Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brunch, morgenmad og frokost › Havregrød

Havregrød (med mælk og vand - klassisk opskrift)

billede med havregrød
4.8 fra 35 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
59
SHARES
FacebookMessenger59PinterestEmailSMS
Indhold
  • Havregrød
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på havregrød
  • Tips
  • Med æble
  • Med nødder
  • Med rosiner eller tørret frugt
  • Med havremælk
  • Kommentarer

Havregrød

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 35 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 2 minutter min
Tilb. tid: 5 minutter min
Samlet tid: 7 minutter min
Opskrift på havregrød, der er den perfekte start på dagen. Sådan laver du den bedste havregrød, der koges på både mælk og vand. Cremet og lækker konsistens.
Antal: 2 personer
Ret: Morgenmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 dl vand
  • 2 dl mælk
  • 2 dl havregryn økologiske og grovvalsede
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Kom vand og mælk i en gryde, og tilsæt så havregryn. Jeg foretrækker de grovvalsede, men de fine havregryn er selvfølgelig også gode i en havregrød.
  2. Kog nu op under omrøring, og skru så lidt ned for varmen ned til middel.
  3. Nu skal havregrøden koges i cirka tre minutter under stadig omrøring, og den er færdig når den begynder at tykne. Måske skal grøden have et par minutter mere, alt afhængig af varmen. Smages til med salt.
  4. Kog ikke havregrøden for tyk, da den tykner en del under afkølingen.
  5. For når havregrød er færdigkogt, skal den hvile i en fem minutters tid inden den serveres.

Næringsindhold

Kalorier85kcalKulhydrater9gProtein4gFedt4gMættet fedt2gFlerumættet fedt0.3gEnkelumættet fedt1gKolesterol12mgNatrium1207mgKalium175mgKostfibre1gSukker5gVitamin A162IUCalcium130mgJern0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på havregrød

Med denne havregrød opskrift får du altid en grød, som er både lækker og dejlig cremet. Havregrøden koges på lige dele vand og mælk, og det giver en skøn smag og konsistens på grøden.

Du kan i øvrigt med fordel lade vand, mælk og havregryn stå og trække i et kvarter inden du koger grøden. Så suger grynene en del af væsken til sig, og det giver en god havregrød.

Jeg foretrækker at lave grøden af grovvalsede havregryn, men den kan selvfølgelig også koges på de finvalsede havregryn. Kogetiden for grøden er cirka tre minutter, hvorefter den skal trække fem minutter inden servering.

Bemærk: Opskriften er beregnet til to personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Havregrød i mikroovn
  • Havregrødsboller
  • Havregrynskugler

Tips

Nu har du en virkelig lækker og cremet havregrød, der bare ikke fås bedre.

Den færdigkogte grød kan selvfølgelig nydes som den er, hvor den drysses med sukker eller eventuelt med en god klat smør.

Men du kan også tilsætte æbler, nødder eller tørret frugt, og så gør du følgende:

Med æble

Brug opskriften og tilsæt et fint hakket æble, der tilsættes havregrøden samtidig med havregrynene. Kogetiden er stadig fem minutter.

Med nødder

Når havregrøden er færdigkogt, kan du tilsætte tre spiseskefulde nødder, som du hakker groft. Rør nødderne ind i havregrøden, og servér.

Med rosiner eller tørret frugt

Du kan nemt lave havregrøden med enten rosiner eller tørret frugt. Anvend cirka tre spiseskefulde, som koges med grøden.

Af tørret frugt kan du blandt andet bruge svesker, dadler eller figner.

Eller prøv med tørrede bananer.

Med havremælk

Du kan også lave din havregrød med havremælk.

Havremælk er jo blevet meget populær, og den er fremragende at lave grød med.

Her er havremælken med til at forstærke havresmagen, og samtidig tilføjer den lidt sødme til grøden.

Du skal anvende fire deciliter havremælk til to deciliter havregryn. Fremgangsmåden er ellers den samme.

Se også: Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Esen skriver

    december 23, 2024 at 5:39 pm

    Skal man skylle havregrynene, inden man begynder at tilberede det? Dette er jeg nemlig begyndt at tænke over og har været i tvivl om.

    Svar
  2. Oli skriver

    november 20, 2023 at 8:31 am

    0,5dl havregryn per person virker af lidt. De fleste andre steder opererer med 1dl per person.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 20, 2023 at 9:00 am

      Hej Oli
      Tak for det og du har ret. Opskriften er beregnet til to personer, der havde simpelthen sneget sig en tastefejl ind. Atter en gang tak.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af pighvarsalat.
    Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk
  • billede med club sandwich
    Club sandwich (opskrift på en amerikansk favorit)
  • påske smørrebrød med torskerogn og æg
    Påske smørrebrød med torskerogn og æg
  • billede med brunchpandekager
    Brunchpandekager med bagepulver (nem opskrift til brunch)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required