Hjemmebagt adventskrans er rigtig fin at servere en søndag i advent. Kransen er en gærdej med det dejligste marcipan- og remoncefyld.
Hjemmebagt adventskrans er ikke kun lækker at spise, den er også en hyggelig og passende kage til en advents-søndag.
Gærdejen er tilsat kardemomme, og remoncen indeholder blandt andet kanel og marcipan for at give den rette julesmag. Og duft.
Opskrift på hjemmebagt adventskrans
Hjemmebagt adventskrans
Ingredienser
Dej
- 100 g smør - smeltet
- 0,5 dl mælk - eller fløde
- 25 g gær
- 2 æg
- 1 spsk sukker
- 1 tsk kardemomme - stødt
- 1 nip salt
- 5 dl hvedemel
Remonce
- 100 g marcipan
- 100 g sukker
- 100 g smør - blødt
- 1 tsk kanel
- 0,5 dl mandler - smuttede og groft hakkede
- 0,5 dl rosiner - efter behov
Pynt
- 1 æg - sammenpisket
- mandler - smuttede og hakkede
Fremgangsmåde
- Smelt smørret og bland det med mælken.
- Når blandingen er fingervarm, smuldrer du gæren i og rører rundt, så gæren opløses.
- Tilsæt de to æg samt kardemomme og sukker.
- Når det er rørt sammen, hælder du fire dl. hvedemel i og rører godt rundt. Tilsæt resten af hvedemelet lidt efter lidt og ælt dejen hurtigt til en en smidig dej. Hvis den klistrer for meget, tilføjer du mere hvedemel.
- Lad dejen hæve i en time.
Remonce
- Riv marcipanen groft på rivejernet. Skold og hak en håndfuld mandler groft, så du både har til drys og til remoncen.
- Pisk halvdelen af mandlerne med marcipan, sukker, kanel og blødt smør. Tilsæt rosiner, hvis du kan lide dem, og rør dem sammen.
Hjemmebagt adventskrans
- Tag dejen og ælt den et minuts tid. Rul den ud til en tynd rektangel.
- Smør remoncen ud på dej-pladen og lad et par cm. af den lange sides kanter være fri. Fold nu siderne om remoncen og sørg for at lukke sammenføjningerne.
- Fold din dej-stang til en rund krans og placer den på en bageplade eller i en rund springform formet som en krans.
- Lad kransen hæve en halv time.
- Pensel med sammenpisket æg og drys med grofthakkede mandler - eventuelt tesukker.
- Bag kransen i 25 minutter ved 200 grader og lad den køle lidt ned før servering. Du kan eventuelt vikle lidt rødt silkebånd rundt om kransen og stikke fire lys i, før du serverer den.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
I opskriften er der brugt købt marcipan, men du kan sagtens lave marcipanen selv. På den måde sikrer du dig et højt mandelindhold.
Da jeg personligt ikke bryder mig om sukat eller pomeran, indgår det ikke i opskriften på hjemmebagt adventskrans.
Men du kan selvfølgelig blande det i remoncen, hvis du godt kan lide det. Alternativt kan du rive appelsinskræl fra en økologisk appelsin og komme det i remoncen.
Vil du tage det et ekstra skridt hen mod den originale adventskrans, kan du lave grøn glasur og dryppe ud over. Her skal du så undlade at drysse mandler på, før kransen kommer i ovnen.
Se også andre skønne jule-opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Ella
Husk lige at tilføje de to æg i ingredienser 🤩
Holger Rørby Madsen
Hej Ella
Tak for det - og du har fuldstændig ret - den er hermed opdateret. Tak 🙂
Alt det bedste
Holger