Hasselbagt halloumi med tomat, persille og kapers er virkelig lækkert og har en dejlig frisk smag. Server dem med fladbrød og en salat.
Hasselbagt halloumi på en bund af frisk tomatsauce og toppet med frisk persille og citronskal er en virkelig lækker ret, som kan spises på alle tider af året. Du kan også servere den som en del af en mezze.
Jeg har svært ved at sige, hvilket køkken denne ret er fra. Måske en slags italiensk-arabisk fusion.
Men retten er i hvert fald lækker, og det er en af de opskrifter, som bare smides i ovnen - uden megen arbejde.
Denne opskrift er vegetarisk, så det er en ret, der vil glæde de fleste, ligegyldig om man spiser kød eller er vegetar.
Opskrift på hasselbagt halloumi
Ingredienser
- 300 gram tomater friske
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk oregano
- 0,5 tsk chiliflager
- 1 spsk kapers
- 250 gram halloumi svarer til en blok
- 0,5 tsk peber
- 1 spsk citronskal
- 2 spsk bredbladet persille
Sådan gør du
- Start med at forvarme ovnen til 200 grader. Tag derefter et ovnfast fad og gør det klar.
- Hak tomaterne og to hvidløgsfed fint og tilføj dem til fadet. Tilføj derefter olivenolie, oregano og chiliflager. Rør det sammen og bag det i 10 minutter.
- Rør nu rundt i blandingen og tilføj kapers. Skær derefter halloumiblokken i to dele på langs. Skær derefter revner ned i hver halloumiost med cirka en halv centimeters mellemrum. Læg nu halloumien i fadet og drys med sort peber.
- Bag det nu i cirka 20 minutter, eller indtil osten er gylden og sprød på oversiden.
- Hak persille og drys den udover retten, drys derefter med frisk citronskal og så er hasselback halloumi klar til servering.
Tip
Jeg har valgt at putte kapers i retten, men du kan også putte oliven i stedet - eller måske begge del.
Server retten med en god salat og et sprødt flutes, for eksempel hjemmebagte grovflutes.
Se også vores andre opskrifter:
Halloumi-fritter - den perfekte snack
Halloumiburger med avokadocreme og salsa
Comments
No Comments