• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager

Havrekiks - sprøde kiks med havregryn

havrekiks
Havrekiks er nemme at bage selv, og her er lavet med grovvalsede havregryn. Havrekiksene er gode som snack i madpakken, og tager ikke ret lang tid at lave. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  22. september 2022 - Udgivet:  22. september 2022

Del gerne:
332
SHARES
FacebookMessenger332PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er opskriften på hjemmebagte havrekiks. Det er sprøde kiks med masser af sunde, grovvalsede havregryn. Kiksene er meget nemme at bage.
  2. Opskrift på hjemmelavet havrekiks
  3. Havrekiks
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Noter
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift

Her er opskriften på hjemmebagte havrekiks. Det er sprøde kiks med masser af sunde, grovvalsede havregryn. Kiksene er meget nemme at bage.

Havrekiks er altid en populær snack, og her har jeg lavet kiksene med masser af grovvalsede havregryn.

De er meget nemme at lave, og de skal jo ikke hæve, da hævemidlet er hjortetaksalt. Så ælt dejen sammen, rul ud og udstik, hvorefter havrekiksene bages i cirka otte minutter i ovnen.

Disse kiks er gode i madpakken, eller som en lidt sundere snack til ungerne. Så bag gerne rigeligt, for kiksene får hurtigt ben at gå på.

Opskriften giver ca. 36 kiks. Men det afhænger selvfølgelig af størrelsen.

Opskrift på hjemmelavet havrekiks

havrekiks

Havrekiks

Her er opskriften på hjemmebagte havrekiks. Det er sprøde kiks med masser af sunde, grovvalsede havregryn. Kiksene er meget nemme at bage.
Bedømmelse
5 fra 1 stemme
RetSnack
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
Antal 36 stk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 250 g havregryn - grovvalsede
  • 150 g hvedemel
  • 100 g brun farin
  • 5 g vaniljesukker
  • 5 g hjortetaksalt
  • 125 g smør - smeltet
  • 150 g mælk

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen til 225 grader over- og undervarme.
  • Det nemmeste er at veje de tørre ingredienser af, det vil sige havregryn, hvedemel, farin, vaniljesukker og hjortetaksalt, i skålen til din røremaskine. Påmonter samtidig kagespartlen på maskinen.
  • Smelt smør i en lille gryde eller i mikrobølgeovnen og kom det ved.
  • Vej også mælk af og tilsæt den til dejen.
  • Ælt dejen igennem, indtil den er godt rørt sammen. Det tager blot et par minutter.
  • Tag skålen af røremaskinen, og tag cirka en tredjedel af dejen op på et meldrysset bord.
  • Rul dejen ud i cirka tre millimeters tykkelse.
  • Udstik havrekiks med en udstikker, og jeg plejer at lavre havrekiksene med en diameter på seks centimeter. Det er en god størrelse.
  • Lav 12 havrekiks, som stilles på bageplade med bagepapir.
  • Bages midt i ovnen i cirka otte minutter.
  • Køles af på en rist, og her bliver dine havrekiks sprøde.
  • Fortsæt på samme måde med to hold havrekiks.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
59
% Daglig værdi*
Fedt
 
3
g
5
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
0.2
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
8
mg
3
%
Natrium
 
24
mg
1
%
Kalium
 
16
mg
0
%
Kulhydrater
 
7
g
2
%
Kostfibre
 
0.2
g
1
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
94
IU
2
%
Calcium
 
7
mg
1
%
Jern
 
0.3
mg
2
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

De færdigbagte havrekiks skal køles helt af på risten for at blive sprøde. Derefter opbevares de i en tætsluttende beholder.

Holdbarhed behøver vi ikke tale om, for havrekiksene er spist, før du ved af det.

Se også andre opskrifter på sprødt bagværk:

Hjemmelavede Digestive-kiks

Cookies med havregryn

Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Natacha Rudbeck

    maj 29, 2023 at 7:31 pm

    Tror du man kan tilføje hakket korender i, så de bliver lidt a la Karen volfs småkagerne?
    Glæder mig til at komme i gang med at bage dem.

    Svar
    • Karen Seneca

      maj 31, 2023 at 2:53 pm

      Hej Natacha
      Vi har faktisk en opskrift på korendekager, du måske også vil prøve:
      Korendekager - julesmåkager fra mormors tid

      Svar
  2. Jolanda

    april 24, 2023 at 4:06 pm

    Jeg havde kun finvalsede gryn, med de blev fine alligevel. Tak for opskriften.

    Svar
  3. Mia

    november 11, 2020 at 1:07 pm

    Kan det passe at dejen skal rulles ud i 3 cm tykkelse? Det virker ret voldsomt...

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 11, 2020 at 4:20 pm

      Hej Mia
      Ups - tre millimeter, naturligvis. Fire millimeter er også ok.
      Det er nu rettet - og tak fordi du er vågen 🙂
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar
      • Finn Dypping

        februar 01, 2023 at 1:10 pm

        Har prøvet dem men de blev bløde
        Og fuldte opskrift

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required