• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Hasselback gulerødder

Hasselback gulerødder

Billed resultat for hasselback gulerødder
Lækre hasselback gulerødder, der selvfølgelig er inspireret af de velkendte hasselback kartofler. Gulerødder pensles med smør og drysses med timian, inden de steges møre i ovnen. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  5. november 2023 - Udgivet:  20. september 2023

Del gerne:
4.3k
SHARES
FacebookMessenger4.3kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Lækre hasselback gulerødder, hvor gulerødder skæres i skiver som med de kendte hasselback kartofler. Bages derefter i ovnen med timian.
  2. Tips til opskriften
  3. Opskrift på hasselback gulerødder
  4. Hasselback gulerødder
  5. Ingredienser
  6. Fremgangsmåde
  7. Næringsindhold
  8. Tips
Gå til opskrift

Lækre hasselback gulerødder, hvor gulerødder skæres i skiver som med de kendte hasselback kartofler. Bages derefter i ovnen med timian.

Hasselback gulerødder er nemme at lave, og så er de smukke når de serveres.

Tips til opskriften

Gulerødder skæres ud som man gør med de velkendte hasselback kartofler, hvor de skærer skiver i gulerødderne, men uden at skære helt igennem.

Du undgår gennemskårne gulerødder ved, at lægge gulerødderne mellem to trægrydeskeer.

Opskriften er til fire personer, men du kan jo lave det antal hasselback gulerødder, som du synes.

Se også de gode opskrifter på:

  • Hasselback kartofler
  • Gulerødder med bacon og honning
  • Kartofler og gulerødder i ovn
  • Hasselback pastinakker

Opskrift på hasselback gulerødder

Billed resultat for hasselback gulerødder

Hasselback gulerødder

Lækre hasselback gulerødder, hvor gulerødder skæres i skiver som med de kendte hasselback kartofler. Bages derefter i ovnen med timian.
Bedømmelse
4.9 fra 13 stemmer
RetTilbehør
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 45 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 8 store gulerødder
  • 30 g smør
  • salt - groft eller flagesalt
  • timian - frisk eller tørret
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Gulerødderne vaskes grundigt, og børstes fri for jord. Men de skal ikke skrælles. Skær top og bund af.
  • For at gulerødderne står solidt under bagning i ovnen, kan du med fordel lige skære en lille skive af bunden, så den bliver lige.
  • Læg nu gulerødderne mellem to grydeskeer af træ, og skær gulerødderne i tynde skiver med en skarp kniv. Men altså uden at skære igennem.
  • Læg gulerødderne i et ildfast fad, der er beklædt med bagepapir.
  • Smelt smør og pensl gulerødderne grundigt med smørret.
  • Krydr derefter med groft salt og timian.
  • Bag nu hasselback gulerødderne i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft, hvor de skal have cirka 45 minutter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
115
% Daglig værdi*
Fedt
 
6
g
9
%
Mættet fedt
 
4
g
25
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
0.4
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
16
mg
5
%
Natrium
 
729
mg
32
%
Kalium
 
473
mg
14
%
Kulhydrater
 
14
g
5
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
7
g
8
%
Protein
 
2
g
4
%
Vitamin A
 
24327
IU
487
%
Vitamin C
 
11
mg
13
%
Calcium
 
57
mg
6
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Er dine hasselback gulerødder ikke helt møre, giver du dem blot nogle minutter ekstra.

Gulerødderne er gode som tilbehør til stort set alle kødretter.

Du kan også sagtens lave dem på din grill, hvor de skal tilberedes ved indirekte varme. Tiden er den samme

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jens Albert

    september 23, 2023 at 10:45 am

    Jeg kan rigtig godt lide mad. Især og spise det. Jeg elsker virkelig en god ovnret eller gryderet og en god flaske vin. Men efter og have fundet madens verden på Facebook er jeg åbnet op for den store verden i køkkenet. Det er så inspirerende at følge med i de fantastiske opskrifter der popper op. Nemt og til at gå til. Det har givet mig mulighed for at smage nogle grønsager jeg slet ikke vidste fandtes. Jeg elsker det. Vh Jens

    Svar
  2. Lis Joergensen

    juni 15, 2021 at 11:56 am

    De smager vildt godt. Men kan de også laves på grillen?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 15, 2021 at 12:39 pm

      Hej Lis
      Yes - det kan de sagtens. Gulerødderne grilles blot ved indirekte varme - og i cirka samme tid.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Gurli

    januar 17, 2019 at 11:21 pm

    Synes det er nogle dejlige spændende opskrifter i har
    Mvh Gurli Nielsen

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required