Oversigt over indhold
Hjemmelavede lagkagebunde er både hurtige og nemme at bage. Disse bunde er skønne i en lagkage, og de er meget lette, da de er bagt uden smør.
Hjemmelavede lagkagebunde kan bages med smør og uden. Selv foretrækker jeg uden. Bundene bliver luftige og lette, når de er lavet af en pisket æggesnaps vendt med kartoffelmel, hvedemel, vanilje og bagepulver.
Dejen hældes i en springform, og når "kagen" er kølet af, kan du skære den over til to eller tre bunde.
Om du bare halverer den eller skærer den ud til tre dele, afhænger af to ting: Hvor tykke du ønsker bundene, og hvor godt æggene er pisket med sukker.
Det er nemlig vigtigt at piske æg og sukker rigtig godt, så det bliver helt cremet og fuld af lufthuller. Herved hæver kagen mere.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på hjemmelavede lagkagebunde
Hjemmelavede lagkagebunde
Ingredienser
- 1,5 dl sukker
- 3 stk æg
- 1 tsk vaniljesukker
- 0,5 dl kartoffelmel
- 1,5 dl hvedemel
- 1 tsk bagepulver
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 220 grader over- og undervarme. Ikke varmluft.
- Pisk æg, vaniljesukker og sukker rigtig godt, så du får en meget luftig æggesnaps med lufthuller i.
- Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver.
- Si melblandingen ned i skålen med æggesnaps. Vend det forsigtigt, så melet bliver blandet med æggesnapsen uden, du pisker eller rører hårdt rundt.
- Smør en springform med smør eller beklæd den med bagepapir. Springformen skal have en diameter på ca. 20 centimeter
- Hæld dejen op i formen, kom formen i ovnen og bag i 10-15. Du skal helst ikke åbne ovnlågen, mens den bager, men efter ti minutter kan du lige hurtigt stikke et bambusspyd eller en strikkepind i kagen for at se, om den er bagt færdig.
- Tag kagen ud af ovnen og vent med at dele den til hjemmelavede lagkagebunde, til den er kølet ned.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Du kan bruge disse hjemmelavede lagkagebunde i alle former for lagkager, for eksempel lagkage med bananer og jordbær eller en lagkage med hindbær, Daim og makroner.
Du kan også bruge bunden uden at skære den igennem, så du blot smører et tykt lag flødeskum tilsat vaniljesukker på og topper med et tykt lag danske jordbær.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Rikke skriver
Hvilken str. på springform skal man bruge? 🙂
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Rikke
Du skal bruge en springform med en diameter på 20 centimeter.
God bagelyst.
BH Holger
Maria skriver
Fin opskrift☺️
Jeg skulle lave en stor lagkage og kan fortælle at bundene også bliver fine hvis det hele spredes ud på en lille bagepapirsklædt bradepande (ca. 30x40cm). Of så ud efter 10 min. Stak i den med en pind først ☺️