Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Brød › Hjemmebagte håndværkere med blå birkes

Hjemmebagte håndværkere med blå birkes

Er der noget bedre at stå op til end nybagte håndværkere med blå birkes. Nej, og håndværkerne er meget nemme at bage selv. Dejen hæver natten over, og om morgenen er du klar til hurtigt at sikre nybagt brød i huset. Foto: Madensverden.dk.
Del gerne:
165
SHARES
FacebookMessenger165PinterestEmailSMS
Opdateret: 3. november 2023 - Udgivet: 19. december 2017

Her får du min opskrift på hjemmebagte håndværkere, der bages med blå birkes på toppen. Håndværkerne laves af en langtidshævet dej, og de er meget nemme.

Du kan meget nemt lave dine egne håndværkere til morgenbordet, og dermed få duften af friskbagt morgenbrød til at fylde huset fra morgenstunden. Og hvad er næsten bedre.

Det skulle da lige være, at håndværkerne er meget nemme at lave, fordi du rører dejen sammen om aftenen,, og så hæver den natten over i

Om morgenen efterhæver håndværkerne, inden de bages færdige i ovnen.

Opskriften giver 12 håndværkere, som i øvrigt sagtens kan fryses ned.

Ingredienser til håndværkere

3 deciliter vand
4 gram gær
1 teske sukker
1 teske salt
400 gram almindeligt hvedemel
Blå birkes til pynt

Fremgangsmåde

  1. Dejen til håndværkerne røres sammen om aftenen, og skal hæve natten over. Her kommer du koldt vand fra hanen i en skål, hvorefter du rører en lille klump gær ud i vandet.
  2. Tilsæt så hvedemel sammen med salt og sukker, og rører dejen godt sammen med en grydeske. Du behøver dog ikke røre længere end et minut.
  3. Skålen beklædes med husholdningfilm, og stilles på køkkenbordet til næste morgen.
  4. Her tager du dejen ud af skålen og trækker den lidt aflang. Fold den ene tredjedel ind under midten af dejen, og den sidste tredjedel ind under denne. Vend en kvart omgang og gentag.
  5. Træk igen dejen lidt aflang og del den i 12 lige store og firkantede stykker.
  6. Pensl med vand og drys med blå birkes.
  7. Stil på en bageplade med bagepapir, dæk med husholdningsfilm og lad håndværkerne hæve i 45 minutter. Imens kan du nå et bad og komme godt i gang med dagen.
  8. Bag håndværkerne i en forvarmet ovn ved 230 grader over- og undervarme, hvor de skal have cirka 25 minutter.
  9. De sidste 10 minutter lukker du dampen ud af ovnen nogle gange, så håndværkerne bliver mere sprøde.

Lad de færdigbagte håndværkere køle lidt af på en rist, men nyd dem endelig mens de er lune.

Se også mine opskrifter på:

Hjemmebagte rundstykker og horn

Spandauere til morgenbordet

Nemme tebirkes

Klassiske kanelsnegle

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Steen Dalager skriver

    februar 09, 2025 at 10:44 am

    Jeg har nu prøvet at bage håndværkere uden den helt store succes, da dejen er meget klæg og ikke til at arbejde med, det til trods at jeg tilførte ekstra mel og at afbagning ikke lignede billedet.

    Svar
  2. Lone skriver

    marts 17, 2024 at 11:17 am

    Hej
    Først tak for en super god hjemmeside. Bruger den tit.
    Jeg har prøvet at bage håndværkere to gange nu. De bliver lyse, små og hårde. Jeg får ikke mere end 8 stk. ud af dejen. Syntes jeg følger opskriften. Hvad mon der går galt?

    Vh
    Lone

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 17, 2024 at 3:38 pm

      Hej Lone
      Tak for det - det er jeg glad for at høre. Og dejligt du skriver.
      Måske varmer din ovn mere end den burde - og det er fint at lave 8 i stedet for 12. Det gør jeg også indimellem.
      Prøv evt. at lave lidt damp i din ovn - det har jeg skrevet lidt mere om her: https://madensverden.dk/saadan-laver-du-damp-i-ovn-naar-du-bager-broed/
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
« Ældre kommentarer

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.