• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Grydestegt kalvesteg med en rigtig god sovs

Grydestegt kalvesteg med en rigtig god sovs

Sådan ser en grydestegt kalvesteg ud efter tre timer ved lav varme. Kalvestegen bliver meget mør, og samtidig kaster langtidsstegningen en super god sovs af sig. Foto: Madensverden.dk.
Sådan ser en grydestegt kalvesteg ud efter tre timer ved lav varme. Kalvestegen bliver meget mør, og samtidig kaster langtidsstegningen en super god sovs af sig. Foto: Madensverden.dk.

Opdateret:  31. december 2023 - Udgivet:  19. februar 2022

Del gerne:
80
SHARES
FacebookMessenger80PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Se her, hvordan du tilbereder en grydestegt kalvesteg. Kalvestegen steges i må tre timer, og det giver samtidig en virkelig god sovs.
  2. Opskrift på grydestegt kalvefilet
  3. Grydestegt kalvesteg med en rigtig god sovs
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Noter
Gå til opskrift

Se her, hvordan du tilbereder en grydestegt kalvesteg. Kalvestegen steges i må tre timer, og det giver samtidig en virkelig god sovs.

Grydestegt kalvesteg er god gæstemad med masser af smag, og så er det en ret nem opskrift.

Den skal godt nok stege i tre timer, men når først du har sat kalvestegen over, er der ikke meget arbejde bagefter. Husk, at kalvefond er fortyndet fond, altså blandet op med vand.

Server med hasselback kartofler og en god salat.

Opskriften er til fire personer.

Opskrift på grydestegt kalvefilet

Sådan ser en grydestegt kalvesteg ud efter tre timer ved lav varme. Kalvestegen bliver meget mør, og samtidig kaster langtidsstegningen en super god sovs af sig. Foto: Madensverden.dk.

Grydestegt kalvesteg med en rigtig god sovs

Se her, hvordan du tilbereder en grydestegt kalvesteg. Kalvestegen steges i må tre timer, og det giver samtidig en virkelig god sovs.
Bedømmelse
4.6 fra 27 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 3 timer timer
Samlet tid: 3 timer timer 20 minutter minutter
Antal 6 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1200 g kalvesteg
  • 25 g smør - til bruning
  • 2 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 persillerod
  • 1 gulerod
  • 4 dl kalvefond

Sovs

  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • sky - fra kalvestegen
  • 2 spsk gastrik
  • 1 dl fløde
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Find den store stegegryde frem, og varm den godt igennem.
  • Smelt en god klat smør i den, og brun nu kalvestegen godt og grundigt. Netop bruningen giver en stor del af smagen til både kød og sovs.
  • Hak skalotteløg, hvidløg, persillerod og gulerod groft, og lad dem svitse lidt med.
  • Tilsæt kalvefond, og læg låget på.
  • Skru ned for varmen, og lad nu kalvestegen simre i tre timer ved lav varme.
  • Tag den grydestegte kalvesteg op af gryden, og læg den på et skærebræt, hvor den hviler mens du laver sovs. Du behøver ikke at overdække den.
  • Sigt skyen over i en skål, og sæt stegegryden tilbage på blusset.
  • Smelt et par spiseskefulde smør i gryden, og kom hvedemel ved. Pisk det ud med et piskeris.
  • Pisk så gradvist skyen fra stegen ud, så den efterhånden bliver til en god sovs. Tilsæt også fløde. Du kan eventuelt justere konsistensen på sovsen med mere vand, hvis du synes sovsen er for tyk.
  • Smag til med 1-2 spiseskefulde gastrik, salt og friskkværnet peber. Du kan også komme et par teskefulde ribsgele, da det giver sovsen en smag af vildtsovs.
  • Skær kalvestegen ud i tynde skiver, og servér med hasselbagte kartofler og en salat med rosenkål.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
457
% Daglig værdi*
Fedt
 
27
g
42
%
Mættet fedt
 
14
g
88
%
Transfedt
 
0.3
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
9
g
Kolesterol
 
202
mg
67
%
Natrium
 
485
mg
21
%
Kalium
 
851
mg
24
%
Kulhydrater
 
10
g
3
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
41
g
82
%
Vitamin A
 
2165
IU
43
%
Vitamin C
 
6
mg
7
%
Calcium
 
65
mg
7
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Noter

Grydestegt kalvesteg serveres straks med anvist tilbehør - eller hvad du synes.

I videoen kan du i øvrigt se, hvordan du laver en gastrik.

Se flere opskrifter til gryde:

Grydestegt roastbeef med stegetid og kernetemperatur

Grydestegt kylling

Grydestegt oksebov - simpel grundopskrift

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Morten Petersen

    december 31, 2023 at 6:06 pm

    Hej.
    Efter 2 1/2 times simren er der ikke mere væske ved min steg. Er det for meget varme eller hvad er gået galt?
    Har kun haft den på 2 1/2 ud af 9 på varmen

    Svar
  2. Sandra Andersen

    juni 17, 2022 at 2:05 pm

    Hejsa. Jeg står og skal lave kalvesteg i gryde til 10 personer.
    Ganger jeg så bare op mvh Sandra Andersen

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 17, 2022 at 4:02 pm

      Hej Sandra
      Du kan bare bruge knapperne under Mængde i opskriftsboksen, og her vælge hvor mange du skal lave til 🙂
      Rigtig god fornøjelse.
      BH Holger

      Svar
  3. Trine

    februar 18, 2022 at 3:21 pm

    Jeg er igang med opskriften og har købt færdig kalvefond. Nu hvor der er kommet 2 flasker i gryden bliver jeg i tvivl om det skulle have været fortyndet kalvefond!?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 19, 2022 at 6:59 am

      Hej Trine
      Jeg er bange for, at din ret er blevet for saltet. Medmindre andet er angivet, er det altid fortyndet kalvefond eller bouillon.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. jan

    oktober 07, 2020 at 9:53 pm

    hasselbagte kartofler hmm er det mon noget i stil med hasselbach kartofler ;o)

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required