Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Grydestegt svinemørbrad med lækker sovs

Grydestegt svinemørbrad med lækker sovs

Grydestegt svinemørbrad med lækker sovs
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
315
SHARES
FacebookMessenger315PinterestEmailSMS
Opdateret: 7. juni 2024 - Udgivet: 1. maj 2024

Min opskrift på grydestegt svinemørbrad med lækker sovs. Mørbraden steges i en gryde, og serveres med kartofler, grøntsager og den gode sovs.

Grydestegt svinemørbrad er en vaskeægte klassiker i det danske køkken, og retten er meget nem at lave.

Her steges mørbraden i en gryde, og skyen kan laves om den til lækreste sovs. Jeg bruger madlavningsfløde af hensyn til kalorieindtaget, men du kan sagtens bruge en piskefløde, hvilket vil gøre sovsen endnu mere fyldig.

Serveres gerne med kogte kartofler, bønner og ærter - eller hvad du nu har lyst til af grøntsager.

Opskriften er beregnet til fire personer. Se også min populære opskrift på helstegt svinemørbrad i ovn. God fornøjelse.

Opskrift på grydestegt svinemørbrad

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Grydestegt svinemørbrad med lækker sovs

5 fra 2 stemmer
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 278
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad
  • 1 spsk rapsolie
  • 3 dl vand
  • 1 terning hønsebouillon
  • 1 tsk timian - tørret
  • 1 tsk paprika
  • 1 spsk engelsk sauce
  • 2 dl madlavningsfløde - eller piskefløde
  • 1 spsk ribsgele - eller lidt mere
  • 2 spsk majsstivelse - udrørt i en smule koldt vand
  • salt og friskkværnet peber
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Til grydestegt svinemørbrad starter du med at afpudse 1 svinemørbrad, så den er fri for sølvsene og fedt. Del mørbraden i to halve.
  2. Brun mørbraden i 1 spsk rapsolie en varm stegegryde, så den får stegeskorpe hele vejen rundt. Det sker ved en høj varme.
  3. Tilsæt 3 dl vand sammen med 1 terning hønsebouillon, 1 tsk timian, 1 tsk paprika og 1 spsk engelsk sauce.
  4. Lad det koge op, skru lidt ned for varmen, læg låg på gryden og lad nu svinemørbraden simre i 15 minutter. Imens kan du koge kartofler og grøntsager.
  5. Efter de 15 minutter tages kødet op på et skærebræt, hvor det hviler utildækket.
  6. I gryden kommes nu 2 dl madlavningsfløde og 1 spsk ribsgele, der piskes ind i stegeskyen. Ønskes en mere fyldig og fed sovs kan der anvendes piskefløde.
  7. 2 spsk majsstivelse røres ud i lidt koldt vand, og sovsen jævnes til ønsket konsistens. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 278kcalKulhydrater: 11gProtein: 33gFedt: 11gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 0.1gKolesterol: 104mgNatrium: 909mgKalium: 708mgKostfibre: 0.2gSukker: 5gVitamin A: 150IUVitamin C: 3mgCalcium: 81mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Den grydestegte svinemøbrad skæres i passende skiver, og serveres sammen med kogte kartofler og grønt.

Her har jeg serveret retten med kogte grønne bønner og ærter. Velbekomme.

Se også mine opskrifter:

Helstegt svinemørbrad på pande - pandestegt mørbrad

Klassisk mørbradgryde med ris, bacon og cocktailpølser

Svinemørbrad på grill med stegetid og kernetemperatur

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Janne Pedersen skriver

    maj 24, 2024 at 8:33 am

    Til Madens verden tak for en god opskrift,grydestegt mørbrad med en meget lækker sovs kan anbefales,tak for jeres opskrifter god dag fra Janne P.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 24, 2024 at 8:59 am

      Hej Janne
      Mange tak og hvor er det pænt af dig. Dejligt det smagte godt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Stine skriver

    maj 01, 2024 at 11:32 am

    Svinemørbrad i gryde er bestemt en af favoritterne hjemme hos os. Kan også serveres med ris 🙂

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required