• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Hakket oksekød og spidskål i ovn

Hakket oksekød og spidskål i ovn

billede med hakket oksekød med spidskål
Hakket oksekød og spidskål steges i et ovnfast fad i ovnen, og er en nem ret, som alle kan lide. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  12. juni 2024 - Udgivet:  3. maj 2023

Del gerne:
35.9k
SHARES
FacebookMessenger35.9kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift med hakket oksekød og spidskål, der tilberedes i ovnen med gode krydderier. En ret for både børn og voksne.
  2. Opskrift på hakket oksekød og spidskål
  3. Hakket oksekød og spidskål i ovn
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Tips
Gå til opskrift

Opskrift med hakket oksekød og spidskål, der tilberedes i ovnen med gode krydderier. En ret for både børn og voksne.

Se her hvordan du laver den populære ret med hakket oksekød og spidskål i ovn.

Opskriften er til fire personer.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Spidskålsgryde
  • Alt i et fad med oksekød
  • Fyldt spidskål med oksekød
  • Kålpande

Opskrift på hakket oksekød og spidskål

billede med hakket oksekød med spidskål

Hakket oksekød og spidskål i ovn

Opskrift med hakket oksekød og spidskål, der tilberedes i ovnen med gode krydderier. En ret for både børn og voksne.
Bedømmelse
4.8 fra 435 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 250 g gulerødder - i små tern
  • 250 g spidskål - fintsnittet
  • muskatnød - revet
  • 400 g hakket oksekød - med 10 procent fedt
  • 1 rødløg - finthakket
  • 4 fed hvidløg - finthakket
  • 0,5 tsk cayennepeber - pas på med cayennepeber, da det er stærkt - jeg bruger en kvart teske
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk paprika
  • 2 tsk oregano - tørret
  • 1 håndfuld persille - hakket
  • 4 dl kalvefond - eller hønsebouillon, lavet af vand + koncentrat
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • 250 gram gulerødder skæres i små tern og 250 gram spidskål snittes og hakkes fint.
  • Varm lidt olie på en meget varm pande, og sauter gulerødder og spidskål i tre minutter. Gør det ad to (måske tre) omgange, og kom det i et ildfast fad. Riv lidt muskatnød over.
  • Kom lidt mere olie på panden, og brun nu 400 gram hakket oksekød grundigt.
  • Hak 1 rødløg og 4 fed hvidløg fint, og lad det sautere med.
  • Kom 0,5 teske cayennepeber, 1 teske stødt spidskommen, 2 teskefulde paprika og 2 teskefulde oregano ved, og steg det hele et par minutter
  • Hæld det over i fadet, og tilsæt også 1 håndfuld persille (hakket), et lille drys salt og friskkværnet peber.
  • Vend det hele godt rundt, så det bliver blandet, og hæld så 4 deciliter kalvefond ved.
  • Stil fadet i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft, og steg det i cirka 30 minutter. Vend det gerne nogle gange undervejs, så kålen ikke bliver alt for mørk/karamellistet.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
322
% Daglig værdi*
Fedt
 
21
g
32
%
Mættet fedt
 
8
g
50
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
9
g
Kolesterol
 
71
mg
24
%
Natrium
 
496
mg
22
%
Kalium
 
754
mg
22
%
Kulhydrater
 
14
g
5
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
20
g
40
%
Vitamin A
 
10699
IU
214
%
Vitamin C
 
37
mg
45
%
Calcium
 
104
mg
10
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Tips

Server fadet sammen med en lækker tomatsalat. Søg opskriften frem i søgefeltet øverst på siden.

Du kan også blande den færdige ret med kogte ris - det giver ekstra fylde. Men er ikke nødvendigt.

Opskriften er en af de allermest populære opskrifter her på Madens Verden.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Claus Larsen

    april 09, 2025 at 8:52 am

    Det smager bare rigtig godt. Det er ikke sidste gang det bliver lavet. 5 stjerner herfra 😀

    Svar
  2. Josephine

    februar 06, 2025 at 11:48 am

    Smagte fantastisk. God opskrift.
    Jeg kogte fuldkorns nudler ved siden af.
    Det var perfekt sammen, og min søn var også vild med det.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 06, 2025 at 4:58 pm

      Hej Josephine
      Tusind tak - det er jeg meget glad for at høre.
      Og altid godt med fuldkorns nudler 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Kim

    januar 18, 2025 at 9:06 am

    Hej Holger.

    Er retten med spidskål og oksekød egnet til at fryse?

    Svar
  4. Anna-Grethe

    august 10, 2024 at 6:22 pm

    Hej
    Jeg brugte hakket kyllingekød og grøntsagboullion i stedet for oksekød da der er flexitarer i familien. Det kan bestemt anbefales😊

    Svar
  5. Bent Jørgensen

    juli 05, 2024 at 10:11 am

    Hej Holger.
    Det er åbenbart kun fra min PC at jeg ikke kan gemme eller udskrive mere.
    På min telefon er der et andet billede, og derfra kan jeg både printe og udskrive.
    Det undrer mig lidt.
    Mvh. Bent

    Svar
  6. Bent Jørgensen

    juli 04, 2024 at 11:43 am

    Hej Holger.
    Jeg har mistet muligheden for at printe og gemme opskrifter.
    Er der noget jeg kan gøre eller kan du rette problemet.
    Mvh. Bent

    Svar
  7. Susanne

    juni 03, 2024 at 5:05 pm

    Dejlig opskrift - en genganger herhjemme. Men bliver nødt til lige at kommentere på mængden. Hvis I er 4 personer skal der laves dobbelt portion, evt bare dobbelt op på grøntsager. Eller servere med flute fx. Her er vi kun 2 og den ene en sulten håndværker, og vi er nødt til at lave ekstra. Men smagen elsker vi.

    Svar
  8. Sven Gladov

    maj 15, 2024 at 10:04 pm

    Hej Holger!
    Som medlem har man bl.a. den fordel, at man kan printe opskriften, eller nej det kan man IKKE.
    Selv om man er logget på kan man ikke altid printe opskriften, eller er det kun de "lækre" opskrifter man kan printe?
    F.eks. har man ikke printmuligheden for denne opskrift.
    Hvorfor?
    Mvh. Sven Gladov

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 16, 2024 at 9:57 am

      Hej Sven
      Tak for det og god du skriver. Jeg har sendt dig en mail og det bør virke nu, når du logger ind.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
« Ældre kommentarer

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required