Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Tilbehør › Hel selleri bagt i ovn i pakke med spidskål

Hel selleri bagt i ovn i pakke med spidskål

hel selleri bagt i ovn
Del gerne:
199
SHARES
FacebookMessenger199PinterestEmailSMS

Se her hvordan du laver hel selleri i ovn. Knoldselleri bages i en pakke med blandt andet spidskål og timian, og er perfelt tilbehør til retter med kød.

Hel selleri er perfekt at bage i ovnen, hvor den skal have cirka halvanden time.

Her har jeg pakket knoldselleri ind i pakker sammen med blandt andet spidskål, og det giver altså sellerien en vidunderlig smag.

Samtidig bliver en hel selleri tryllet om til lækkert og super mørt tilbehør, ja næsten på højde med en mos. Dog stadig med lidt konsistens.

Og jo, når du skal spise den bagte knoldselleri, skal du også spise skrællen. Dels er den nu blevet super mør, men det er også her mange af vitaminerne gemmer sig. Så spis endelig det hele med.

Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer. Men hvor mange knoldselleri du skal bruge afhænger selvfølgelig af størrelsen på dem. Og hvad der ellers er af tilbehør.

Her har jeg lavet hvad der svarer til en halv knoldselleri til hver, og det er normalt nok. Men er du i tvivl, så laver du bare en mere.

Ingredienser til hel selleri i ovn

2 knoldselleri
1 lille spidskål
1 rød peberfrugt
4 fed hvidløg
Frisk timian
Olivenolie
Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  2. Læg et stykke sølvpapir ud på bordet i en størrelse, der er stor nok til at pakken en knoldselleri ind. Ovenpå lægges et tilsvarende stykke bagepapir.
  3. Skær roden af knoldsellerien, og vask sellerien grundigt. Den skal være så ren, at man kan spise det hele når den er bagt.
  4. Del hver selleri i fire kvarte.
  5. En hel selleri stilles på hvert stykke bagepapir/sølvpapir. Altså hvor de er sat sammen igen.
  6. Spidskålen snittes i en centimeter tykke skiver fra spidsen og ind, og fordeles rundt om de to knoldselleri. Du skal muligvis ikke bruge al spidskål, igen afhængig af størrelsen på kålen.
  7. Peberfrugt snittes i mindre stykker som ligeledes kommes ved. Pluk frisk timian og læg ved.
  8. Hvidløgsfed pilles og knuses med siden af kniven. Hakkes groft og kommes ved.
  9. Hæld en sjat olie over hver knoldselleri og grøntsager, og krydr med salt og friskkværnet peber.
  10. Luk nu dine pakker med hel selleri sammen. Først foldes bagepapiret op og derefter sølvpapir yderst, så indholdet lukkes helt inde.
  11. Stilles i et ildfast fad og bages i cirka halvanden time. Stik en kødnål i for at mærke om knoldsellerien er mør, og giv dem ellers nogle minutter mere.

Servering

Hel selleri bagt i ovn serveres som tilbehør til mange forskellige slags retter, hvor du ellers ville have serveret kartofler. Jeg bruger den blandt andet til kalveculotte og flæskesteg.

Åbn pakkerne og stil dem på bordet, hvor man så kan tage stykker af knoldselleri og de øvrige bagte grøntsager i pakken.

Husk også at øse den vidunderlige sky med over.

Og som sagt er det meningen at man også spiser skrællen.

Mere mad med selleri: Se min opskrift på boller i selleri.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.