Hvad er Herbamare, hvad er den lavet af og hvordan bruger man den? Her får du svaret på alt du skal vide om den kendte bouillon med urter.
Du er sikkert her på Madens Verden stødt på navnet Herbamare i forbindelse med opskrifterne, og tænkt hvad det nu er for noget?
Måske ved du godt, at der er tale om en bouillon, men her får du så lidt yderligere information om bouillonen, der bliver fremstillet i Schweiz.
Hvad er Herbare?
Herbamare er en urtebouillon, der produceres af firmaet A. Vogel i Schweiz.
Firmaets grundlægger var Alfred Vogel, der blev født i 1902, og døde i 1996. Han startede A. Vogel tilbage i 1923, så det er altså et firma med mange år på bagen.
Urtebouillonen fremstilles blandt andet på havsalt fra Camarque i Sydfrankrig, og desuden af økologiske grøntsager. Faktisk er bouillonen vegansk.
Ingredienser
Hvad er Herbamare så lavet af? Jo, hvis vi kigger nærmere på ingredienslisten, så fremstilles bouillonen af følgende ingredienser:
Havsalt 48%, Vegetabilsk olie (palme#, solsikke), maltodextrin* (fra majs), rå rørsukker, gærekstrakt, grøntsager (persille, gulerod, pastinak, porre, løg), cikorieekstrakt, krydderier (løvstikke, gurkemeje, hvidløg, muskat), Shii Take svampe/sopp*.
Ingredienser med *-symbol er dyrket økologisk.
A. Vogel oplyser desuden, at der anvendes RSPO palmeolie (ansvarligt produceret palmeolie, med fokus på både miljø og social ansvarlighed).
Bouillonen er i øvrigt vegansk.
Hvordan bruger man Herbamare?
Herbamare har konsistens som en tyk pasta, og den er nem at anvende.
Til en liter kogende vand anvendes 22 gram bouillonpasta.
Dermed får du en god bouillon, som igen kan anvendes til forskellige formål. 22 gram svarer i øvrigt til en god spiseskefuld.
Jeg bruger den gerne når jeg laver supper, og det er altså fra min blomkålssuppe til kartoffel- og porresuppe til andre supper.
Men bouillonen er også fremragende til sovse og gryderetter, hvor der skal anvendes bouillon.
Og jeg bruger den også ofte, når jeg koger ris. Kom lidt bouillon i kogevandet, det giver altså bedre ris.
Og endelig kan du da også bare drikke bouillonen som den er - den smager nemlig godt i sig selv.
Og sådan en kop varm bouillon på en kold vinterdag er altså lækkert.
Næringsindhold
Næringsindholdet pr. 100 gram bouillon - altså fortyndet Herbamare - er:
Kalorier: 7 kca.
Fedt: 0,5 gram
Kulhydrater: 0,6 gram
Protein: >0,1 gram
Salt: 1,1 gram
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden