Indhold
Hindbærcrumble med blåbær
Ingredienser
- 200 g hindbær (gerne fra frost)
- 225 g blåbær (gerne fra frost)
- 2 spsk sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 portion crumbledej
- 1 spsk sukker
- 30 gram mandelflager
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. En hindbærcrumble bages ved en god varme for at få den sprød.
- Kom hindbær og blåbær i en skål og vend dem forsigtigt med sukker og vaniljesukker.
- Lav crumbledej (smuldredej) som angivet i opskriften.
- Smør et ildfast fad/bradepande med smør. Størrelse på cirka 17 gange 22 centimeter - eller en tærteform på omkring 20 centimeter i diameter.
- Drys med lidt sukker og mandelflager.
- Din hindbærcrumble skal nu bages i 20 minutter, så crumblen bliver sprød og lækker.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på hindbærcrumble med blåbær
Hindbærcrumble er en super skøn kage, der her også er lavet med blåbær.
Bærrene danner bunden i kagen, mens den sprøde crumble giver en knasende top med den helt rigtige smag.
Smuldredej er nemt at lave, og samlet er det her en kage, som du kan bage på 25 minutter.
Jeg har her anvendt frosne hindbær og blåbær i min hindbærcrumble, men du kan selvfølgelig også bruge friske bær. Dog vil jeg sige, at kagen smager super fint med de frosne bær.
Opskriften giver en smuldredejskage til seks personer.
Se flere opskrifter:
- Rabarbercrumble (med friske eller frosne rabarber)
- Æblecrumble (nem opskrift med æbler og smuldredej)
- Blomme crumble (sprød crumble med blommer)
- Blåbærcrumble
Servering
Den færdigbagte hindbærcrumble med blåbær køles af inden servering.
En crumble kan faktisk med fordel sagtens bages flere timer i forvejen. Derfor er den god at lave tidligt på dagen, og så blot servere den til eksempelvis dessert.
Crumble med hindbær og blåbær serveres naturligvis med enten creme fraiche eller flødeskum.
Er du glad for kokos, kan du tilsætte 30 gram kokosmel til smuldredejen. Det giver også en god smag,
Og er du til marcipan, kan du rive en smule marcipan over din hindbærcrumble, inden den sættes i ovnen.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger min opskrift. Som altid bliver jeg glad for at høre din mening om opskriften her.
Hanne Rung Lenshøj skriver
Skal hindbær og blåbær ligges i bunden og crumble fordeles over eller, jeg er ikke så god til at bage så derfor er jeg i tvivl