• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Havreboller

Havreboller

Havreboller
4.9 fra 11 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
78
SHARES
FacebookMessenger78PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 14. juli 2023 - Udgivet: 14. juli 2023

Her får du min opskrift på havreboller bagt med havreklid og havregryn og helt perfekte både til morgenmaden og madpakken.

Havreboller er lækre, store og bløde boller, som både børn og voksne er vilde med.

De ser ikke grove ud, men indeholder både havreklid og havregryn og dermed en del fiber.

Jeg bruger bollerne både til morgenmad, og de er også gode til en sandwich - eller bare som en gnavebolle i løbet af dagen.

De er også gode at fryse, så det er oplagt at lave en dobbeltportion og smide i fryseren. Så har du altid lækre boller, lige når du har brug for det.

Se også de skønne bageopskrifter på:

  • Boller med havregryn
  • Hurtige boller
  • Fuldkornsboller
  • Havregrødsboller
  • Almindelige boller

Opskrift på nemme havreboller

Havreboller
KatrineKatrine Rørby Madsen

Havreboller

4.91 fra 11 stemmer
Her får du min opskrift på havreboller bagt med havreklid og havregryn og helt perfekte både til morgenmaden og madpakken.
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 16 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 165
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 350 g vand - lunken
  • 40 g gær
  • 30 g sukker
  • 1 æg
  • 500 g hvedemel
  • 50 g havreklid
  • 50 g havregryn
  • 10 g salt
  • 8 g bageenzymer - kan udelades
  • 50 g smør - blødt
Pensling
  • 1 æg
  • 3 spsk mælk
  • 0,5 tsk salt

Fremgangsmåde
 

  1. Find røremaskinen frem og hæld lunken vand i skålen. Smuldr gær i vandet og tilsæt sukker og æg. Rør det sammen, så gæren har opløst sig.
  2. Vej hvedemel, havreklid, havregryn, salt og bageenzymer af i en skål. Bland det forsigtigt rundt.
  3. Tilsæt det væsken og ælt dejen sammen i 8 minutter på røremaskinen ved middel hastighed. Start forsigtigt ud indtil mel og væske har samlet sig.
  4. Tilsæt nu det bløde smør. Det skal blot være blødt, ikke smeltet. Kør røremaskinen yderligere i tre minutter.
  5. Dejen til havreboller skal ikke være for fast, men heller ikke for blød. Hvis du synes, den er for blød, tilsætter du lidt mere hvedemel.
  6. Tag dejen ud på et meldrysset bord og virk den op. Læg den tilbage i skålen og dæk den til med et viskestykke. Lad dejen til havreboller hæve i 20 minutter.
  7. Læg bagepapir på en bageplade.
  8. Tag nu forsigtigt dejen ud på bordet igen. Skær nu dejen ud i 16 nogenlunde lige store stykker med en dejskærer. Hvis du ikke har en dejskærer, kan du også sagtens bruge en kniv. Det er vigtigt at være forsigtig, så dejen ikke falder sammen.
  9. Læg forsigtigt dejstykkerne på bagepapiret og læg et viskestykke over. Lad dine havreboller hæve i 30 minutter.
  10. Tænd ovnen på 200 grader varmluft, så den er klar, når du har penslet bollerne.
  11. Rør et æg, tre spiseskefulde mælk og en halv teske salt sammen og pens bollerne med det.
  12. Bag dine havreboller i 15 minutter, til de er gyldne og lækre.

Næringsindhold

Kalorier: 165kcalKulhydrater: 29gProtein: 5gFedt: 4gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 0.4gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.1gKolesterol: 28mgNatrium: 347mgKalium: 81mgKostfibre: 2gSukker: 2gVitamin A: 112IUVitamin C: 0.003mgCalcium: 15mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Lad dine havreboller køle lidt af på en rist.

Spis dem med smør, pålægschokolade, eller bare som de er!

Du kan også sagtens fryse bollerne ned, så du har til senere brug. Jeg lægger ofte en frossen bolle i min datters madpakke. På den måde holder den madpakken kølig i skoletasken og tør op, inden den skal spises til frokost.

Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Julie

    maj 22, 2023 at 10:50 pm

    Kan man lave dem med håndkraft? Ejer nemlig ikke en bagemaskine 🤔

    Svar
  2. Henriette

    marts 27, 2023 at 9:30 pm

    Kan man erstatte havreklid med hvedeklid?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 28, 2023 at 8:21 am

      Hej Henriette
      Det kan du tro - det kan du sagtens. Men så kan du med fordel lave denne opskrift på hvedeklidboller: https://madensverden.dk/klidboller-med-hvedeklid-og-havregryn/
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Jolanda

        oktober 16, 2023 at 10:04 am

        Selvfølgelig kan du det Julie. Hvad tror du folk i gamle dage har gjort. Ælt godt med håndkraft eller brug dejkrogene på din el- mixer, så skal det nok lykkes.

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Vandbakkelse med hyldeblomstskum

Vandbakkelse med hyldeblomstskum - skøn sommerkage

Billede af Hugo Spritz

Hugo Spritz - skøn sommerdrink med hyldeblomst og prosecco

ugens madplan uge 26

Ugens madplan uge 26 med lækker aftensmad og sankthans-menu

Billede af salat med hestebønner.

Salat med hestebønner, tomat og avocadoolie

Billede af kødboller med blomkål og ærter.

Kødboller med blomkål og ærter (lækker sommer gryderet)

Ugens bobler, uge 25, 2025

Ugens bobler, uge 25: Her er ugens bedste bobler

Forsiden lige nu

Sankt Hans menu
Menu til Sankt Hans aften 2025 (nemme forslag)→ Se opskriften
ugens madplan uge 26
Ugens madplan uge 26 med lækker aftensmad og sankthans-menu→ Se opskriften
Den lækre sommerkage laves på en bund af vandbakkelser, og derefter pyntes med jordbærmarmelade, flødeskum, friske jordbær og chokolade. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Sommerkage (nem opskrift med jordbær og flødeskum)→ Se opskriften
billede med kartoffelsalat
Kold kartoffelsalat med creme fraiche og mayonnaise→ Se opskriften
Billede af Hugo Spritz
Hugo Spritz - skøn sommerdrink med hyldeblomst og prosecco→ Se opskriften
Vandbakkelse med hyldeblomstskum
Vandbakkelse med hyldeblomstskum - skøn sommerkage→ Se opskriften
billede med rabarberdrøm
Rabarberdrøm med bagt marengs→ Se opskriften
billede med franskbrød
Luftigt franskbrød med mælk og smør - nem opskrift→ Se opskriften
Hævemidler
Hævemidler - nem guide til de forskellige slags→ Se opskriften
Italiensk fyldt svinemørbrad med spinat og soltørrede tomater
Italiensk fyldt svinemørbrad med spinat og soltørrede tomater→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required