Her er en opskrift på den lækre H.C. Andersen kage, som Amo i tidernes morgen gjorde landskendt. Kagen laves af få ingredienser og rækker til 10 personer.
H.C. Andersen kage er en kage, der næsten ikke kan blive mere dansk.
Oprindeligt lanceret af Amo tilbage i tiden, og den er siden blevet utrolig populær.
Kagen laves af nem gærdej, mens remoncen er med sukker, smør og lidt kardemomme.
I det hele taget laves H.C. Andersen kagen af ganske få ingredienser, som man ofte allerede har i køkkenskabet.
Du kan enten bage den i en bradepande eller et ildfast fad. Her har jeg lavet den i et fad, der cirka er 30 gange 20 centimeter.
Opskriften giver kage nok til ca. 10 personer. Medmindre I plejer at spise meget kage.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på H.C. Andersen kage
H.C. Andersen kage
Ingredienser
- 125 g mælk - skal være kold
- 30 g gær
- 400 g hvedemel
- 50 g sukker
- 200 g smør - skal være blødt
- 2 æg
- 150 g sukker
- 150 g smør
- 1 tsk kardemomme - en lille teske - halv
- 25 g smør
- 2 spsk sukker
Fremgangsmåde
- Rør gær ud i mælk. Jeg plejer at gøre det i en lille skål, inden det hældes i skålen til min røremaskine. Så er jeg sikker på gæren bliver rørt grundigt ud.
- Vej hvedemel og sukker af, og kom det i røreskålen, og sæt dejkrog på maskinen. Ælt dejen.
- Tilsæt også blødt smør i mindre stykker og æg. Ælt dejen cirka otte minutter ved middel hastighed.
- Virk dejen op og lad den hvile i 30 minutter.
- Rør remonce sammen af sukker, smør og lidt kardemomme.
- Virk op igen og del dejen i et stykke på ca. 300 gram, og tre stykker på hver ca. 185 gram. Trilles til kugler.
- Smør et ildfast fad eller bradepande (ca. 30 gange 20 centimeter).
- Rul det store stykke dej ud, så det dækker bunden af det ildfaste fad. Læg dejen i fadet og træk den en centimeter op ad siden. Smør ca. 100 gram remonce ud på bunden.
- Tag en af de tre mindre kugler og rul den ud i længde med fadet og med en bredde på cirka 15 centimeter. Smør en tredjedel af den resterende remonce på og rul sammen til en roulade.
- Gør det samme med de to andre dejkugler, og læg derefter alle tre "roulader" i fadet ovenpå dejen i bunden. Rouladerne lægges på den lange led i fadet, og der er lidt afstand imellem dem.
- Med en saks klippes nu et snit for hver anden centimeter i rouladerne, og hver snip foldes skiftesvis til højre og venstre.
- Læg et viskestykke over og lad din H.C. Andersen kage hvile i 30 minutter.
- Smelt smør og pensl med smørret. Drys også med sukker.
- Bag kagen ved 200 grader almindelig over- og undervarme i cirka 25 minutter. Hold øje med at kagen ikke bliver for mørk, hvis din ovn varmer for hårdt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdigbagte H.C. Andersen kage køler af inden den nydes.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Jolanda skriver
God kage. Man kan med fordel drysse hasselnøddeflager over.
Jolanda
Iris Thomsen skriver
sUPER FIN KAGE