Der er kommet en gul gær i butikkerne, og den kan du læse mere om her. Den gule pakke gær er tilsat D-vitamin, og bruges som almindelig gær.
Måske har du opdaget, at der nu også er en gul gær i køledisken i supermarkedet, og det er såmænd en gær med en helt særlig ingrediens.
Indtil nu har du kunnet vælge mellem
Brug af den gule gær
Kort fortalt anvendes gul gær med vitamin D på præcist samme måde som den almindelige gær.
Du skal altså bruge samme mængde gær, og den gule gær kan bruges i alle de deje, hvor du normalt anvender gær.
Så du skal altså hverken tilsætte mere eller mindre gær, når du anvender gær med tilsat D-vitamin.
De Danske Gærfabrikker oplyser desuden, at gæren med vitamin D er varmestabil, hvilket betyder, at du trods de høje temperaturer under bagningen af brødet vil bevare indholdet af vitamin D.
Og vitaminerne bliver i brødet i op til et par uger efter bagning.
Indhold af Vitamin D
Så vil du måske spørge hvor meget vitamin D et brød medVitamin D-Gær indeholder?
Her fortæller De Danske Gærfabrikker, at indholdet selvfølgelig varierer afhængig af opskrifterne og mængden af gær.
Men 100 gram brød bagt med den gule gær (typisk 3,3 gram gær) vil dække 30 procent af dit daglige behov af vitamin D (1,5 µg).
Det svarer typisk til en gærdosering på 50 gram gær pr. et kilo mel, hvilket er meget normalt.
Her kan du også læse mere om tørgær.
Næringsindhold i den gule gær
Indhold pr. 100 gram (oplyst af De Danske Gærfabrikker)
Kalorier: 114
Fedt: 1,6 gram
Kulhydrater: 8,8 gram
Protein: 12,0 gram
D-vitamin: 45 µg
Del dine ideer og tanker med os andre her: