• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Grydestegt oksefilet - nem opskrift på oksefilet i gryde

Grydestegt oksefilet - nem opskrift på oksefilet i gryde

billederesultat for grydestegt oksefilet
Grydestegt oksefilet med soltørrede tomater og champignon er mad med masser af smag, og så er det slet ikke så svært at lave. I gryden kommes også perleløg og kalvefond, og derfor får du fremragende tilbehør og stegesky til kødet. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  21. juni 2023 - Udgivet:  30. oktober 2020

Del gerne:
32
SHARES
FacebookMessenger32PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Grydestegt oksefilet med soltørrede tomater og champignon er fremragende gæstemad, som kan laves på under en time. Med forslag på tilbehør.
  2. Opskrift på grydestegt oksefilet
  3. Grydestegt oksefilet
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Grydestegt oksefilet med soltørrede tomater og champignon er fremragende gæstemad, som kan laves på under en time. Med forslag på tilbehør.

Grydestegt oksefilet med soltørrede tomater og champignon kan ikke kun laves med oksefilet, men du kan også anvende andre udskæringer.

Eksempelvis vil en oksetyksteg også være glimrende, og stegetiden er den samme.

Her er dog altså en opskrift med oksefilet, og opskriften er beregnet til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Oksefilet i ovn (langtidsstegt) med tid og temperatur
  • Gammeldags grydestegt kylling med persille og sovs
  • Sådan laver du grydestegt kalveculotte med god sovs
  • Ovnstegt oksefilet (på 1,5 kilo) - sådan skal den steges

Opskrift på grydestegt oksefilet

billederesultat for grydestegt oksefilet

Grydestegt oksefilet

Grydestegt oksefilet med soltørrede tomater og champignon er fremragende gæstemad, som kan laves på under en time. Med forslag på tilbehør.
Bedømmelse
4.2 fra 5 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 50 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 kg oksefilet - gerne krogmodnet
  • 250 g champignon
  • 200 g perleløg - gerne fra frost
  • 150 g soltørrede tomater
  • 2 dl kalvefond
  • 3 spsk engelsk sauce
  • 2 tsk paprika
  • 1 håndfuld timian
  • salt og friskkværnet peber
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Rids oversiden/fedtet på oksefileten i mindre ruder eller tern, men uden at skære ned i kødet! Krydr med lidt salt.
  • Varm lidt olivenolie op i en stegegryde, og brun nu kødet grundigt på begge sider, hvor du løbende vender det.
  • Gør imens grøntsagerne klar. De største champignon deles i halve, mens de mindre kommes hele i. Roden skæres selvfølgelig fra, og de børste rene.
  • Når kødet er godt brunet af, tages det op og lægges på et skærebræt.
  • Champignon kommes i gryden, og de brunes indtil de har fået godt med farve.
  • Så tilsættes perleløg, soltørrede tomater, kalvefond, engelsk sauce, paprika og timian, hvorefter stegen lægges tilbage i gryden, og nu skal oksefilet og tilbehøret steges i cirka 30 minutter under låg. Tjek med et stegetermometer, at kernetemperaturen er 57 grader. Måske skal det have 5-10 minutter mere.
  • Tag kødet over på et skærebræt, og lad det hvile utildækket i 15 minutter, Lad grøntsagerne simre mens stegen hviler, så kalvefonden og væden smyger sig cremet omkring perleløg og champignon.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
661
% Daglig værdi*
Fedt
 
37
g
57
%
Mættet fedt
 
16
g
100
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
17
g
Kolesterol
 
153
mg
51
%
Natrium
 
926
mg
40
%
Kalium
 
2337
mg
67
%
Kulhydrater
 
30
g
10
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
19
g
21
%
Protein
 
58
g
116
%
Vitamin A
 
465
IU
9
%
Vitamin C
 
25
mg
30
%
Calcium
 
87
mg
9
%
Jern
 
9
mg
50
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Grydestegt oksefilet skæres i tynde skiver ved serveringen, og anrettes på et fad med tilbehøret fra gryden.

Serveres også med ovnbagte kartoffelbåde og eventuelt en salat med spidskål.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required