• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Hamburgerryg kogetid - guide til kogning

Hamburgerryg kogetid - guide til kogning

Billed resultat for hamburgerryg
4.7 fra 406 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
170
SHARES
FacebookMessenger170PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  8. september 2017 - Udgivet:  8. september 2017

Her er en god guide og opskrift til kogning af hamburgerryg, så du aldrig ender med et tørt stykke kød.

I stedet bliver det helt perfekt og mørt - med den helt rigtige smag og den korrekte kogetid.

Opskriften er beregnet som hovedret til aftensmad til fire personer. Det er både nemt og godt.

Oversigt
  • Hamburgerryg
  • Servering
  • Serveringsforslag
  • Hvad er hamburgerryg?
  • Opbevaring
  • Værd at vide
  • Perfekt hamburgerryg i ovn
  • Glaseret hamburgerryg
  • Koteletter i fad med bacon, peberfrugt og fløde
  • Bedste luksus mørbradgryde
  • Pandekager
  • Boller i karry
  • FAQ
  • Kommentarer
Billed resultat for hamburgerryg
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Hamburgerryg

4.73 fra 406 stemmer
Her kan du se præcist hvordan du koger en hamburgerryg, så kødet ikke bliver tørt og kedeligt. Komplet guide med den korrekte kogetid og gode tips.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Trækketid i vandet 15 minutter min
Samlet tid 1 time t 5 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 318
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 kg hamburgerryg
  • 1 løg - grofthakket
  • 2 gulerødder - grofthakkede
  • 2 laurbærblade
  • 10 peberkorn

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at fjerne net eller plastik på kødet. Det skal ikke koges med. Dog skal det siges, at det ikke er farligt at koge plastikken på hamburgerryggen med - det er denne plastik faktisk lavet til at kunne klare uden at afgive farlige stoffer til kødet. Men jeg synes man skal pille det af - og koge et rent stykke kød.
  2. Kom hamburgerryg i en gryde - og dæk den med vand.
  3. Kom løg, gulerødder, laurbærblade og peberkorn ved, læg låg på gryden, og bring den i kog.
  4. Fra vandet koger skal den have 45 minutter ved en svag varme, hvor der hele tiden er kog i gryden. Det skal altså ikke bulderkoge, men kogningen må heller ikke gå i stå.
  5. Når kødet er kogt, tager du gryden af komfuret, og lader hamburgerryggen trække i 15 minutter i kogevandet.
  6. Så kan du tage hamburgerryggen op - men lad den atter lige hvile i fem minutter inden udskæring. Sådan koger den du den perfekte hamburgerryg.

Næringsindhold

Kalorier: 318kcalProtein: 56gFedt: 9gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 0.1gKolesterol: 165mgNatrium: 123mgKalium: 968mgCalcium: 13mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Hamburgerryg er meget saltet, og derfor skal du ikke tilsætte salt til kogevandet. Serveres evt. med grønlangkål til. Søg opskriften frem i søgefeltet øverst oppe.

Her er flere forslag til tilbehør til hamburgerryggen. Rester er godt at bruge i en god, dansk biksemad. Eller skåret i skiver som pålæg.

Serveringsforslag

  • Kogt hamburgerryg med grønlangkål og brunede kartofler – klassisk vinterret
  • I sandwich eller på rugbrød med remoulade, asier eller æg
  • Som pålæg – tynde skiver på morgenbordet
  • I tærter, salater eller pastaretter – især i tern

Hvad er hamburgerryg?

Hvis du har undret dig over den mere specifikke forklaring, så er hamburgerryggen en udskæring af svinekammen (der også bruges til flæskesteg), der så bliver saltet og røget.

Det er denne proces der afgør, om du får et godt eller mindre godt stykke kød.

Der laves også udskæringer af svineryggen, men den er efter min mening ikke så god og ren i kødet. Men det er selvfølgelig en smagssag.

Husk altid at købe en god kvalitet af kød. Ofte får du en langt bedre hamburgerryg hos din slagter end i supermarkedet, fordi de sidstnævnte tit er pumpet med mere saltvand end godt er. Bare min erfaring. Der findes mange dygtige slagtere derude, som laver en god hamburgerryg.

Naturligvis er mængden af saltvand for at holde prisen nede, men det gør altså ikke kødet en tjeneste. Hamburgerryggen er god som varm ret, men også fremragende som pålæg dagen derpå.

