• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Fiskefrikadeller - fiskehandlerens nemme opskrift

Fiskefrikadeller - fiskehandlerens nemme opskrift

billede med fiskefrikadeller
4.7 fra 61 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
751
SHARES
FacebookMessenger751PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  14. november 2023 - Udgivet:  24. maj 2023

Fiskehandlerens hjemmelavede fiskefrikadeller er bare den helt rigtige opskrift på fiskedellerne.

Med en grovhakket fiskefars, der røres med blandt andet løgpulver og mælk, hvorefter du har den bedste fiskefars.

Opskriften giver cirka 10 dejlige fiskefrikadeller, men det afhænger af hvor store du laver dem.

Se også disse opskrifter:

  • Fiskefilet - klassisk opskrift på paneret rødspættefilet
  • Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
  • Ovnbagt laks - nem opskrift på laks i ovn

Opskrift

billede med fiskefrikadeller
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Fiskefrikadeller - fiskehandlerens egen opskrift

4.69 fra 61 stemmer
Opskrift på hjemmelavede fiskefrikadeller som din fiskehandler laver dem. En nem fiskefars med grovhakket torsk, der giver en luftig fiskefrikadelle.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Fiskefars på køl 30 minutter min
Samlet tid 55 minutter min
Antal: 10 stk.
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Kalorier: 61
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g torsk - hakkes groft
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 1 tsk løgpulver - eller 1 finthakket alm. løg
  • 1 stort æg
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 dl mælk - måske lidt mere
  • smør - og olie til stegning

Fremgangsmåde
 

  1. Bed fiskehandleren om at hakke torsken groft, for det giver altså en bedre konsistens i de færdige fiskefrikadeller. Eller hak den selv derhjemme. Det kan gøres med en skarp kniv, i en foodprocessor eller Thermomix.
  2. Kom fiskefarsen i en skål, og rør den godt sammen med salt og friskkværnet peber.
  3. Rør derefter løgpulver og æg i farsen. Er det små æg, kan du med fordel tilsætte to styks.
  4. Kom derefter hvedemel i farsen, og rør det godt ud.
  5. Tilsæt så lidt mælk indtil du har en let og lind fiskefars. Du skal bruge cirka 1 deciliter, men det kan sagtens være lidt mere eller mindre. Så den endelige konsistens på fiskefarsen styres altså med den sidste mængde mælk.
  6. Stil derefter den færdige fiskefars på køl i mindst en halv time - den må gerne få en time i køleskabet.
  7. Varm en pande godt op, og kom en god klat smør og lidt olie på. Spar ikke på smørret når du steger fiskefrikadeller.
  8. Form 10 lækre fiskefrikadeller med en spiseske, hvor du anvender en spiseskefuld fiskefars til hver fiskedelle. Dryp lidt fedtstof over hver fiskefrikadelle hver gang du sætter en på panden. Antallet afhænger selvfølgelig af hvor store du laver dem.
  9. Steg de hjemmelavede fiskedeller cirka 5-7 minutter på hver side, og sørg for at de får en god stegeskorpe, hvorefter du kan skrue lidt ned for varmen.

Næringsindhold

Kalorier: 61kcalKulhydrater: 2gProtein: 10gFedt: 1gMættet fedt: 0.4gFlerumættet fedt: 0.2gEnkelumættet fedt: 0.3gTransfedt: 0.002gKolesterol: 41mgNatrium: 271mgKalium: 235mgKostfibre: 0.1gSukker: 1gVitamin A: 64IUVitamin C: 1mgCalcium: 25mgJern: 0.4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

De hjemmelavede fiskefrikadeller nydes med en god remoulade, råkost med spidskål og gulerødder eller hvad du nu foretrækker. Du kan søge opskrifterne frem ved at bruge søgefeltet øverst.

På fotoet kan du se, at jeg har serveret fiskefrikadellerne med en hjemmelavet broccoli remoulade.

Krydderurter i farsen

Du kan bruge fiskefarsen som den er, men du kan også tilsætte lidt krydderurter.

Eksempelvis er kørvel godt, og den kan kombineres eller udskiftes med purløg eller dild, alt efter hvad du er til. Men de friske krydderurter giver en dejlig smag til fiskefrikadellerne.

Du kan i øvrigt også hakke et par spiseskefulde kapers, og blande dem i fiskefarsen.

I ovn

Du kan også vælge at stege dine fiskefrikadeller i ovnen.

Her beklæder du en bageplade med bagepapir, og lægger fiskefrikadellefarsen på pladen med en spiseske.

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft, og bag nu fiskefrikadellerne i cirka 25 minutter. De er færdige når de har fået en flot farve.

Tag fiskefrikadellerne ud af ovnen, læg dem i et fad og drys dem med friskhakket purløg inden servering.

Det er mindst lige så godt at stege fiskefrikadellerne i ovnen som på panden. Så du skal ikke være bange for resultatet. Samtidig sparer du altså en del stegeos og fiskelugt i køkkenet, så det er en win-win.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Nina Holm

    februar 14, 2025 at 1:31 am

    Tusind tak for inspiration till mange gode retter gennem årene. Opskrifterne fra Madens Verden er til at stole på, altid godt beskrevet og "overkommelige" at kaste sig ud i.
    Vil blot supplere med en ny erfaring mht til frikadellefarsen fra Esbjerg slagtermesteren, hvor jeg bruger havremælk i stedet for alm. komælk (af hensyn til et familiemedlems fordøjelsesproblemer). Resultatet er stadig glimrende.
    Venlig hilsen Nina, madmor

    Svar
  2. Hedevig B Madsen

    november 02, 2024 at 12:57 pm

    Glæder mig over alle de lækre madopskrifter, som jeg bruger i dagligdagen.

    Svar
  3. leif østberg

    oktober 08, 2024 at 9:46 am

    Jeg prøvede din opskrift and den smagte godt, men konsistensen var lidt "grynet" Jeg lavede opskriften i min ThemoMix .

    Svar
  4. Karen

    november 14, 2023 at 10:43 am

    En deciliter mælk. Måske mere. Det må vist være en fejl.
    Godt man kan tænke selv😉😊

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 14, 2023 at 2:48 pm

      Hej Karen
      Man skal altid tænke selv 🙂
      Men jeg synes det plejer at passe nogenlunde med en deciliter mælk - måske lidt mere. Men indtil den rette konsistens opnås.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Karen

        november 14, 2023 at 4:55 pm

        Jeg skrev forkert. Der står nemlig 2 deciliter. Det må være alt for meget.
        Men de blev gode😊😊 med en halv deciliter.

  5. Susanne westergaard

    februar 23, 2023 at 6:19 pm

    Smager rigtig godt, men luftige, det er de ikke.

    Svar
  6. Vagn

    september 20, 2021 at 2:53 pm

    Ligesom oldemor lavede dem. Lidt havregryn og lidt timian er godt.

    Svar
  7. Hanne Nielsen

    juli 10, 2021 at 8:35 pm

    Er det ikke muligt at få opskriften på broccoli remouladen ?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required