• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › H.C. Andersen kage - klassisk opskrift med remonce

H.C. Andersen kage - klassisk opskrift med remonce

billederesultat for H.C. Andersen kage
H.C. Andersen kage er en populær kage, der laves med en nem remonce. En klassisk gærdejskage til kaffebordet, og alle kan lide denne kage. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  7. juni 2024 - Udgivet:  21. september 2023

Del gerne:
4.9k
SHARES
FacebookMessenger4.9kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er en opskrift på den lækre H.C. Andersen kage, som Amo i tidernes morgen gjorde landskendt. Kagen laves af få ingredienser og rækker til 10 personer.
  2. Opskrift på H.C. Andersen kage
  3. H.C. Andersen kage
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Her er en opskrift på den lækre H.C. Andersen kage, som Amo i tidernes morgen gjorde landskendt. Kagen laves af få ingredienser og rækker til 10 personer.

H.C. Andersen kage er en kage, der næsten ikke kan blive mere dansk.

Oprindeligt lanceret af Amo tilbage i tiden, og den er siden blevet utrolig populær.

Kagen laves af nem gærdej, mens remoncen er med sukker, smør og lidt kardemomme.

I det hele taget laves H.C. Andersen kagen af ganske få ingredienser, som man ofte allerede har i køkkenskabet.

Du kan enten bage den i en bradepande eller et ildfast fad. Her har jeg lavet den i et fad, der cirka er 30 gange 20 centimeter.

Opskriften giver kage nok til ca. 10 personer. Medmindre I plejer at spise meget kage.

Se også disse opskrifter:

  • Chokoladekage
  • Banankage
  • Æblekage
  • Camillakage

Opskrift på H.C. Andersen kage

billederesultat for H.C. Andersen kage

H.C. Andersen kage

Her er en opskrift på den lækre H.C. Andersen kage, som Amo i tidernes morgen gjorde landskendt. Kagen laves af få ingredienser og rækker til 10 personer.
Bedømmelse
4.8 fra 59 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 25 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 40 minutter minutter
Antal 10 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 125 g mælk - skal være kold
  • 30 g gær
  • 400 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 200 g smør - skal være blødt
  • 2 æg

Remonce

  • 150 g sukker
  • 150 g smør
  • 1 tsk kardemomme - en lille teske - halv

Pynt

  • 25 g smør
  • 2 spsk sukker

Fremgangsmåde

  • Rør gær ud i mælk. Jeg plejer at gøre det i en lille skål, inden det hældes i skålen til min røremaskine. Så er jeg sikker på gæren bliver rørt grundigt ud.
  • Vej hvedemel og sukker af, og kom det i røreskålen, og sæt dejkrog på maskinen. Ælt dejen.
  • Tilsæt også blødt smør i mindre stykker og æg. Ælt dejen cirka otte minutter ved middel hastighed.
  • Virk dejen op og lad den hvile i 30 minutter.
  • Rør remonce sammen af sukker, smør og lidt kardemomme.
  • Virk op igen og del dejen i et stykke på ca. 300 gram, og tre stykker på hver ca. 185 gram. Trilles til kugler.
  • Smør et ildfast fad eller bradepande (ca. 30 gange 20 centimeter).
  • Rul det store stykke dej ud, så det dækker bunden af det ildfaste fad. Læg dejen i fadet og træk den en centimeter op ad siden. Smør ca. 100 gram remonce ud på bunden.
  • Tag en af de tre mindre kugler og rul den ud i længde med fadet og med en bredde på cirka 15 centimeter. Smør en tredjedel af den resterende remonce på og rul sammen til en roulade.
  • Gør det samme med de to andre dejkugler, og læg derefter alle tre "roulader" i fadet ovenpå dejen i bunden. Rouladerne lægges på den lange led i fadet, og der er lidt afstand imellem dem.
  • Med en saks klippes nu et snit for hver anden centimeter i rouladerne, og hver snip foldes skiftesvis til højre og venstre.
  • Læg et viskestykke over og lad din H.C. Andersen kage hvile i 30 minutter.
  • Smelt smør og pensl med smørret. Drys også med sukker.
  • Bag kagen ved 200 grader almindelig over- og undervarme i cirka 25 minutter. Hold øje med at kagen ikke bliver for mørk, hvis din ovn varmer for hårdt.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
516
% Daglig værdi*
Fedt
 
32
g
49
%
Mættet fedt
 
20
g
125
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
8
g
Kolesterol
 
115
mg
38
%
Natrium
 
260
mg
11
%
Kalium
 
103
mg
3
%
Kulhydrater
 
52
g
17
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
21
g
23
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
1005
IU
20
%
Vitamin C
 
0.04
mg
0
%
Calcium
 
37
mg
4
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdigbagte H.C. Andersen kage køler af inden den nydes.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda

    februar 17, 2025 at 12:56 pm

    God kage. Man kan med fordel drysse hasselnøddeflager over.
    Jolanda

    Svar
  2. Iris Thomsen

    juli 02, 2024 at 11:22 am

    sUPER FIN KAGE

    Svar
  3. Ann Cecilie Sørensen

    maj 03, 2024 at 7:31 pm

    Den vil jeg glæde mig til at lave, men hvad betyder “virk dejen op” og længere ned “virk op igen”?
    Sorry men vil bare gerne gøre det rigtigt første gang 🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 04, 2024 at 6:15 am

      Ann Cecilie
      Tak for det, og på Madens Verden er der ingen dumme spørgsmål 🙂
      At virke dej op betyder bare at stramme dejen, og du kan se hvordan du gør det i denne vide: Se hvordan du virker en dej op
      God bagelyst - det skal nok blive godt.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  4. Dennis Eliasen

    august 13, 2023 at 10:35 am

    Overraskende go👍 og nemmere end jeg troede. Jeg skulle bare lige fatte det😂tak for kage

    Svar
  5. Marianne

    september 27, 2021 at 3:33 pm

    Leder efter en opskrift, som jeg mener I har lagt på FB.
    Det er boller som spises med (tand) smør bagt med kærnemælk og æbler.
    Kan simpelthen ikke finde den igen.
    Ønsker meget at den sendes igen.
    Mvh. Marianne

    Svar
  6. Lise Hesstrup Hansen

    september 26, 2021 at 8:48 am

    Jeg er meget glad for at bruge Madens Verden henter den næsten altid på min iPad, jeg er faktisk så glad for den at jeg har købt et års abonnement, for at undgå alle reklamerne, så jeg har den som en aps på mit skrivebord, men jeg er ked af at opskrifterne i den købte version ikke kan ligge vandret på skærmen men altid lodret det ville være skønt hvis det kunne ændres, jeg har nemlig et tastatur på min iPad så jeg kan ikke dreje den 360 grader. Alle opskrifter jeg henter med reklamer ligger jo godt nok vandret.

    Svar
  7. Anne Marie Mitchell

    juni 05, 2020 at 2:03 pm

    Jeg har nu bagt denne flere gange - den er super nem og smager helt fantastisk! Jeg tilføjer dog ca. 100 g. revet marcipan til remoncen - og det sætter altså lige prikken over i’et efter min mening 👌🏾

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required