lige er gravet op
Er nye kartofler eller gamle kartofler sundest?→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required