• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Kager › Havreflager

Havreflager

billederesultat for havreflager
4.8 fra 44 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
373
SHARES
FacebookMessenger373PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 14. april 2024 - Udgivet: 17. oktober 2020

Den bedste opskrift på hjemmebagte havreflager, der bages på få minutter. Havreflagerne bages med grovvalsede havregryn.

Havreflager er en af de meget velkendte havregrynskager, som er meget nemme at bage selv. Og samtidig er særdeles hurtige at bage.

Du kan med fordel pensle halvdelen af hver havreflagekage med mørk chokolade, men det kan du først gøre når havreflagerne er helt afkølede.

Smelt 100 gram mørk chokolade, og pensl chokolade på halvdelen af hver af havreflagerne mens de ligger på bagepladen. Lad så chokoladen stivne.

Havregrynskagerne smager dog fortrinlig uden chokoladen, så det er en smagssag.

Opskriften giver 16 sprøde og lækre havreflager. Se også mine populære opskrifter på havregrynscookies og havregrynskugler.

Opskrift på havreflager

billederesultat for havreflager
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Havreflager

4.80 fra 44 stemmer
Den bedste opskrift på hjemmebagte havreflager, der bages på få minutter. Havreflagerne bages med grovvalsede havregryn.
Forb. tid 14 minutter min
Tilb. tid 6 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 16 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 93
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 80 g smør - meget blødt
  • 55 g havregryn - grovvalsede
  • 65 g sukker
  • 60 g hvedemel
  • 3 spsk lys sirup
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver - lille teske
  • 1 spsk vand - måske lidt mere

Fremgangsmåde
 

  1. Blødgør eventuelt smør i mikrobølgeovnen, men det skal ikke være helt smeltet.
  2. Vej de grovvalsede havregryn af i en skål sammen med sukker og hvedemel.
  3. Kom også vaniljesukker og bagepulver ved, og bland det rundt.
  4. Derefter tilsætter du det bløde smør sammen med lys sirup, og rører dejen jævn.
  5. Spæd til med lidt vand, hvor du skal bruge en spiseskefuld vand - måske en smule mere.
  6. Læg et stykke bagepapir på en bageplade, og lav nu 16 små kugler, som stilles på bagepladen. Du skal bruge cirka en teskefuld med top til hver havreflage, så passer mængden af dej.
  7. Sæt dem med god plads imellem, da havreflagerne flyder ud under turen i ovnen. Tryk eventuelt kagerne en smule flade.
  8. Bag de nemme havreflager i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft, hvor de skal have cirka seks minutter. De skal være let gyldne, men må heller ikke blive for mørke.

Næringsindhold

Kalorier: 93kcalKulhydrater: 13gProtein: 1gFedt: 4gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 0.2gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.2gKolesterol: 11mgNatrium: 101mgKalium: 14mgKostfibre: 0.5gSukker: 8gVitamin A: 125IUCalcium: 3mgJern: 0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Tag de færdigbagte havreflager ud af ovnen, og lad dem køle helt af.

Først da er de helt sprøde. Så lav dem gerne i god tid.

Se også mine opskrifter på. chokoflager, fedtebrød og finskbrød. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer
  • Billede med mørk chokoladekage.
    Mørk chokoladekage
  • billede til italiensk chokoladekage
    Italiensk chokoladekage med rigtig chokolade

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Billede af blommemuffins

Blommemuffins (lækre muffins med blommer)

Billede med havregrynsbrød.

Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Forsiden lige nu

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller→ Se opskriften
Billede af asiatisk nakkefilet.
Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)→ Se opskriften
æblemuffins
Svampede æblemuffins med kanel→ Se opskriften
sprøde kartofler i fad
Sprøde kartofler i fad med krydderurter→ Se opskriften
perlebygsalat med æble og avocado
Perlebygsalat→ Se opskriften
mad i fad opskrifter
Mad i fad (lækre retter du kan lave i fad i ovn)→ Se opskriften
Billede af blommemuffins
Blommemuffins (lækre muffins med blommer)→ Se opskriften
Billede med havregrynsbrød.
Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)→ Se opskriften
billederesultat for pastasalat med bønner
Pastasalat med bønner, kylling og basilikumsolie→ Se opskriften
Grønkålssalat med feta
Grønkålssalat med feta og granatæble→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required