Opbevaring

Kogt hamburgerryg holder 3–4 dage i køleskab.

Kan fryses i skiver eller hel.

Færdigskåret hamburgerryg som pålæg bør bruges inden for et par dage efter åbning.

Værd at vide

  • Hamburgerryg har været populær i Danmark siden slutningen af 1800-tallet
  • Det er en alsidig ingrediens – både til fest og hverdagsmad
  • Den røgede smag gør den ekstra velegnet til smørrebrød og klassiske retter
  • Ofte brugt i retroretter og traditionel dansk madlavning.

Flere inspirerende opskrifter:

Perfekt hamburgerryg i ovn

4.9 fra 20 stemmer
Hamburgerryg i ovn er en saftig måde at stege kødet på. I stedet for at koge din hamburgerryg er det nemt, at lave den i ovnen, og du får et mere smagfuldt stykke kød.
Gå til opskrift
hamburgerryg i ovn

Glaseret hamburgerryg

4.8 fra 119 stemmer
Glaseret hamburgerryg skal laves på denne måde. Kog i 40 minutter, lad hvile i 10, og glasér i ovnen i 15 minutter. Så er den perfekt!
Gå til opskrift
billederesultat for glaseret hamburgerryg

Koteletter i fad med bacon, peberfrugt og fløde

4.7 fra 256 stemmer
Nyd en velsmagende klassisk dansk ret med koteletter i fad. Opskriften indeholder bacon, peberfrugt og fløde - en rigtig lækkerbisken.
Gå til opskrift
billederesultat for gammeldags koteletter i fad

Bedste luksus mørbradgryde

4.8 fra 523 stemmer
Mørbradgryde - en populær og velsmagende dansk klassiker med svinemørbrad, bacon og champignon. Nem at lave og perfekt til aftensmad.
Gå til opskrift
billede med mørbradgryde

Pandekager

4.8 fra 980 stemmer
Lær at lave perfekte pandekager med denne skudsikre opskrift. Få tips og tricks til den bedste pandekagedej og undgå klumper.
Gå til opskrift
billede med pandekager klar til servering

Boller i karry

4.8 fra 193 stemmer
Nem og lækker opskrift på boller i karry. En dansk klassiker med lækre kødboller i en skøn karrysauce. Et stort hit i alle børnefamilier.
Gå til opskrift
billede med boller i karry serveret sammen med kogte ris

FAQ

Hvor længe skal hamburgerryg koge?

En hamburgerryg skal koges i cirka 45 minutter. Kogetiden starter når vandet er i kog.

Skal hamburgerryg hvile i kogevandet?

Ja, kødet bliver bedst hvis du laver det hvile 15 minutter i kogevandet.

Skal man pille nettet af inden kogning?

Jeg plejer altid at tage net eller plastic af hamburgerryggen inden den koges.

Hvor mange gram hamburgerryg pr. person?

Du skal beregne 200-250 gram kød til hver person. Så et kilo er nok til 4-5 personer.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Torben Hyldgård

    april 05, 2024 at 11:28 pm

    Hej,
    Kan man tilberede en hamburgryg i en Rational ovn med damp funktion med et godt resultat?
    mvh
    Torben

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 06, 2024 at 6:26 am

      Hej Torben
      Jeg kender den ikke, men det bør da da sagtens kunne. Jeg har i hvert fald lavet den i min dampovn med et virkelig fint resultat.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Katja

    september 28, 2023 at 3:28 pm

    Tænkte kan man egentlig bruge et allehånde korn,sammen med peberen🤔Var bare en tanke☺️
    Mvh Katja

    Svar
  3. Dorthe

    februar 11, 2023 at 12:41 pm

    I videoen kommer du hamburgerryggen i kogende vand, men i opskriften skriver du, at man kommer kødet i gryden og derefter kommer vand ved!! Net hilsen Dorthe

    Svar
  4. Søren H

    november 28, 2022 at 4:47 pm

    Det er krop umuligt at fjerne det den e pakket ind i!

    Svar
  5. C

    juni 27, 2022 at 6:35 pm

    Jeg fulgte opskriften på hamburgerryggen og den blev meget tør.
    Jeg kogte dog kun et halvt kilo, og jeg tænker det er derfor. Ellers smagte den godt.

    Svar
  6. NielS

    oktober 31, 2021 at 4:19 pm

    Hei. Takk for tipset med hamburgerrygg men aldri ta av nettet før du koker. Da blir hamburgerryggen løs og sprekker.

