• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Grydestegt kylling - opskrift på kylling i gryde med sovs

Grydestegt kylling - opskrift på kylling i gryde med sovs

billede med grydestegt kylling
4.7 fra 18 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
46
SHARES
FacebookMessenger46PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  28. september 2024 - Udgivet:  17. marts 2023

Indhold

  1. Opskrift
  2. Grydestegt kylling fra mormor
  3. Servering

Sådan en lækker grydestegt kylling er virkelig mormormad i den bedste mening.

Kyllingen simrer en times tid i en gryde, og skyen laves nemt om til opbagt brun sovs, som du så serverer til nykogte kartofler og ærter. Drys med lidt persille, og så skal der ikke mere til her. Sådan er det. Og sådan skal det være. Punktum.

Køb en god og økologisk kylling, og jeg synes kyllingen helst skal veje over 1.300 gram. Og kylling i gryde er en ret, som du kan lave for omkring 25 kroner pr. portion. Heller ikke dårligt.

Der er nok til 4 personer som aftensmad. Du kan også se min video med fremgangsmåde.

Se også mine opskrifter på:

  • Grydestegt kyllingebryst
  • Nem italiensk kylling i gryde
  • Kylling med skilt sovs
  • Kyllingelår stegt i gryde

Opskrift

billede med grydestegt kylling
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Grydestegt kylling fra mormor

4.67 fra 18 stemmer
Grydestegt kylling som mormor lavede den. Helt klassisk og stegt i en gryde i en time, hvorefter du fremtryller en vidunderlig sovs af skyen.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Hviletid 15 minutter min
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 569
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 hel kylling - gerne på ca. 1.400 gram
  • 1 dusk persille
  • 2 spsk smør - til stegning
  • 1 løg - grofthakket
  • 5 dl vand - gerne kogende
  • 1 bouillonterning - høns
  • 15 peberkorn - sorte
Brun sovs til grydestegt kylling
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl sky
  • 1 spsk gastrik - eller eddike
  • 2 tsk ribsgele
  • 1 dl piskefløde
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Vask kyllingen både ud- og indvendigt, og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Krydr den indvendigt med salt og udvendigt med salt og friskkværnet peber. Du kan også give den lidt kyllingekrydderi, der en særlig blanding til stegning af kylling.
    den hele kylling skylles og saltes
  2. Kom en dusk persille ind i kyllingen.
    fyld kyllingen med persille
  3. Kom smør i en stor stegegryde - jeg bruger to spiseskefulde smør, da smørret giver god smag til en grydestegt kylling. Lad det bruse af, og brun så kyllingen grundigt på alle fire sider. Det tager 10 minutter, så sæt tid af til det, men tiden er godt givet ud. Til sidst vendes kyllingen med brystet nedad.
    kyllingen brunes godt af i smør i gryden
  4. Tilsæt løg sammen med vand, gerne kogende, sorte peberkorn og en bouillonterning,
    tilsæt løg, vand, bouillonterning og peberkorn til kyllingen i gryden
  5. Lad det koge op, og skru så ned på mellemlav varme, læg låg på, og lad nu den grydestegte kylling simre i ca. 55-60 minutter. Kyllingen skal blot vendes en enkelt gang undervejs - altså efter en halv times tid. Jeg plejer at starte med at stege kyllingen med brystsiden nedad.
    den grydestegt kylling vendes efter en halv time
  6. Efter en times tid kan du måle kernetemperaturen med et stegetermometer i den tykke del mellem lår og bryst - kernetemperaturen skal være 75 grader. Eller prøv forsigtigt at vriste et lår fri, og hvis det går meget nemt, ja så er kyllingen helt sikkert også gennemstegt og mør.
  7. Tag den grydestegte kylling op og læg den på et skærebræt. her må den gerne hvile i 15 minutter inden udskæring.
    lad den grydestegte kylling hvile på et skærebræt
  8. I mellemtiden laver du sovs til grydestegt kylling. Opbag smør sammen med hvedemel, og pisk derefter ca. 4 deciliter sky i. Kom lidt gastrik, ribsgele og fløde i, og smag til med salt og friskkværnet peber. Lad gerne sovsen simre fem minutter.
  9. Justér også gerne farven på sovsen med lidt sovsekulør, skær den grydestegte kylling ud - og servér med kogte kartofler og ærter, den gode sovs og lidt friskhakket persille. Rigtig dansk. Meget mormor.
    kyllingen skæres ud inden servering

Næringsindhold

Kalorier: 569kcalKulhydrater: 10gProtein: 32gFedt: 44gMættet fedt: 20gFlerumættet fedt: 6gEnkelumættet fedt: 15gTransfedt: 1gKolesterol: 175mgNatrium: 1409mgKalium: 442mgKostfibre: 1gSukker: 4gVitamin A: 1023IUVitamin C: 6mgCalcium: 59mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Grydestegt kylling skæres ud i over- og underlår, men brystkødet deles i mindre stykker.

Du kan også servere en hjemmelavet agurkesalat til kyllingen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mormor

    maj 31, 2023 at 12:15 pm

    Der hører jo hjemmelavet agurkesalat til en mormor kylling☀️😅

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required