Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Tilbehør › Hasselback gulerødder

Hasselback gulerødder

Billed resultat for hasselback gulerødder
4.9 fra 13 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
4.3k
SHARES
FacebookMessenger4.3kPinterestEmailSMS
Opdateret: 5. november 2023 - Udgivet: 20. september 2023

Lækre hasselback gulerødder, hvor gulerødder skæres i skiver som med de kendte hasselback kartofler. Bages derefter i ovnen med timian.

Hasselback gulerødder er nemme at lave, og så er de smukke når de serveres.

Tips til opskriften

Gulerødder skæres ud som man gør med de velkendte hasselback kartofler, hvor de skærer skiver i gulerødderne, men uden at skære helt igennem.

Du undgår gennemskårne gulerødder ved, at lægge gulerødderne mellem to trægrydeskeer.

Opskriften er til fire personer, men du kan jo lave det antal hasselback gulerødder, som du synes.

Se også de gode opskrifter på:

  • Hasselback kartofler
  • Gulerødder med bacon og honning
  • Kartofler og gulerødder i ovn
  • Hasselback pastinakker

Opskrift på hasselback gulerødder

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Hasselback gulerødder

4.93 fra 13 stemmer
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 115
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 8 store gulerødder
  • 30 g smør
  • salt - groft eller flagesalt
  • timian - frisk eller tørret
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Gulerødderne vaskes grundigt, og børstes fri for jord. Men de skal ikke skrælles. Skær top og bund af.
  2. For at gulerødderne står solidt under bagning i ovnen, kan du med fordel lige skære en lille skive af bunden, så den bliver lige.
  3. Læg nu gulerødderne mellem to grydeskeer af træ, og skær gulerødderne i tynde skiver med en skarp kniv. Men altså uden at skære igennem.
  4. Læg gulerødderne i et ildfast fad, der er beklædt med bagepapir.
  5. Smelt smør og pensl gulerødderne grundigt med smørret.
  6. Krydr derefter med groft salt og timian.
  7. Bag nu hasselback gulerødderne i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft, hvor de skal have cirka 45 minutter.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 115kcalKulhydrater: 14gProtein: 2gFedt: 6gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 0.4gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.2gKolesterol: 16mgNatrium: 729mgKalium: 473mgKostfibre: 4gSukker: 7gVitamin A: 24327IUVitamin C: 11mgCalcium: 57mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Er dine hasselback gulerødder ikke helt møre, giver du dem blot nogle minutter ekstra.

Gulerødderne er gode som tilbehør til stort set alle kødretter.

Du kan også sagtens lave dem på din grill, hvor de skal tilberedes ved indirekte varme. Tiden er den samme

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jens Albert skriver

    september 23, 2023 at 10:45 am

    Jeg kan rigtig godt lide mad. Især og spise det. Jeg elsker virkelig en god ovnret eller gryderet og en god flaske vin. Men efter og have fundet madens verden på Facebook er jeg åbnet op for den store verden i køkkenet. Det er så inspirerende at følge med i de fantastiske opskrifter der popper op. Nemt og til at gå til. Det har givet mig mulighed for at smage nogle grønsager jeg slet ikke vidste fandtes. Jeg elsker det. Vh Jens

    Svar
  2. Lis Joergensen skriver

    juni 15, 2021 at 11:56 am

    De smager vildt godt. Men kan de også laves på grillen?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 15, 2021 at 12:39 pm

      Hej Lis
      Yes - det kan de sagtens. Gulerødderne grilles blot ved indirekte varme - og i cirka samme tid.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Gurli skriver

    januar 17, 2019 at 11:21 pm

    Synes det er nogle dejlige spændende opskrifter i har
    Mvh Gurli Nielsen

    Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required