Med denne opskrift på hamburgerryg i stegeso får du et meget mørt stykke kød, og du laver retten med grøntsager i bunden. Et komplet måltid.
Hamburgerryg i stegeso er en virkelig nem og lækker måde at tilberede dette stykke kød på.
Her lægges hamburgerryggen i stegesoen sammen med grøntsager, og efter et par timer har du et komplet måltid med masser af smag.
Både kød og grøntsager er møre - og har du et stykke hamburgerryg i overskud, ja så er det perfekt til enten pålæg eller til en hjemmelavet biksemad.
Anvender du en Römertopf som stegeso til hamburgerryg i stegeso, så skal den selvfølgelig lægges i blød først.
Opskriften er beregnet til fire personer, og du kan sagtens variere mængden og indholdet af grøntsager, hvor eks. kartofler også er fine at komme i fadet.
Husk dog, at det ikke være for store stykker.
Opskrift på hamburgerryg i stegeso
Hamburgerryg i stegeso med grøntsager i bunden
Ingredienser
- 1 hamburgerryg - på ca. 1,2-1,4 kilo
- 3 tsk sennep
- 2 store løg - finthakket
- 3 fed hvidløg - finthakket
- 2 spsk smør - til stegning
- 0,5 spidskål - snittet fint
- 250 g gulerødder - gerne små, skåret i 2 cm. tykke skiver
- 1 stor porre - i skiver
- 1 dåse hakkede tomater
- 0,5 citron - saften af den halve citron
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Varm en pande op og kom smørret i. Når det er brust af, steges løg og hvidløg et par minutter og tages af kogepladen.
- Spidskål og gulerødder kommes i din stegeso sammen med porre og hakkede tomater.
- Hæld også løg og hvidløg fra panden ved, og dryp lidt friskpresset citronsaft over. Krydres med lidt salt og friskkværnet peber.
- Vend det hele godt rundt.
- Fjern nettet fra hamburgerryggen og læg den ned ovenpå grøntsagerne.
- Smør kødet med sennep, hvor du bruger ca. 3 teskefulde god sennep.
- Læg låget på og stil stegesoen ind i den kolde ovn. Nu skal din hamburgerryg i stegeso have to timer ved 200 grader almindelig over og undervarme. Kernetemperaturen i den færdige hamburgerryg skal være 75 grader, og ellers giver du den lidt længere tid.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige hamburgerryg i stegeso er nu klar til servering.
Hamburgerryggen tages op på et skærebræt, og skæres i tynde skiver.
Grøntsagerne vendes rundt og kan enten serveres direkte fra stegesoen - eller anrettes i en skål.
Nydes gerne med et stykke godt brød til.
Se også disse opskrifter med hamburgerryg:
Hamburgerryg
Hamburgerkoteletter i fad med tomatflødesovs
Hamburgerryg sous vide - inkl. tid og temperatur
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
styrk54@gmail.com
Lyder dejligt....hvis jeg vil bruge varmluft hvor længe og på hvilket temperatur ?