Lav disse hasselback zittauer løg i ovn, og nyd dem som dejligt tilbehør. Løgene snittes som man kender det fra hasselback kartofler.
Hasselback zittauer løg i ovn er en flot og smart løg at tilberede hele løg på.
Løgene snittes på samme måde som de kendte hasselback kartofler, og bages derefter en time i ovnen.
Jeg har her beregnet et løg pr. person, men det kan du selvfølgelig selv justere.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til hasselback zittauer løg
4 store zittauer løg
Olivenolie
Balsamico
Timian
Groft salt
2 deciliter kalvefond
Fremgangsmåde
- Løgene pilles og derefter skæres bunden af løgene. Tilsvarende skæres det øverste af toppen af.
- Læg nu løgene mellem to grydeskeer af træ, hvor løgene står på bunden. Skær dem så i helt tynde skiver, men uden at skære helt igennem, hvilket grydeskeerne forhindrer.
- Stil dem derefter i en alubakke eller et ildfast fad, og dryp dem med olivenolie. Derefter dryppes de med balsamico, og drysses med tørret timian og lidt groft salt.
- Hæld kalvefond i bunden af fadet, og dæk fadet til med sølvpapir, så det lukker helt tæt.
- Bag nu de dejlige løg i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft, hvor de skal have cirka 60 minutter.
Derefter er de hele ovnbagte løg klar til servering.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: