• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Grydestegt oksefilet - nem opskrift på oksefilet i gryde

Grydestegt oksefilet - nem opskrift på oksefilet i gryde

billederesultat for grydestegt oksefilet
4.2 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
32
SHARES
FacebookMessenger32PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  21. juni 2023 - Udgivet:  30. oktober 2020

Grydestegt oksefilet med soltørrede tomater og champignon er fremragende gæstemad, som kan laves på under en time. Med forslag på tilbehør.

Grydestegt oksefilet med soltørrede tomater og champignon kan ikke kun laves med oksefilet, men du kan også anvende andre udskæringer.

Eksempelvis vil en oksetyksteg også være glimrende, og stegetiden er den samme.

Her er dog altså en opskrift med oksefilet, og opskriften er beregnet til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Oksefilet i ovn (langtidsstegt) med tid og temperatur
  • Gammeldags grydestegt kylling med persille og sovs
  • Sådan laver du grydestegt kalveculotte med god sovs
  • Ovnstegt oksefilet (på 1,5 kilo) - sådan skal den steges

Opskrift på grydestegt oksefilet

billederesultat for grydestegt oksefilet
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Grydestegt oksefilet

4.20 fra 5 stemmer
Grydestegt oksefilet med soltørrede tomater og champignon er fremragende gæstemad, som kan laves på under en time. Med forslag på tilbehør.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 661
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 kg oksefilet - gerne krogmodnet
  • 250 g champignon
  • 200 g perleløg - gerne fra frost
  • 150 g soltørrede tomater
  • 2 dl kalvefond
  • 3 spsk engelsk sauce
  • 2 tsk paprika
  • 1 håndfuld timian
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Rids oversiden/fedtet på oksefileten i mindre ruder eller tern, men uden at skære ned i kødet! Krydr med lidt salt.
  2. Varm lidt olivenolie op i en stegegryde, og brun nu kødet grundigt på begge sider, hvor du løbende vender det.
  3. Gør imens grøntsagerne klar. De største champignon deles i halve, mens de mindre kommes hele i. Roden skæres selvfølgelig fra, og de børste rene.
  4. Når kødet er godt brunet af, tages det op og lægges på et skærebræt.
  5. Champignon kommes i gryden, og de brunes indtil de har fået godt med farve.
  6. Så tilsættes perleløg, soltørrede tomater, kalvefond, engelsk sauce, paprika og timian, hvorefter stegen lægges tilbage i gryden, og nu skal oksefilet og tilbehøret steges i cirka 30 minutter under låg. Tjek med et stegetermometer, at kernetemperaturen er 57 grader. Måske skal det have 5-10 minutter mere.
  7. Tag kødet over på et skærebræt, og lad det hvile utildækket i 15 minutter, Lad grøntsagerne simre mens stegen hviler, så kalvefonden og væden smyger sig cremet omkring perleløg og champignon.

Næringsindhold

Kalorier: 661kcalKulhydrater: 30gProtein: 58gFedt: 37gMættet fedt: 16gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 17gKolesterol: 153mgNatrium: 926mgKalium: 2337mgKostfibre: 6gSukker: 19gVitamin A: 465IUVitamin C: 25mgCalcium: 87mgJern: 9mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Grydestegt oksefilet skæres i tynde skiver ved serveringen, og anrettes på et fad med tilbehøret fra gryden.

Serveres også med ovnbagte kartoffelbåde og eventuelt en salat med spidskål.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required