Med denne opskrift på hamburgerryg i stegeso får du et meget mørt stykke kød, og du laver retten med grøntsager i bunden. Et komplet måltid.
Hamburgerryg i stegeso er en virkelig nem og lækker måde at tilberede dette stykke kød på.
Her lægges hamburgerryggen i stegesoen sammen med grøntsager, og efter et par timer har du et komplet måltid med masser af smag.
Både kød og grøntsager er møre - og har du et stykke hamburgerryg i overskud, ja så er det perfekt til enten pålæg eller til en hjemmelavet biksemad.
Anvender du en Römertopf som stegeso til hamburgerryg i stegeso, så skal den selvfølgelig lægges i blød først.
Opskriften er beregnet til fire personer, og du kan sagtens variere mængden og indholdet af grøntsager, hvor eks. kartofler også er fine at komme i fadet.
Husk dog, at det ikke være for store stykker.
Opskrift på hamburgerryg i stegeso
Ingredienser
- 1 hamburgerryg på ca. 1,2-1,4 kilo
- 3 teskefulde sennep
- 2 store løg finthakket
- 3 fed hvidløg finthakket
- 2 spiseskefulde smør til stegning
- 0,5 spidskål snittet fint
- 250 gram gulerødder gerne små, skåret i 2 cm. tykke skiver
- 1 stor porre i skiver
- 1 dåse hakkede tomater
- 0,5 citron saften af den halve citron
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Varm en pande op og kom smørret i. Når det er brust af, steges løg og hvidløg et par minutter og tages af kogepladen.
- Spidskål og gulerødder kommes i din stegeso sammen med porre og hakkede tomater.
- Hæld også løg og hvidløg fra panden ved, og dryp lidt friskpresset citronsaft over. Krydres med lidt salt og friskkværnet peber.
- Vend det hele godt rundt.
- Fjern nettet fra hamburgerryggen og læg den ned ovenpå grøntsagerne.
- Smør kødet med sennep, hvor du bruger ca. 3 teskefulde god sennep.
- Læg låget på og stil stegesoen ind i den kolde ovn. Nu skal din hamburgerryg i stegeso have to timer ved 200 grader almindelig over og undervarme. Kernetemperaturen i den færdige hamburgerryg skal være 75 grader, og ellers giver du den lidt længere tid.
Tips
Den færdige hamburgerryg i stegeso er nu klar til servering.
Hamburgerryggen tages op på et skærebræt, og skæres i tynde skiver.
Grøntsagerne vendes rundt og kan enten serveres direkte fra stegesoen - eller anrettes i en skål.
Nydes gerne med et stykke godt brød til.
Se også disse opskrifter med hamburgerryg:
Bag den legendariske hindbærsnittetærte
Lækker rådhustærte med kransekage og hindbærmarmelade
Nem og simpel pastaret i fad i ovn
Sådan laver du ovnstegt oksefilet
Lækker og hjemmelavet karamelsauce
Sund og lækker ret med nudler og grøntsager
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.
Lyder dejligt....hvis jeg vil bruge varmluft hvor længe og på hvilket temperatur ?