Her får du min opskrift på hjemmebagte håndværkere, der bages med blå birkes på toppen. Håndværkerne laves af en langtidshævet dej, og de er meget nemme.
Du kan meget nemt lave dine egne håndværkere til morgenbordet, og dermed få duften af friskbagt morgenbrød til at fylde huset fra morgenstunden. Og hvad er næsten bedre.
Det skulle da lige være, at håndværkerne er meget nemme at lave, fordi du rører dejen sammen om aftenen,, og så hæver den natten over i
Om morgenen efterhæver håndværkerne, inden de bages færdige i ovnen.
Opskriften giver 12 håndværkere, som i øvrigt sagtens kan fryses ned.
Ingredienser til håndværkere
3 deciliter vand
4 gram gær
1 teske sukker
1 teske salt
400 gram almindeligt hvedemel
Blå birkes til pynt
Fremgangsmåde
- Dejen til håndværkerne røres sammen om aftenen, og skal hæve natten over. Her kommer du koldt vand fra hanen i en skål, hvorefter du rører en lille klump gær ud i vandet.
- Tilsæt så hvedemel sammen med salt og sukker, og rører dejen godt sammen med en grydeske. Du behøver dog ikke røre længere end et minut.
- Skålen beklædes med husholdningfilm, og stilles på køkkenbordet til næste morgen.
- Her tager du dejen ud af skålen og trækker den lidt aflang. Fold den ene tredjedel ind under midten af dejen, og den sidste tredjedel ind under denne. Vend en kvart omgang og gentag.
- Træk igen dejen lidt aflang og del den i 12 lige store og firkantede stykker.
- Pensl med vand og drys med blå birkes.
- Stil på en bageplade med bagepapir, dæk med husholdningsfilm og lad håndværkerne hæve i 45 minutter. Imens kan du nå et bad og komme godt i gang med dagen.
- Bag håndværkerne i en forvarmet ovn ved 230 grader over- og undervarme, hvor de skal have cirka 25 minutter.
- De sidste 10 minutter lukker du dampen ud af ovnen nogle gange, så håndværkerne bliver mere sprøde.
Lad de færdigbagte håndværkere køle lidt af på en rist, men nyd dem endelig mens de er lune.
Se også mine opskrifter på:
Hjemmebagte rundstykker og horn
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Steen Dalager skriver
Jeg har nu prøvet at bage håndværkere uden den helt store succes, da dejen er meget klæg og ikke til at arbejde med, det til trods at jeg tilførte ekstra mel og at afbagning ikke lignede billedet.
Lone skriver
Hej
Først tak for en super god hjemmeside. Bruger den tit.
Jeg har prøvet at bage håndværkere to gange nu. De bliver lyse, små og hårde. Jeg får ikke mere end 8 stk. ud af dejen. Syntes jeg følger opskriften. Hvad mon der går galt?
Vh
Lone
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Lone
Tak for det - det er jeg glad for at høre. Og dejligt du skriver.
Måske varmer din ovn mere end den burde - og det er fint at lave 8 i stedet for 12. Det gør jeg også indimellem.
Prøv evt. at lave lidt damp i din ovn - det har jeg skrevet lidt mere om her: https://madensverden.dk/saadan-laver-du-damp-i-ovn-naar-du-bager-broed/
Alt det bedste
Holger