Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Grydestegt svinemørbrad med lækker sovs

Grydestegt svinemørbrad med lækker sovs

Grydestegt svinemørbrad med lækker sovs
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook329PinterestSMSEmailMessenger
329
DELINGER

Min opskrift på grydestegt svinemørbrad med lækker sovs. Mørbraden steges i en gryde, og serveres med kartofler, grøntsager og den gode sovs.

Grydestegt svinemørbrad er en vaskeægte klassiker i det danske køkken, og retten er meget nem at lave.

Her steges mørbraden i en gryde, og skyen kan laves om den til lækreste sovs. Jeg bruger madlavningsfløde af hensyn til kalorieindtaget, men du kan sagtens bruge en piskefløde, hvilket vil gøre sovsen endnu mere fyldig.

Serveres gerne med kogte kartofler, bønner og ærter - eller hvad du nu har lyst til af grøntsager.

Opskriften er beregnet til fire personer. Se også min populære opskrift på helstegt svinemørbrad i ovn. God fornøjelse.

Opskrift på grydestegt svinemørbrad

Grydestegt svinemørbrad med lækker sovs

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Min opskrift på grydestegt svinemørbrad med lækker sovs. Mørbraden steges i en gryde, og serveres med kartofler, grøntsager og den gode sovs.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad
  • 1 spsk rapsolie
  • 3 dl vand
  • 1 terning hønsebouillon
  • 1 tsk timian (tørret)
  • 1 tsk paprika
  • 1 spsk engelsk sauce
  • 2 dl madlavningsfløde (eller piskefløde)
  • 1 spsk ribsgele (eller lidt mere)
  • 2 spsk majsstivelse (udrørt i en smule koldt vand)
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Til grydestegt svinemørbrad starter du med at afpudse 1 svinemørbrad, så den er fri for sølvsene og fedt. Del mørbraden i to halve.
  2. Brun mørbraden i 1 spsk rapsolie en varm stegegryde, så den får stegeskorpe hele vejen rundt. Det sker ved en høj varme.
  3. Tilsæt 3 dl vand sammen med 1 terning hønsebouillon, 1 tsk timian, 1 tsk paprika og 1 spsk engelsk sauce.
  4. Lad det koge op, skru lidt ned for varmen, læg låg på gryden og lad nu svinemørbraden simre i 15 minutter. Imens kan du koge kartofler og grøntsager.
  5. Efter de 15 minutter tages kødet op på et skærebræt, hvor det hviler utildækket.
  6. I gryden kommes nu 2 dl madlavningsfløde og 1 spsk ribsgele, der piskes ind i stegeskyen. Ønskes en mere fyldig og fed sovs kan der anvendes piskefløde.
  7. 2 spsk majsstivelse røres ud i lidt koldt vand, og sovsen jævnes til ønsket konsistens. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier278kcalKulhydrater11gProtein33gFedt11gMættet fedt3gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gTransfedt0.1gKolesterol104mgNatrium909mgKalium708mgKostfibre0.2gSukker5gVitamin A150IUVitamin C3mgCalcium81mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Den grydestegte svinemøbrad skæres i passende skiver, og serveres sammen med kogte kartofler og grønt.

Her har jeg serveret retten med kogte grønne bønner og ærter. Velbekomme.

Se også mine opskrifter:

Helstegt svinemørbrad på pande - pandestegt mørbrad

Klassisk mørbradgryde med ris, bacon og cocktailpølser

Svinemørbrad på grill med stegetid og kernetemperatur

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Annette Lisby Hammer skriver

    oktober 18, 2025 at 7:42 pm

    Jeg har brugt din opskrift, men tilsat et løg og et fed knust hvidløg.
    Jeg havde ingen timian, så jeg brugte rosmarin i stedet for.
    Det blev virkelig lækkert

    Svar
  2. Janne Pedersen skriver

    maj 24, 2024 at 8:33 am

    Til Madens verden tak for en god opskrift,grydestegt mørbrad med en meget lækker sovs kan anbefales,tak for jeres opskrifter god dag fra Janne P.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 24, 2024 at 8:59 am

      Hej Janne
      Mange tak og hvor er det pænt af dig. Dejligt det smagte godt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Stine skriver

    maj 01, 2024 at 11:32 am

    Svinemørbrad i gryde er bestemt en af favoritterne hjemme hos os. Kan også serveres med ris 🙂

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af teriyaki laks.
    Teriyaki laks (nem laks med teriyaki og sesam)
  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required