Indhold
Havreboller er lækre, store og bløde boller, som både børn og voksne er vilde med.
De ser ikke grove ud, men indeholder både havreklid og havregryn og dermed en del fiber.
Jeg bruger bollerne både til morgenmad, og de er også gode til en sandwich - eller bare som en gnavebolle i løbet af dagen.
De er også gode at fryse, så det er oplagt at lave en dobbeltportion og smide i fryseren. Så har du altid lækre boller, lige når du har brug for det.
Se også de skønne bageopskrifter på:
Opskrift på nemme havreboller
Havreboller
Ingredienser
- 350 g vand (lunken)
- 40 g gær
- 30 g sukker
- 1 æg
- 500 g hvedemel
- 50 g havreklid
- 50 g havregryn
- 10 g salt
- 8 g bageenzymer (kan udelades)
- 50 g smør (blødt)
- 1 æg
- 3 spsk mælk
- 0,5 tsk salt
Fremgangsmåde
- Find røremaskinen frem, og hæld 350 g vand, lunkent, i skålen. Smuldr 40 g gær i vandet og tilsæt 30 g sukker og 1 æg. Rør det sammen, så gæren har opløst sig.
- Vej 500 g hvedemel, 50 g havreklid, 50 g havregryn, 10 g salt og 8 g bageenzymer af i en skål. Bland det forsigtigt rundt.
- Tilsæt de tørre ingredienser til væsken, og ælt dejen sammen i 8 minutter på røremaskinen ved middel hastighed. Start forsigtigt ud, indtil mel og væske har samlet sig.
- Tilsæt nu 50 g smør. Det er vigtigt, at det er blødt, ikke smeltet. Kør røremaskinen yderligere i tre minutter.
- Dejen til havreboller skal ikke være for fast, men heller ikke for blød. Hvis du synes, den er for blød, tilsætter du lidt mere hvedemel.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord, og virk den op. Læg den tilbage i skålen, og dæk den til med et viskestykke. Lad dejen til havreboller hæve i 20 minutter.
- Læg bagepapir på en bageplade.
- Tag nu forsigtigt dejen ud på bordet igen. Skær nu dejen ud i 16 nogenlunde lige store stykker med en dejskærer. Hvis du ikke har en dejskærer, kan du også sagtens bruge en kniv. Det er vigtigt at være forsigtig, så dejen ikke falder sammen.
- Læg forsigtigt dejstykkerne på bagepapiret, og læg et viskestykke over. Lad dine havreboller hæve i 30 minutter.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft, så den er klar, når du har penslet bollerne.
- Rør 1 æg, 3 spsk mælk og 0,5 tsk salt sammen, og pens bollerne med det.
- Bag dine havreboller i 15 minutter, til de er gyldne og lækre.
Få tilsendt opskriften på mail
Noter
Lad dine havreboller køle lidt af på en rist.
Spis dem med smør, pålægschokolade, eller bare som de er!
Du kan også sagtens fryse bollerne ned, så du har til senere brug. Jeg lægger ofte en frossen bolle i min datters madpakke. På den måde holder den madpakken kølig i skoletasken og tør op, inden den skal spises til frokost.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Julie skriver
Kan man lave dem med håndkraft? Ejer nemlig ikke en bagemaskine 🤔
Henriette skriver
Kan man erstatte havreklid med hvedeklid?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Henriette
Det kan du tro - det kan du sagtens. Men så kan du med fordel lave denne opskrift på hvedeklidboller: https://madensverden.dk/klidboller-med-hvedeklid-og-havregryn/
Alt det bedste
Holger
Jolanda skriver
Selvfølgelig kan du det Julie. Hvad tror du folk i gamle dage har gjort. Ælt godt med håndkraft eller brug dejkrogene på din el- mixer, så skal det nok lykkes.