• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brunch, morgenmad og frokost › Havregrød med mælk og vand - klassisk opskrift

Havregrød med mælk og vand - klassisk opskrift

billede med havregrød
4.8 fra 35 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
56
SHARES
FacebookMessenger56PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  9. maj 2024 - Udgivet:  4. juli 2017

Indhold

  1. Opskrift
  2. Havregrød
  3. Tips
  4. Med æble
  5. Med nødder
  6. Med rosiner eller tørret frugt
  7. Med havremælk

Med denne havregrød opskrift får du altid en grød, som er både lækker og dejlig cremet. Havregrøden koges på lige dele vand og mælk, og det giver en skøn smag og konsistens på grøden.

Du kan i øvrigt med fordel lade vand, mælk og havregryn stå og trække i et kvarter inden du koger grøden. Så suger grynene en del af væsken til sig, og det giver en god havregrød.

Jeg foretrækker at lave grøden af grovvalsede havregryn, men den kan selvfølgelig også koges på de finvalsede havregryn. Kogetiden for grøden er cirka tre minutter, hvorefter den skal trække fem minutter inden servering.

Bemærk: Opskriften er beregnet til to personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Havregrød i mikroovn
  • Havregrødsboller
  • Havregrynskugler

Opskrift

billede med havregrød
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Havregrød

4.83 fra 35 stemmer
Opskrift på havregrød, der er den perfekte start på dagen. Sådan laver du den bedste havregrød, der koges på både mælk og vand. Cremet og lækker konsistens.
Forb. tid 2 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 7 minutter min
Antal: 2 personer
Ret: Morgenmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 85
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 dl vand
  • 2 dl mælk
  • 2 dl havregryn - økologiske og grovvalsede
  • salt

Fremgangsmåde
 

  1. Kom vand og mælk i en gryde, og tilsæt så havregryn. Jeg foretrækker de grovvalsede, men de fine havregryn er selvfølgelig også gode i en havregrød.
  2. Kog nu op under omrøring, og skru så lidt ned for varmen ned til middel.
  3. Nu skal havregrøden koges i cirka tre minutter under stadig omrøring, og den er færdig når den begynder at tykne. Måske skal grøden have et par minutter mere, alt afhængig af varmen. Smages til med salt.
  4. Kog ikke havregrøden for tyk, da den tykner en del under afkølingen.
  5. For når havregrød er færdigkogt, skal den hvile i en fem minutters tid inden den serveres.

Næringsindhold

Kalorier: 85kcalKulhydrater: 9gProtein: 4gFedt: 4gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 0.3gEnkelumættet fedt: 1gKolesterol: 12mgNatrium: 1207mgKalium: 175mgKostfibre: 1gSukker: 5gVitamin A: 162IUCalcium: 130mgJern: 0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Nu har du en virkelig lækker og cremet havregrød, der bare ikke fås bedre.

Den færdigkogte grød kan selvfølgelig nydes som den er, hvor den drysses med sukker eller eventuelt med en god klat smør.

Men du kan også tilsætte æbler, nødder eller tørret frugt, og så gør du følgende:

Med æble

Brug opskriften og tilsæt et fint hakket æble, der tilsættes havregrøden samtidig med havregrynene. Kogetiden er stadig fem minutter.

Med nødder

Når havregrøden er færdigkogt, kan du tilsætte tre spiseskefulde nødder, som du hakker groft. Rør nødderne ind i havregrøden, og servér.

Med rosiner eller tørret frugt

Du kan nemt lave havregrøden med enten rosiner eller tørret frugt. Anvend cirka tre spiseskefulde, som koges med grøden.

Af tørret frugt kan du blandt andet bruge svesker, dadler eller figner.

Eller prøv med tørrede bananer.

Med havremælk

Du kan også lave din havregrød med havremælk.

Havremælk er jo blevet meget populær, og den er fremragende at lave grød med.

Her er havremælken med til at forstærke havresmagen, og samtidig tilføjer den lidt sødme til grøden.

Du skal anvende fire deciliter havremælk til to deciliter havregryn. Fremgangsmåden er ellers den samme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Esen

    december 23, 2024 at 5:39 pm

    Skal man skylle havregrynene, inden man begynder at tilberede det? Dette er jeg nemlig begyndt at tænke over og har været i tvivl om.

    Svar
  2. Oli

    november 20, 2023 at 8:31 am

    0,5dl havregryn per person virker af lidt. De fleste andre steder opererer med 1dl per person.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 20, 2023 at 9:00 am

      Hej Oli
      Tak for det og du har ret. Opskriften er beregnet til to personer, der havde simpelthen sneget sig en tastefejl ind. Atter en gang tak.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required