Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Håndværkere

Hjemmebagte håndværkere med blå birkes

Billede af håndværkere.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
166
SHARES
FacebookMessenger166PinterestEmailSMS
Indhold
  • Hjemmebagte håndværkere
  • Opskrift på håndværkere
  • FAQ
  • Kommentarer

Hjemmebagte håndværkere

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Hævetid: 10 timer t
Samlet tid: 10 timer t 40 minutter min
Her får du min opskrift på hjemmebagte håndværkere, der bages med blå birkes på toppen. Håndværkerne laves af en langtidshævet dej, og de er meget nemme.
Antal: 12 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 3 dl vand
  • 4 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 400 g hvedemel med mindst 12% protein
  • blå birkes til pynt

Fremgangsmåde

  1. Dejen til håndværkerne røres sammen om aftenen, og skal hæve natten over. Her kommer du koldt vand fra hanen i en skål, hvorefter du rører en lille klump gær ud i vandet.
  2. Tilsæt så hvedemel sammen med salt og sukker, og rører dejen godt sammen med en grydeske. Du behøver dog ikke røre længere end et minut.
  3. Skålen beklædes med husholdningfilm, og stilles på køkkenbordet til næste morgen.
  4. Her tager du dejen ud af skålen og trækker den lidt aflang. Fold den ene tredjedel ind under midten af dejen, og den sidste tredjedel ind under denne. Vend en kvart omgang og gentag.
  5. Træk igen dejen lidt aflang og del den i 12 lige store og firkantede stykker.
  6. Pensl med vand og drys med blå birkes.
  7. Stil på en bageplade med bagepapir, dæk med husholdningsfilm og lad håndværkerne hæve i 45 minutter. Imens kan du nå et bad og komme godt i gang med dagen.
  8. Bag håndværkerne i en forvarmet ovn ved 230 grader over- og undervarme, hvor de skal have cirka 25 minutter.
  9. De sidste 10 minutter lukker du dampen ud af ovnen nogle gange, så håndværkerne bliver mere sprøde

Næringsindhold

Kalorier123kcalKulhydrater26gProtein3gFedt0.3gMættet fedt0.1gFlerumættet fedt0.1gEnkelumættet fedt0.03gNatrium196mgKalium38mgKostfibre1gSukker0.4gCalcium6mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på håndværkere

Du kan meget nemt lave dine egne håndværkere til morgenbordet, og dermed få duften af friskbagt morgenbrød til at fylde huset fra morgenstunden. Og hvad er næsten bedre.

Det skulle da lige være, at håndværkerne er meget nemme at lave, fordi du rører dejen sammen om aftenen,, og så hæver den natten over i

Om morgenen efterhæver håndværkerne, inden de bages færdige i ovnen.

Opskriften giver 12 håndværkere, som i øvrigt sagtens kan fryses ned.

Lad de færdigbagte håndværkere køle lidt af på en rist, men nyd dem endelig mens de er lune.

Se også mine opskrifter på:

  • Hjemmebagte rundstykker
  • Spandauere til morgenbordet
  • Nemme tebirkes
  • Klassiske kanelsnegle

FAQ

Kan man fryse håndværkere?

Ja, du kan sagtens fryse de bagte hændværkere. Lad dem køle af, hvorefter du kan fryse dem i en pose. Varmes nemt i ovn.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    oktober 08, 2025 at 5:25 pm

    Tak fordi du bruger min opskrift på håndværkere. Skriv gerne hvad du synes om dem her.

    Svar
  2. Steen Dalager skriver

    februar 09, 2025 at 10:44 am

    Jeg har nu prøvet at bage håndværkere uden den helt store succes, da dejen er meget klæg og ikke til at arbejde med, det til trods at jeg tilførte ekstra mel og at afbagning ikke lignede billedet.

    Svar
  3. Lone skriver

    marts 17, 2024 at 11:17 am

    Hej
    Først tak for en super god hjemmeside. Bruger den tit.
    Jeg har prøvet at bage håndværkere to gange nu. De bliver lyse, små og hårde. Jeg får ikke mere end 8 stk. ud af dejen. Syntes jeg følger opskriften. Hvad mon der går galt?

    Vh
    Lone

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 17, 2024 at 3:38 pm

      Hej Lone
      Tak for det - det er jeg glad for at høre. Og dejligt du skriver.
      Måske varmer din ovn mere end den burde - og det er fint at lave 8 i stedet for 12. Det gør jeg også indimellem.
      Prøv evt. at lave lidt damp i din ovn - det har jeg skrevet lidt mere om her: https://madensverden.dk/saadan-laver-du-damp-i-ovn-naar-du-bager-broed/
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Carsten skriver

    november 03, 2023 at 6:15 pm

    Hej Holger
    Jeg har nu bagt dine håndværkere adskillige gange. De smager glimrende og jeg får dem lækre og sprøde. De har det dog med, at “vælte” under hævning. Altså birkes er på den ene side og ikke på toppen. Det irriterer mig😀. Har du et tip til, hvordan jeg undgår dette?
    Mvh.Carsten

    Svar
  5. Jette skriver

    juli 13, 2023 at 6:07 pm

    Hvorfor damp er det ok med et fad i bunden og skal det være i fra start

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juli 13, 2023 at 6:15 pm

      Hej Jette
      Ja, det er ok med et fad i bunden og lidt vand i det, når du kommer håndværkerne i ovnen. Husk at lukke dampen ud til sidst.
      Du kan mere om damp i ovnen her: https://madensverden.dk/saadan-laver-du-damp-i-ovn-naar-du-bager-broed/
      God bagelyst.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  6. Tina Christensen skriver

    august 25, 2021 at 2:07 am

    Jeg prøvede i dag de dejlige håndværkere. Jeg ved ikke hvad jeg har gjort galt. Dejen klistrede så jeg fik lavet dem for store - 7 i alt. De blev meget hårde i overfladen. Jeg satte dem i midten af ovnen - men det var klart en fejl. Jeg smagte en straks den var afkølet og den smagte så godt. Men de mindste var alt for hårde. Jeg er ikke den bedste i et køkken men vil så gerne gøre det rigtigt næste gang. Jeg sprang kun birkes over i opskriften da jeg ikke bryder mig om de små dimser 🙂

    Svar
  7. Camilla skriver

    august 05, 2021 at 11:18 am

    Kan de bages med varmluft, da min ovn ikke har over under varme pt 😊

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 05, 2021 at 6:41 pm

      Hej Camilla
      Sagtens - men nøjes så med 210 grader varmluft 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  8. Peter Fisidacher-Nielsen skriver

    februar 04, 2021 at 12:52 pm

    Fantastiske håndværkere 2. gang jeg lavede dem.
    Lavede 8 stk og ved en fejl blev det til varmluft de første 15 min. Bagestål.
    De blev smukke, velsmagende og med flotte hulle4.
    Mange tak for en herlig hjemmeside

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required