Få en fantastisk opskrift på nem gulerodskage, og der er tale om en rigtig amerikansk carrot cake fra New Orleans.
Man fristes endda til at sige, at det måske er verdens bedste gulerodskage, og den skal du bare glæde dig til at sætte tænderne i.
Den er svampet, tilpas krydret og virkelig lækker i både konsistens og smag. Og selvfølgelig med masser af gulerødder.
Kagen, der kan toppes med flødeost, rækker til 8-10 personer, og rester sættes på køl til senere brug. Vil du lave en hel bradepande med gulerodskagen skal opskriften/ingredienserne blot ganges med 2. Bagetiden er den samme.
Du kan også fryse kagen ned - men uden frosting. Se længere nede hvordan du i stedet laver en smørcreme til kagen.
Se også disse opskrifter:
Opskrift
Gulerodskage
Ingredienser
- 325 g sukker
- 3 dl majsolie - eller anden madolie, men IKKE olivenolie!!
- 4 æg
- 300 g hvedemel
- 1 spsk kanel
- 1 tsk salt
- 2 tsk natron
- 350 g gulerødder - revne
- 50 g valnødder - evt. letristede
Frosting:
- 125 g flødeost - naturel, light er ok, hvis du føler for det
- 50 g smør - blødt
- vaniljesukker - efter smag
- 200 g flormelis
Fremgangsmåde
- Pisk sukker og majsolie cremet og pisk æg i et ad gangen. Pisk rigtig, rigtig godt.
- Sigt og bland hvedemel kanel, salt og natron i dejen og vend gulerødder (revne) og valnødder (hakkede) i til sidst.
- Fyld dejen i en smurt springform/lille bradepande. Afhængig af hvor høj du ønsker gulerodskagen, skal du bruge en bradepande på ca. 30 gange 20 centimeter eller en springform med en diameter på ca. 26 centimeter.
- Bag gulerodskagen i ca. 60 minutter ved 175 grader over- og undervarme. Bages på næstnederste rille i ovnen. Afkøles på rist.
- Frosting: Pisk flødeost og smør (blødt) cremet. Tilsæt lidt vaniljesukker og flormelis. Pisk frostingen glat. Kan smages til med mere vaniljesukker.
- Smør frosting over den kolde kage og pynt evt. med pynte gulerødder eller nogle hele valnødder. Du kan også pynte kagen med en hjemmelavet smørcreme.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Med smørcreme
Er du ikke så vild med frosting, kan du også lave gulerodskagen med smørcreme.
Her pisker du 150 gram smør luftigt, hvorefter 250 gram flormelis piskes i sammen med to teskefulde vaniljesukker.
Pisk indtil du har en lækker og luftig smørcreme, der kommes på den afkølede kage.
Hvad er gulerodskage?
Gulerodskage er en populær, saftig kage, hvor revet gulerod bruges i dejen for at give fugtighed, sødme og struktur.
Den stammer fra Europa og blev særligt udbredt i USA og Skandinavien i midten af 1900-tallet. Kagen toppes ofte med en flødeosteglasur.
Fakta og fordele
- Gulerødderne giver fugt – så kagen kan holde sig frisk i flere dage
- Kagen får naturlig sødme og fibre fra gulerødderne
Værd at vide
- Gulerod blev brugt i middelalderen som sødemiddel, da sukker var dyrt.
- I England blev gulerodskage populær under 2. verdenskrig pga. rationering.
- I dag er det en klassiker til fødselsdage, påskeborde og caféer.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Kim
Hej
Rigtig god opskrift.
Hvis man gerne vil lave den i muffinforme, hvor meget skal bagetiden så justeres?
Holger Rørby Madsen
Hej Kim
Tak for de pæne ord. Du skal nok regne med en 15-20 minutter, men prøv dig lige frem. Stik i kagerne, og hvis ikke der hænger dej ved er de færdige. Vend meget gerne tilbage her med tid og resultat til inspiration for andre 🙂
Alt det bedste
Holger