• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Gulerodskage - nem og lækker opskrift på kage med gulerødder

Gulerodskage - nem og lækker opskrift på kage med gulerødder

billede med gulerodskage med frosting af flødeost
Lækker gulerodskage fra New Orleans med flødeost efter opskrift fra New Orleans, hvor den selvfølgelig er en carrot cake. Foto: iStock.com/Ivannag82.

Opdateret:  2. maj 2025 - Udgivet:  13. oktober 2019

Del gerne:
393
SHARES
FacebookMessenger393PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Gulerodskage
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Med smørcreme
  7. Hvad er gulerodskage?
  8. Fakta og fordele
  9. Værd at vide
Gå til opskrift

Få en fantastisk opskrift på nem gulerodskage, og der er tale om en rigtig amerikansk carrot cake fra New Orleans.

Man fristes endda til at sige, at det måske er verdens bedste gulerodskage, og den skal du bare glæde dig til at sætte tænderne i.

Den er svampet, tilpas krydret og virkelig lækker i både konsistens og smag. Og selvfølgelig med masser af gulerødder.

Kagen, der kan toppes med flødeost, rækker til 8-10 personer, og rester sættes på køl til senere brug. Vil du lave en hel bradepande med gulerodskagen skal opskriften/ingredienserne blot ganges med 2. Bagetiden er den samme.

Du kan også fryse kagen ned - men uden frosting. Se længere nede hvordan du i stedet laver en smørcreme til kagen.

Se også disse opskrifter:

  • Banankage
  • Gulerodsmuffins
  • Chokoladekage
  • Gulerodsboller

Opskrift

billede med gulerodskage med frosting af flødeost

Gulerodskage

Nem og lækker opskrift på gulerodskage, der kan laves med eller uden ostecreme. Amerikansk, svampet og lækker kage, der er et sikkert hit.
Bedømmelse
4.8 fra 118 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time
Samlet tid: 1 time time 10 minutter minutter
Antal 10 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 325 g sukker
  • 3 dl majsolie - eller anden madolie, men IKKE olivenolie!!
  • 4 æg
  • 300 g hvedemel
  • 1 spsk kanel
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk natron
  • 350 g gulerødder - revne
  • 50 g valnødder - evt. letristede

Frosting:

  • 125 g flødeost - naturel, light er ok, hvis du føler for det
  • 50 g smør - blødt
  • vaniljesukker - efter smag
  • 200 g flormelis
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Pisk sukker og majsolie cremet og pisk æg i et ad gangen. Pisk rigtig, rigtig godt.
  • Sigt og bland hvedemel kanel, salt og natron i dejen og vend gulerødder (revne) og valnødder (hakkede) i til sidst.
  • Fyld dejen i en smurt springform/lille bradepande. Afhængig af hvor høj du ønsker gulerodskagen, skal du bruge en bradepande på ca. 30 gange 20 centimeter eller en springform med en diameter på ca. 26 centimeter.
  • Bag gulerodskagen i ca. 60 minutter ved 175 grader over- og undervarme. Bages på næstnederste rille i ovnen. Afkøles på rist.
  • Frosting: Pisk flødeost og smør (blødt) cremet. Tilsæt lidt vaniljesukker og flormelis. Pisk frostingen glat. Kan smages til med mere vaniljesukker.
  • Smør frosting over den kolde kage og pynt evt. med pynte gulerødder eller nogle hele valnødder. Du kan også pynte kagen med en hjemmelavet smørcreme.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
735
% Daglig værdi*
Fedt
 
44
g
68
%
Mættet fedt
 
8
g
50
%
Transfedt
 
0.3
g
Flerumættet fedt
 
12
g
Enkelumættet fedt
 
21
g
Kolesterol
 
89
mg
30
%
Natrium
 
216
mg
9
%
Kalium
 
216
mg
6
%
Kulhydrater
 
82
g
27
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
55
g
61
%
Protein
 
7
g
14
%
Vitamin A
 
6240
IU
125
%
Vitamin C
 
2
mg
2
%
Calcium
 
59
mg
6
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Med smørcreme

Er du ikke så vild med frosting, kan du også lave gulerodskagen med smørcreme.

Her pisker du 150 gram smør luftigt, hvorefter 250 gram flormelis piskes i sammen med to teskefulde vaniljesukker.

Pisk indtil du har en lækker og luftig smørcreme, der kommes på den afkølede kage.

Hvad er gulerodskage?

Gulerodskage er en populær, saftig kage, hvor revet gulerod bruges i dejen for at give fugtighed, sødme og struktur.

Den stammer fra Europa og blev særligt udbredt i USA og Skandinavien i midten af 1900-tallet. Kagen toppes ofte med en flødeosteglasur.

Fakta og fordele

  • Gulerødderne giver fugt – så kagen kan holde sig frisk i flere dage
  • Kagen får naturlig sødme og fibre fra gulerødderne

Værd at vide

  • Gulerod blev brugt i middelalderen som sødemiddel, da sukker var dyrt.
  • I England blev gulerodskage populær under 2. verdenskrig pga. rationering.
  • I dag er det en klassiker til fødselsdage, påskeborde og caféer.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kim

    februar 07, 2025 at 8:35 am

    Hej
    Rigtig god opskrift.
    Hvis man gerne vil lave den i muffinforme, hvor meget skal bagetiden så justeres?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 07, 2025 at 8:53 am

      Hej Kim
      Tak for de pæne ord. Du skal nok regne med en 15-20 minutter, men prøv dig lige frem. Stik i kagerne, og hvis ikke der hænger dej ved er de færdige. Vend meget gerne tilbage her med tid og resultat til inspiration for andre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
« Ældre kommentarer

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required