Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Hjemmebagt adventskrans med marcipan

Hjemmebagt adventskrans med marcipan

Hjemmebagt adventskrans
4.7 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
22
SHARES
FacebookMessenger22PinterestEmailSMS

Hjemmebagt adventskrans er rigtig fin at servere en søndag i advent. Kransen er en gærdej med det dejligste marcipan- og remoncefyld.

Hjemmebagt adventskrans er ikke kun lækker at spise, den er også en hyggelig og passende kage til en advents-søndag.

Gærdejen er tilsat kardemomme, og remoncen indeholder blandt andet kanel og marcipan for at give den rette julesmag. Og duft.

Opskrift på hjemmebagt adventskrans

Hjemmebagt adventskrans

Karen SenecaKaren Seneca
4.7 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Hævetid: 1 time t 30 minutter min
Samlet tid: 2 timer t 5 minutter min
Hjemmebagt adventskrans er rigtig fin at servere en søndag i advent. Kransen er en gærdej med det dejligste marcipan- og remoncefyld.
Antal: 6 personer
Ret: Jul
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Dej
  • 100 g smør smeltet
  • 0,5 dl mælk eller fløde
  • 25 g gær
  • 2 æg
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk kardemomme stødt
  • 1 nip salt
  • 5 dl hvedemel
Remonce
  • 100 g marcipan
  • 100 g sukker
  • 100 g smør blødt
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 dl mandler smuttede og groft hakkede
  • 0,5 dl rosiner efter behov
Pynt
  • 1 æg sammenpisket
  • mandler smuttede og hakkede

Fremgangsmåde

  1. Smelt smørret og bland det med mælken.
  2. Når blandingen er fingervarm, smuldrer du gæren i og rører rundt, så gæren opløses.
  3. Tilsæt de to æg samt kardemomme og sukker.
  4. Når det er rørt sammen, hælder du fire dl. hvedemel i og rører godt rundt. Tilsæt resten af hvedemelet lidt efter lidt og ælt dejen hurtigt til en en smidig dej. Hvis den klistrer for meget, tilføjer du mere hvedemel.
  5. Lad dejen hæve i en time.
Remonce
  1. Riv marcipanen groft på rivejernet. Skold og hak en håndfuld mandler groft, så du både har til drys og til remoncen.
  2. Pisk halvdelen af mandlerne med marcipan, sukker, kanel og blødt smør. Tilsæt rosiner, hvis du kan lide dem, og rør dem sammen.
Hjemmebagt adventskrans
  1. Tag dejen og ælt den et minuts tid. Rul den ud til en tynd rektangel.
  2. Smør remoncen ud på dej-pladen og lad et par cm. af den lange sides kanter være fri. Fold nu siderne om remoncen og sørg for at lukke sammenføjningerne.
  3. Fold din dej-stang til en rund krans og placer den på en bageplade eller i en rund springform formet som en krans.
  4. Lad kransen hæve en halv time.
  5. Pensel med sammenpisket æg og drys med grofthakkede mandler - eventuelt tesukker.
  6. Bag kransen i 25 minutter ved 200 grader og lad den køle lidt ned før servering. Du kan eventuelt vikle lidt rødt silkebånd rundt om kransen og stikke fire lys i, før du serverer den.

Næringsindhold

Kalorier789kcalKulhydrater101gProtein14gFedt38gMættet fedt18gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt13gTransfedt1gKolesterol100mgNatrium244mgKalium319mgKostfibre5gSukker31gVitamin A889IUVitamin C0.4mgCalcium77mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

I opskriften er der brugt købt marcipan, men du kan sagtens lave marcipanen selv. På den måde sikrer du dig et højt mandelindhold.

Da jeg personligt ikke bryder mig om sukat eller pomeran, indgår det ikke i opskriften på hjemmebagt adventskrans.

Men du kan selvfølgelig blande det i remoncen, hvis du godt kan lide det. Alternativt kan du rive appelsinskræl fra en økologisk appelsin og komme det i remoncen.

Vil du tage det et ekstra skridt hen mod den originale adventskrans, kan du lave grøn glasur og dryppe ud over. Her skal du så undlade at drysse mandler på, før kransen kommer i ovnen.

Se også andre skønne jule-opskrifter:

De lækreste juleboller med æble og marcipan

Klassisk julekringle

Julens bedste kager

Svenske lussekatter

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ella skriver

    december 16, 2024 at 12:48 pm

    Husk lige at tilføje de to æg i ingredienser 🤩

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 16, 2024 at 2:16 pm

      Hej Ella
      Tak for det - og du har fuldstændig ret - den er hermed opdateret. Tak 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required