• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Viden om mad › Gul gær? Sådan bruger du gær med D-vitaminer

Gul gær? Sådan bruger du gær med D-vitaminer

gul gær med D-vitamin
Del gerne:
37
SHARES
FacebookMessenger37PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 3. november 2019 - Udgivet: 19. november 2018

Der er kommet en gul gær i butikkerne, og den kan du læse mere om her. Den gule pakke gær er tilsat D-vitamin, og bruges som almindelig gær.

Måske har du opdaget, at der nu også er en gul gær i køledisken i supermarkedet, og det er såmænd en gær med en helt særlig ingrediens.

Indtil nu har du kunnet vælge mellem den almindelige gær og så en økologisk udgave, men nu er der også kommet en gul gær, eller i hvert fald en gær i gul indpakning.

Og den kigger vi lidt nærmere på i denne artikel, herunder hvordan man bruger den gule gær.

Gul gær med vitamin D

Først og fremmest er det nye i den gule pakke gær, at gæren er tilsat D-vitamin.

Nag lanceringen står De Danske Gærfabrikker, som simpelthen har tilsat vitamin D til gæren, og dermed kan du nemt få et øget tilskud af dette vitamin.

Vitamin D findes i forskellige former, og vi får det blandt andet via fisk (herunder laks), champignon og solens stråler.

Men med den nye type gær kan du nu også få D-vitamin via dit brød, og det giver dig et ekstra tilskud af vitaminet.

Vitamin er blandt andet vigtige for os i forhold til knoglerne.

gul gær
Gul gær er beriget med vitamin D, og er et fint tilskud til dette vigtige vitamin, som vi ellers blandt andet får via solen, laks og champignon. Den gule gær anvendes på samme måde som almindeligt gær. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Brug af den gule gær

Kort fortalt anvendes gul gær med vitamin D på præcist samme måde som den almindelige gær.

Du skal altså bruge samme mængde gær, og den gule gær kan bruges i alle de deje, hvor du normalt anvender gær.

Så du skal altså hverken tilsætte mere eller mindre gær, når du anvender gær med tilsat D-vitamin.

De Danske Gærfabrikker oplyser desuden, at gæren med vitamin D er varmestabil, hvilket betyder, at du trods de høje temperaturer under bagningen af brødet vil bevare indholdet af vitamin D.

Og vitaminerne bliver i brødet i op til et par uger efter bagning.

Indhold af Vitamin D

Så vil du måske spørge hvor meget vitamin D et brød medVitamin D-Gær indeholder?

Her fortæller De Danske Gærfabrikker, at indholdet selvfølgelig varierer afhængig af opskrifterne og mængden af gær.

Men 100 gram brød bagt med den gule gær (typisk 3,3 gram gær) vil dække 30 procent af dit daglige behov af vitamin D (1,5 µg).

Det svarer typisk til en gærdosering på 50 gram gær pr. et kilo mel, hvilket er meget normalt.

Her kan du også læse mere om tørgær.

Næringsindhold i den gule gær

Indhold pr. 100 gram (oplyst af De Danske Gærfabrikker)

Kalorier: 114
Fedt: 1,6 gram
Kulhydrater: 8,8 gram
Protein: 12,0 gram
D-vitamin: 45 µg

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage
  • Billede til artikel om grapefrugt og forhøjet kolesteroltal.
    Er grapefrugt godt mod forhøjet kolesteroltal?
  • Sæson i juli
    Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her