    Svar
  7. Carsten Bjerre

    februar 16, 2021 at 4:50 pm

    Hej Holger.
    Først tak for en rigtig god madside, som jeg bruger meget.
    Lige angående denne opskrift på sovs, som du viser på video, så tror jeg, det ville øge kvaliteten betragteligt, hvis du undervejs kommenterede, hvad du gjorde og hvad du kom i. Som det er nu, må vi jo gætte os til, hvad det er, du kommer i. Jeg gætter på muskatnød, salt og peber, men jeg kan jo ikke vide det.
    Og nu jeg er ved at skrive en kommentar, så er det altså ikke let at læse, hvad jeg skriver, når teksten er kodet til at være lysegrå 🙂
    Bare et par tips her fra.
    Mvh. Carsten

    Svar
  8. Laila Hjermitslev

    december 18, 2020 at 7:12 pm

    Kan man lade hamburgryggen blive i væsken efter den er kogt til næste dag?

    Svar
  9. John-Peter Frandsen

    december 31, 2019 at 2:52 pm

    Hei.
    Når jeg koger hamburgryg, sier jeg fra suppevisk og bruger suppevandet til
    2 gange suppe middag.
    I mange år har jeg brugt hamburgryg fra Slagter Kristiansen fra Fanø, gode hjemmelavet og rene hamburgryg, da der ikke opstår hvide urenheder i suppen.
    Urenheder der stammer fra tilsatte salte, salte som mange producenter af hamburgryg bruge at pumpe deres dårlige produkter med.
    Siden 2006 har jeg været bosiddende i Nordnorge og der lærte jeg hvor hvidt stof i suppe vandet kom fra. Iht. en slagter, der i en SPAR forretning oplyste dette på forespørgsel.
    Og så her jeg også prøvet slagter Theilgårds store hamburgryg fra Esbjerg. Men der var også hvidt stof i suppevandet og kunne derfor ikke bruges..
    Rigtignok er hamburgryggene fra Slagter Christiansen produkt kun halv så store, men det er der vel en grund til.
    Så min kone og jeg slæber fortsat hamburgryg fra Slagter Christiansen hjem til Nordnorge et par gange om året.
    Med venlig hilsen
    John-Peter Frandsen
    Nordnorge

    Svar
  10. Henrik V Blunck

    februar 22, 2019 at 10:25 am

    Tak for en god opskrift. Jeg troede det var over en time, så jeg var rigtig glad for, at jeg læste opskriften før jeg gik i gang på egen hånd. Nogle retter har man ikke lavet, fordi ens livline var min mor, og da hun gik bort for flere år siden, så var Google virkelig en god ven. 🙂

    God weekend herfra.

    Svar
  11. HENNING OLESEN

    november 13, 2018 at 11:25 pm

    hvis man skal have en saftig kogt hamburgryg,så skal den ikke puttes i en gryde med koldt vand og koge XXX antal minutter.
    en saftig hamburgryg får man kun hvis man putter den i en gryde med kogende vand og koger ved ca 80 grader. koge fra begyndelsen i koldt vand ,koger man det gode ud, koger man med kogende vand, så lukker overfladen sig og det gode bliver i kødet.LOGIK FOR PERLEHØNS..

    Svar
    • Vibeke

      marts 01, 2025 at 6:20 pm

      Du har ret, det er en fin skånsom måde at koge hamburgerryg på. Men …. det ville ha’ pyntet med en lidt mindre arrogant måde (“perlehønsene”) at kommentere Holger på.

      Svar
  12. Nadia

    september 24, 2018 at 5:05 pm

    Skulle aldrig have fjernet kødnettet før kogning da den gik helt fra hinande trods jeg gjorde det forsigtigt 🙁

    Svar
    • Madensverden.dk

      september 25, 2018 at 7:56 am

      Hej Nadia

      Øv da - det har jeg aldrig prøvet, for en hamburgerryg bør jo ikke falde fra hinanden på den måde.

      Og hvis man er mere til det, kan man godt lade nettet side på under kogning. Det er ikke en naturlov, at det skal pilles af. Jeg gør det dog altid.

      Tilsvarende hvis der er plastic omkring en hamburgerryg eller skinke. Denne type plastic er lavet så det kan tåle kogning, men også det plejer jeg at pille af inden kødet kommer i gryden.

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required