Se her hvordan du laver hel selleri i ovn. Knoldselleri bages i en pakke med blandt andet spidskål og timian, og er perfelt tilbehør til retter med kød.
Hel selleri er perfekt at bage i ovnen, hvor den skal have cirka halvanden time.
Her har jeg pakket knoldselleri ind i pakker sammen med blandt andet spidskål, og det giver altså sellerien en vidunderlig smag.
Samtidig bliver en hel selleri tryllet om til lækkert og super mørt tilbehør, ja næsten på højde med en mos. Dog stadig med lidt konsistens.
Og jo, når du skal spise den bagte knoldselleri, skal du også spise skrællen. Dels er den nu blevet super mør, men det er også her mange af vitaminerne gemmer sig. Så spis endelig det hele med.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer. Men hvor mange knoldselleri du skal bruge afhænger selvfølgelig af størrelsen på dem. Og hvad der ellers er af tilbehør.
Her har jeg lavet hvad der svarer til en halv knoldselleri til hver, og det er normalt nok. Men er du i tvivl, så laver du bare en mere.
Ingredienser til hel selleri i ovn
2 knoldselleri
1 lille spidskål
1 rød peberfrugt
4 fed hvidløg
Frisk timian
Olivenolie
Salt og peber
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
- Læg et stykke sølvpapir ud på bordet i en størrelse, der er stor nok til at pakken en knoldselleri ind. Ovenpå lægges et tilsvarende stykke bagepapir.
- Skær roden af knoldsellerien, og vask sellerien grundigt. Den skal være så ren, at man kan spise det hele når den er bagt.
- Del hver selleri i fire kvarte.
- En hel selleri stilles på hvert stykke bagepapir/sølvpapir. Altså hvor de er sat sammen igen.
- Spidskålen snittes i en centimeter tykke skiver fra spidsen og ind, og fordeles rundt om de to knoldselleri. Du skal muligvis ikke bruge al spidskål, igen afhængig af størrelsen på kålen.
- Peberfrugt snittes i mindre stykker som ligeledes kommes ved. Pluk frisk timian og læg ved.
- Hvidløgsfed pilles og knuses med siden af kniven. Hakkes groft og kommes ved.
- Hæld en sjat olie over hver knoldselleri og grøntsager, og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Luk nu dine pakker med hel selleri sammen. Først foldes bagepapiret op og derefter sølvpapir yderst, så indholdet lukkes helt inde.
- Stilles i et ildfast fad og bages i cirka halvanden time. Stik en kødnål i for at mærke om knoldsellerien er mør, og giv dem ellers nogle minutter mere.
Servering
Hel selleri bagt i ovn serveres som tilbehør til mange forskellige slags retter, hvor du ellers ville have serveret kartofler. Jeg bruger den blandt andet til kalveculotte og flæskesteg.
Åbn pakkerne og stil dem på bordet, hvor man så kan tage stykker af knoldselleri og de øvrige bagte grøntsager i pakken.
Husk også at øse den vidunderlige sky med over.
Og som sagt er det meningen at man også spiser skrællen.
Mere mad med selleri: Se min opskrift på boller i selleri.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: