• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Kager › Hjemmebagt adventskrans med marcipan

Hjemmebagt adventskrans med marcipan

Hjemmebagt adventskrans
4.7 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
22
SHARES
FacebookMessenger22PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 30. november 2023 - Udgivet: 1. december 2022

Hjemmebagt adventskrans er rigtig fin at servere en søndag i advent. Kransen er en gærdej med det dejligste marcipan- og remoncefyld.

Hjemmebagt adventskrans er ikke kun lækker at spise, den er også en hyggelig og passende kage til en advents-søndag.

Gærdejen er tilsat kardemomme, og remoncen indeholder blandt andet kanel og marcipan for at give den rette julesmag. Og duft.

Opskrift på hjemmebagt adventskrans

Hjemmebagt adventskrans
Karen SenecaKaren Seneca

Hjemmebagt adventskrans

4.67 fra 3 stemmer
Hjemmebagt adventskrans er rigtig fin at servere en søndag i advent. Kransen er en gærdej med det dejligste marcipan- og remoncefyld.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Hævetid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 2 timer t 5 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Jul
Køkken: Dansk
Kalorier: 789
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Dej
  • 100 g smør - smeltet
  • 0,5 dl mælk - eller fløde
  • 25 g gær
  • 2 æg
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk kardemomme - stødt
  • 1 nip salt
  • 5 dl hvedemel
Remonce
  • 100 g marcipan
  • 100 g sukker
  • 100 g smør - blødt
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 dl mandler - smuttede og groft hakkede
  • 0,5 dl rosiner - efter behov
Pynt
  • 1 æg - sammenpisket
  • mandler - smuttede og hakkede

Fremgangsmåde
 

  1. Smelt smørret og bland det med mælken.
  2. Når blandingen er fingervarm, smuldrer du gæren i og rører rundt, så gæren opløses.
  3. Tilsæt de to æg samt kardemomme og sukker.
  4. Når det er rørt sammen, hælder du fire dl. hvedemel i og rører godt rundt. Tilsæt resten af hvedemelet lidt efter lidt og ælt dejen hurtigt til en en smidig dej. Hvis den klistrer for meget, tilføjer du mere hvedemel.
  5. Lad dejen hæve i en time.
Remonce
  1. Riv marcipanen groft på rivejernet. Skold og hak en håndfuld mandler groft, så du både har til drys og til remoncen.
  2. Pisk halvdelen af mandlerne med marcipan, sukker, kanel og blødt smør. Tilsæt rosiner, hvis du kan lide dem, og rør dem sammen.
Hjemmebagt adventskrans
  1. Tag dejen og ælt den et minuts tid. Rul den ud til en tynd rektangel.
  2. Smør remoncen ud på dej-pladen og lad et par cm. af den lange sides kanter være fri. Fold nu siderne om remoncen og sørg for at lukke sammenføjningerne.
  3. Fold din dej-stang til en rund krans og placer den på en bageplade eller i en rund springform formet som en krans.
  4. Lad kransen hæve en halv time.
  5. Pensel med sammenpisket æg og drys med grofthakkede mandler - eventuelt tesukker.
  6. Bag kransen i 25 minutter ved 200 grader og lad den køle lidt ned før servering. Du kan eventuelt vikle lidt rødt silkebånd rundt om kransen og stikke fire lys i, før du serverer den.

Næringsindhold

Kalorier: 789kcalKulhydrater: 101gProtein: 14gFedt: 38gMættet fedt: 18gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 13gTransfedt: 1gKolesterol: 100mgNatrium: 244mgKalium: 319mgKostfibre: 5gSukker: 31gVitamin A: 889IUVitamin C: 0.4mgCalcium: 77mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

I opskriften er der brugt købt marcipan, men du kan sagtens lave marcipanen selv. På den måde sikrer du dig et højt mandelindhold.

Da jeg personligt ikke bryder mig om sukat eller pomeran, indgår det ikke i opskriften på hjemmebagt adventskrans.

Men du kan selvfølgelig blande det i remoncen, hvis du godt kan lide det. Alternativt kan du rive appelsinskræl fra en økologisk appelsin og komme det i remoncen.

Vil du tage det et ekstra skridt hen mod den originale adventskrans, kan du lave grøn glasur og dryppe ud over. Her skal du så undlade at drysse mandler på, før kransen kommer i ovnen.

Se også andre skønne jule-opskrifter:

De lækreste juleboller med æble og marcipan

Klassisk julekringle

Julens bedste kager

Svenske lussekatter

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ella

    december 16, 2024 at 12:48 pm

    Husk lige at tilføje de to æg i ingredienser 🤩

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 16, 2024 at 2:16 pm

      Hej Ella
      Tak for det - og du har fuldstændig ret - den er hermed opdateret. Tak 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer
  • Billede med mørk chokoladekage.
    Mørk chokoladekage
  • billede til italiensk chokoladekage
    Italiensk chokoladekage med rigtig chokolade

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Billede af blommemuffins

Blommemuffins (lækre muffins med blommer)

Billede med havregrynsbrød.

Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Forsiden lige nu

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller→ Se opskriften
Billede af asiatisk nakkefilet.
Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)→ Se opskriften
æblemuffins
Svampede æblemuffins med kanel→ Se opskriften
sprøde kartofler i fad
Sprøde kartofler i fad med krydderurter→ Se opskriften
perlebygsalat med æble og avocado
Perlebygsalat→ Se opskriften
mad i fad opskrifter
Mad i fad (lækre retter du kan lave i fad i ovn)→ Se opskriften
Billede af blommemuffins
Blommemuffins (lækre muffins med blommer)→ Se opskriften
Billede med havregrynsbrød.
Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)→ Se opskriften
billederesultat for pastasalat med bønner
Pastasalat med bønner, kylling og basilikumsolie→ Se opskriften
Grønkålssalat med feta
Grønkålssalat med feta og granatæble→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required