Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Kager › Hjemmelavede lagkagebunde (nemme, luftige og lækre)

Hjemmelavede lagkagebunde (nemme, luftige og lækre)

Hjemmelavede lagkagebunde
4.8 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
27
SHARES
FacebookMessenger27PinterestEmailSMS
Opdateret: 9. januar 2023 - Udgivet: 5. juli 2021
Oversigt over indhold
  • Hjemmelavede lagkagebunde er både hurtige og nemme at bage. Disse bunde er skønne i en lagkage, og de er meget lette, da de er bagt uden smør.
  • Opskrift på hjemmelavede lagkagebunde
  • Hjemmelavede lagkagebunde
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Kommentarer

Hjemmelavede lagkagebunde er både hurtige og nemme at bage. Disse bunde er skønne i en lagkage, og de er meget lette, da de er bagt uden smør.

Hjemmelavede lagkagebunde kan bages med smør og uden. Selv foretrækker jeg uden. Bundene bliver luftige og lette, når de er lavet af en pisket æggesnaps vendt med kartoffelmel, hvedemel, vanilje og bagepulver.

Dejen hældes i en springform, og når "kagen" er kølet af, kan du skære den over til to eller tre bunde.

Om du bare halverer den eller skærer den ud til tre dele, afhænger af to ting: Hvor tykke du ønsker bundene, og hvor godt æggene er pisket med sukker.

Det er nemlig vigtigt at piske æg og sukker rigtig godt, så det bliver helt cremet og fuld af lufthuller. Herved hæver kagen mere.

Se også disse opskrifter:

  • Jordbærlagkage
  • Bananlagkage
  • Lagkage - klassisk opskrift
  • Rutebilslagkage

Opskrift på hjemmelavede lagkagebunde

Karen SenecaKaren Seneca

Hjemmelavede lagkagebunde

4.80 fra 10 stemmer
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 3 bunde
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 441
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1,5 dl sukker
  • 3 stk æg
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 0,5 dl kartoffelmel
  • 1,5 dl hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på 220 grader over- og undervarme. Ikke varmluft.
  2. Pisk æg, vaniljesukker og sukker rigtig godt, så du får en meget luftig æggesnaps med lufthuller i.
  3. Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver.
  4. Si melblandingen ned i skålen med æggesnaps. Vend det forsigtigt, så melet bliver blandet med æggesnapsen uden, du pisker eller rører hårdt rundt.
  5. Smør en springform med smør eller beklæd den med bagepapir. Springformen skal have en diameter på ca. 20 centimeter
  6. Hæld dejen op i formen, kom formen i ovnen og bag i 10-15. Du skal helst ikke åbne ovnlågen, mens den bager, men efter ti minutter kan du lige hurtigt stikke et bambusspyd eller en strikkepind i kagen for at se, om den er bagt færdig.
  7. Tag kagen ud af ovnen og vent med at dele den til hjemmelavede lagkagebunde, til den er kølet ned.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 441kcalKulhydrater: 103gProtein: 6gFedt: 1gMættet fedt: 0.1gFlerumættet fedt: 0.3gEnkelumættet fedt: 0.1gKolesterol: 4mgNatrium: 377mgKalium: 223mgKostfibre: 2gSukker: 52gVitamin A: 5IUVitamin C: 1mgCalcium: 19mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Du kan bruge disse hjemmelavede lagkagebunde i alle former for lagkager, for eksempel lagkage med bananer og jordbær eller en lagkage med hindbær, Daim og makroner.

Du kan også bruge bunden uden at skære den igennem, så du blot smører et tykt lag flødeskum tilsat vaniljesukker på og topper med et tykt lag danske jordbær.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Rikke skriver

    august 23, 2025 at 12:35 pm

    Hvilken str. på springform skal man bruge? 🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 23, 2025 at 1:48 pm

      Hej Rikke
      Du skal bruge en springform med en diameter på 20 centimeter.
      God bagelyst.
      BH Holger

      Svar
  2. Maria skriver

    april 05, 2025 at 9:56 am

    Fin opskrift☺️
    Jeg skulle lave en stor lagkage og kan fortælle at bundene også bliver fine hvis det hele spredes ud på en lille bagepapirsklædt bradepande (ca. 30x40cm). Of så ud efter 10 min. Stak i den med en pind først ☺️

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required