Hokkaido græskar er både smukt og velsmagende tilbehør til mange kødretter. Græskar er sunde, og så er de meget nemme at bage i ovnen.
Hokkaido dyrkes i stor stil i Danmark, så nogle undrer sig nok over, hvorfor disse græskar har fået dette spøjse navn?
Græskarret er såmænd opkaldt efter den japanske ø Hokkaido, og det er forklaringen.
Disse græskar er super gode til græskarsuppe, men som sagt også fine til bagning i ovnen.
Ligesom gulerødder indeholder de en hel del betacaroten, men også B- og C-vitaminer.
Hokkaidogræskar opbevares bedst i køleskabet, hvor de kan holde sig i helt op mod to måneder.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på hokkaido græskar
Opskriften er beregnet til fire personer.
Hokkaido græskar
Ingredienser
- 1 hokkaido græskar
- 1 spsk olivenolie - eller lidt mere
- 1 spsk æbleeddike - eller citronsaft
- 1 spsk honning - eks. akacie honning
- 1 tsk flagesalt
- 1 tsk hvidløgssalt
- timian - og rosmarin, frisk
- friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med at vaske græskarret grundigt. De skal ikke skrælles, så derfor er det vigtigt, at al snavs og eventuelle rester af jord er fjernet.
- Med en skarp kniv deler du det smukke, orange græskar i kvarte, og med en ske skraber du så kernerne ud.
- Del så de kvarte græskarstykker i mindre dele, så de er mere mundrette, men heller ikke for små.
- Læg dem op i et ildfast fad, og kom så olie, honning, æbleeddike, flagesalt, hvidløgssalt, timian, rosmarin og friskkværnet peber på.
- Vend det godt rundt med fingrene, så du får fordelt marinaden godt.
- Stil fadet med hokkaido græskar ind i ovnen ved 200 grader varmluft, og bag dem cirka 30 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De færdigbagte hokkaido græskar serveres straks, og er gode som tilbehør til mange retter.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Jørgen Møller Christiansen
Hej Holger
Du glemte i gennemgangen af opskriften at nævne timian og rosmarin. Ellers god opskrift.
Holger Rørby Madsen
Hej Jørgen
Tak for de pæne ord, og du har ret. Jeg har nu opdateret den, så alt bør være ok.
Alt det bedste
Holger