Dette er en grundopskrift på hakkebøffer til grillen, og med denne opskrift får du saftige hakkebøffer, der ikke falder fra hinanden.
Her er opskriften på hakkebøffer på grill, og den er beregnet til fire personer.
Jeg har lavet hver bøf på 150 gram, men du kan jo lave dem større eller mindre, som du synes.
Se også disse opskrifter:
Hakkebøf (opskrift på hakkebøffer med bløde løg og sovs)
Hakkebøffer i ovn med bløde løg og sovs - nem opskrift
Hakkebøffer med baconflødesovs - nem og lækker opskrift
Opskrift på grillede hakkebøffer
Hakkebøffer til grillen
Ingredienser
- 600 g hakket oksekød - med cirka 10 procent fedt
- 1 tsk salt
- 1 spsk chilisauce
- 1 tsk løgpulver - kan udelades
- 1 tsk paprika
- salt og friskkværnet peber
- 1 æg
Fremgangsmåde
- Kom alle ingredienserne til hakkebøfferne op i en røreskål, og kør dem 3 minutter ved middel hastighed. Du kan selvfølgelig også bruge en grydeske, og røre farsen med hånderne. Men den skal røres godt igennem! Ægget er med til at sikre, at dine hakkebøffer ikke smuldrer under grillningen.
- Form så dine hakkebøffer. Du kan bruge en bøfpresser, men også sagtens bare forme hakkebøfferne med hånden. Del farsen i fire stykker, tryk den sammen i hænderne, mas den flad (cirka halvanden centimeter høj) på et oliesmurt skærebræt eller bord, og tryk bøfferne til ude i kanten hele vejen rundt, mens du støtter kanten med den anden hånd.
- Et ekstra trick er, at du lige trykker en lille fordybning midt i bøffen, for så vil din saft fra bøffen ende her, og ikke nede i grillen.
- Sæt bøfferne på køl, og her må de gerne hvile en halv time.
- I mellemtiden tænder du din grill, og vi skal grille hakkebøfferne ved direkte varme. Godt med kul i din kuglegrill, eller tænd begge brændere i din gasgrill.
- Tag så bøfferne ud af køleskabet. Smør grillristen med lidt olie - jeg tager et stykke køkkenrulle, dypper i en kop med lidt olie i, og tørrer risten af. Pas på du ikke rører risten med fingrene. Det har jeg prøvet, og det gør nas! Hold evt. papiret med en madpincet.
- Læg så bøfferne på risten, og nu skal du ikke vende dem hele tiden. Læg låget på, og grill dem fem minutter på hver side.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Jeg har krydret hakkebøfferne med forskellige ting, blandt andet løgpulver og paprika, men du kan selvfølgelig sagtens undlade en eller flere ingredienser. Eller tilføje dit eget yndlingskrydderi.
Det vigtige for et godt resultat er blot, at du bruger 600 gram oksekød af god kvalitet, et æg samt salt og peber.
Så er du godt på vej mod de perfekte hakkebøffer. Husk også at lade bøfferne hvile en halv time i køleskabet.
Forslag til tilbehør:
Foliepakker med blomkål og asparges
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: