Min bedste opskrift på en nem hindbærcrumble med blåbær. En lækker smuldredejskage med hindbær, blåbær og havregryn, som du kan lave på 25 minutter.
Hindbærcrumble er en super skøn kage, der her også er lavet med blåbær.
Bærrene danner bunden i kagen, mens den sprøde crumble giver en knasende top med den helt rigtige smag.
Smuldredej er nemt at lave, og samlet er det her en kage, som du kan bage på 25 minutter.
Jeg har her anvendt frosne hindbær og blåbær i min hindbærcrumble, men du kan selvfølgelig også bruge friske bær.
Dog vil sige, at hindbær- og blåbærcrumblen smager super fint med de frosne bær.
Opskriften giver en smuldredejskage til seks personer.
Hindbærcrumble med blåbær
200 gram hindbær
225 gram blåbær
2 spiseskefulde sukker
2 teskefulde vaniljesukker
1 spiseskefuld sukker
Ca. 30 gram mandelflager
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. En hindbærcrumble bages ved en god varme for at få den sprød.
- Kom hindbær og blåbær i en skål og vend dem forsigtigt med sukker og vaniljesukker.
- Lav crumbledej (smuldredej) som angivet i opskriften.
- Smør et ildfast fad/bradepande med smør. Størrelse på cirka 17 gange 22 centimeter - eller en tærteform på omkring 20 centimeter i diameter.
- Drys med lidt sukker og mandelflager.
- Din hindbærcrumble skal nu bages i 20 minutter, så crumblen bliver sprød og lækker.
Servering
Den færdigbagte hindbærcrumble med blåbær køles af inden servering.
En crumble kan faktisk med fordel sagtens bages flere timer i forvejen.
Derfor er den god at lave tidligt på dagen, og så blot servere den til eksempelvis dessert.
Crumble med hindbær og blåbær serveres naturligvis med enten creme fraiche eller flødeskum.
Er du glad for kokos, kan du tilsætte 30 gram kokosmel til smuldredejen. Det giver også en god smag,
Og er du til marcipan, kan du rive em smule marcipan over din hindbærcrumble inden den sættes i ovnen.
Her kan du iøvrigt se alle artikler i Madens Verdens bageskole.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: