Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › H.C. Andersen kage

H.C. Andersen kage (klassisk opskrift med remonce)

billederesultat for H.C. Andersen kage
4.8 fra 59 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
4.9k
SHARES
FacebookMessenger4.9kPinterestEmailSMS
Indhold
  • H.C. Andersen kage
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på H.C. Andersen kage
  • Tips
  • Kommentarer

H.C. Andersen kage

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 59 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet hviletid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 40 minutter min
Her er en opskrift på den lækre H.C. Andersen kage, som Amo i tidernes morgen gjorde landskendt. Kagen laves af få ingredienser og rækker til 10 personer.
Antal: 10 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 125 g mælk skal være kold
  • 30 g gær
  • 400 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 200 g smør skal være blødt
  • 2 æg
Remonce
  • 150 g sukker
  • 150 g smør
  • 1 tsk kardemomme en lille teske - halv
Pynt
  • 25 g smør
  • 2 spsk sukker

Fremgangsmåde

  1. Rør gær ud i mælk. Jeg plejer at gøre det i en lille skål, inden det hældes i skålen til min røremaskine. Så er jeg sikker på gæren bliver rørt grundigt ud.
  2. Vej hvedemel og sukker af, og kom det i røreskålen, og sæt dejkrog på maskinen. Ælt dejen.
  3. Tilsæt også blødt smør i mindre stykker og æg. Ælt dejen cirka otte minutter ved middel hastighed.
  4. Virk dejen op og lad den hvile i 30 minutter.
  5. Rør remonce sammen af sukker, smør og lidt kardemomme.
  6. Virk op igen og del dejen i et stykke på ca. 300 gram, og tre stykker på hver ca. 185 gram. Trilles til kugler.
  7. Smør et ildfast fad eller bradepande (ca. 30 gange 20 centimeter).
  8. Rul det store stykke dej ud, så det dækker bunden af det ildfaste fad. Læg dejen i fadet og træk den en centimeter op ad siden. Smør ca. 100 gram remonce ud på bunden.
  9. Tag en af de tre mindre kugler og rul den ud i længde med fadet og med en bredde på cirka 15 centimeter. Smør en tredjedel af den resterende remonce på og rul sammen til en roulade.
  10. Gør det samme med de to andre dejkugler, og læg derefter alle tre "roulader" i fadet ovenpå dejen i bunden. Rouladerne lægges på den lange led i fadet, og der er lidt afstand imellem dem.
  11. Med en saks klippes nu et snit for hver anden centimeter i rouladerne, og hver snip foldes skiftesvis til højre og venstre.
  12. Læg et viskestykke over og lad din H.C. Andersen kage hvile i 30 minutter.
  13. Smelt smør og pensl med smørret. Drys også med sukker.
  14. Bag kagen ved 200 grader almindelig over- og undervarme i cirka 25 minutter. Hold øje med at kagen ikke bliver for mørk, hvis din ovn varmer for hårdt.

Næringsindhold

Kalorier516kcalKulhydrater52gProtein6gFedt32gMættet fedt20gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt8gTransfedt1gKolesterol115mgNatrium260mgKalium103mgKostfibre1gSukker21gVitamin A1005IUVitamin C0.04mgCalcium37mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på H.C. Andersen kage

H.C. Andersen kage er en kage, der næsten ikke kan blive mere dansk.

Oprindeligt lanceret af Amo tilbage i tiden, og den er siden blevet utrolig populær.

Kagen laves af nem gærdej, mens remoncen er med sukker, smør og lidt kardemomme.

I det hele taget laves H.C. Andersen kagen af ganske få ingredienser, som man ofte allerede har i køkkenskabet.

Du kan enten bage den i en bradepande eller et ildfast fad. Her har jeg lavet den i et fad, der cirka er 30 gange 20 centimeter.

Opskriften giver kage nok til ca. 10 personer. Medmindre I plejer at spise meget kage.

Se også disse opskrifter:

  • Chokoladekage
  • Banankage
  • Æblekage
  • Camillakage

Tips

Den færdigbagte H.C. Andersen kage køler af inden den nydes.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda skriver

    februar 17, 2025 at 12:56 pm

    God kage. Man kan med fordel drysse hasselnøddeflager over.
    Jolanda

    Svar
  2. Iris Thomsen skriver

    juli 02, 2024 at 11:22 am

    sUPER FIN KAGE

    Svar
  3. Ann Cecilie Sørensen skriver

    maj 03, 2024 at 7:31 pm

    Den vil jeg glæde mig til at lave, men hvad betyder “virk dejen op” og længere ned “virk op igen”?
    Sorry men vil bare gerne gøre det rigtigt første gang 🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 04, 2024 at 6:15 am

      Ann Cecilie
      Tak for det, og på Madens Verden er der ingen dumme spørgsmål 🙂
      At virke dej op betyder bare at stramme dejen, og du kan se hvordan du gør det i denne vide: Se hvordan du virker en dej op
      God bagelyst - det skal nok blive godt.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  4. Dennis Eliasen skriver

    august 13, 2023 at 10:35 am

    Overraskende go👍 og nemmere end jeg troede. Jeg skulle bare lige fatte det😂tak for kage

    Svar
  5. Marianne skriver

    september 27, 2021 at 3:33 pm

    Leder efter en opskrift, som jeg mener I har lagt på FB.
    Det er boller som spises med (tand) smør bagt med kærnemælk og æbler.
    Kan simpelthen ikke finde den igen.
    Ønsker meget at den sendes igen.
    Mvh. Marianne

    Svar
  6. Lise Hesstrup Hansen skriver

    september 26, 2021 at 8:48 am

    Jeg er meget glad for at bruge Madens Verden henter den næsten altid på min iPad, jeg er faktisk så glad for den at jeg har købt et års abonnement, for at undgå alle reklamerne, så jeg har den som en aps på mit skrivebord, men jeg er ked af at opskrifterne i den købte version ikke kan ligge vandret på skærmen men altid lodret det ville være skønt hvis det kunne ændres, jeg har nemlig et tastatur på min iPad så jeg kan ikke dreje den 360 grader. Alle opskrifter jeg henter med reklamer ligger jo godt nok vandret.

    Svar
  7. Anne Marie Mitchell skriver

    juni 05, 2020 at 2:03 pm

    Jeg har nu bagt denne flere gange - den er super nem og smager helt fantastisk! Jeg tilføjer dog ca. 100 g. revet marcipan til remoncen - og det sætter altså lige prikken over i’et efter min mening 👌🏾

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required