• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Helstegt svinemørbrad på pande (pandestegt mørbrad)

Helstegt svinemørbrad på pande (pandestegt mørbrad)

helstegt svinemørbrad på pande
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  7. juni 2024 - Udgivet:  22. marts 2024

Min opskrift på helstegt svinemørbrad på pande. Se hvordan du nemt laver en pandestegt mørbrad med masser af kraft og smag.

Her får du den perfekte måde at lave helstegt svinemørbrad på pande på.

En nem og simpel fremgangsmåde til tilberedning af en pandestegt mørbrad, og hemmeligheden er blandt andet balsamico.

Jeg smører nemlig mørbraden med balsamico inden stegning, og det giver både en god smag og flot stegeskorpe til kødet.

Svinemørbraden anvender vi typisk til mørbradgryde og mange andre retter, men nogle gange er det også rart bare at stege den på panden.

Afhængig af hvor kødspisende I er, så rækker en svinemørbrad til 2-4 personer. Længere nede er der forslag til sovs og tilbehør. Se også hvordan du steger en hel svinemørbrad i ovn. God fornøjelse.

Opskrift på helstegt svinemørbrad på pande

helstegt svinemørbrad på pande
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Helstegt svinemørbrad på pande (pandestegt mørbrad)

5 fra 1 stemme
Min opskrift på helstegt svinemørbrad på pande. Se hvordan du nemt laver en pandestegt mørbrad med masser af kraft og smag.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 193
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 svinemørbrad - afpudset
  • 2 spsk balsamico
  • 2 spsk olie - til stegning
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Til helstegt svinemørbrad på pande skal du starte med at klargøre 1 svinemørbrad. Med en skarp kniv fjernes sølvsene og andre urenheder.
  2. Du kan nu vælge at stege mørbraden hel, eller den kan deles på midten, så den er nemmere at stege på panden. Det er op til dig, og stegetiden er den samme.
  3. Smør kødet grundigt ind i 2 spsk balsamico. Gerne en tyk og cremet balsamico, men alle slags kan bruges.
  4. Varm en pande op ved en god varme, og lad panden blive varm. Læg så mørbraden på. Steg den i 2 spsk olie.
  5. Nu skal den pandestegte mørbrad have ca. 15 minutter, hvor du med fordel lige drejer den lidt rundt hver andet minut, så den bliver godt stegt hele vejen rundt. Jeg steger den gerne ved 7 på en skala fra 1-9, men når den har fået en god stegeskorpe, kan du med fordel skrue lidt ned for varmen.
  6. Den færdigstegte mørbrad krydres med salt og friskkværnet peber ot tages til side på et skærebræt.

Næringsindhold

Kalorier: 193kcalKulhydrater: 4gProtein: 31gFedt: 5gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.1gKolesterol: 98mgNatrium: 659mgKalium: 590mgSukker: 2gVitamin A: 3IUCalcium: 9mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Helstegt svinemørbrad på pande kan med fordel hvile 10 minutter inden udskæring.

Her skæres den ud i passende skiver, der serveres straks.

Jeg har også lavet sovs til svinemørbrad, og ellers synes jeg de ovnbagte kartoffelbåde passer godt til sammen med en sund broccolisalat.

Prøv også mine populære opskrifter på svinemørbrad i flødsovs, mørbrad i fad og helstegt mørbrad i airfryer. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required