Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Grønkålsfrikadeller med grønkål i farsen

Grønkålsfrikadeller med grønkål i farsen

Grønkålsfrikadeller
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
22
SHARES
FacebookMessenger22PinterestEmailSMS

Grønkålsfrikadeller er virkelig en smart måde at få tilføjet grøntsager i en klassisk frikadellefars. Smagen er lækker, konsistensen lige så.

Indhold
  • Grønkålsfrikadeller er virkelig en smart måde at få tilføjet grøntsager i en klassisk frikadellefars. Smagen er lækker, konsistensen lige så.
  • Grønkålsfrikadeller
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Kommentarer

Grønkålsfrikadeller består i al sin enkelhed af en klassisk frikadellefars tilsat blancheret, hakket grønkål og en knivspids karry eller to.

Smagen er dejlig afrundet, og frikadellerne mister ikke sin saftighed af at indeholde grønkål. Nærmest tværtimod.

Opskriften er lavet for at få et vitamintilskud i dellerne, og så er det også en måde at reducere lidt af kalorieindholdet.

Da smagen også er i top, er der ikke mange argumenter for ikke at kaste sig over retten. Her finder du i øvrigt opskriften på de gammeldags frikadeller.

Grønkålsfrikadeller

Karen SenecaKaren Seneca
4.8 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Grønkålsfrikadeller er virkelig en smart måde at få tilføjet grøntsager i en klassisk frikadellefars. Smagen er lækker, konsistensen lige så.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g grønkål kogt 5 min. og finthakkes
  • 400 g hakket svin og kalv
  • 1 tsk salt
  • 1 medium løg fintrevet
  • 1 tsk karry
  • 1 stk æg
  • 0,5-1 dl hvedemel
  • 1,5 dl mælk
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk smør til stegning

Fremgangsmåde

  1. Begynd med at koge grønkål i ca. fem minutter. Hæld dem i et dørslag og kram alt vandet ud af dem. Form dem som en kugle, så er de nemmere at hakke.
  2. Rør farsen sej med en teskefuld groft salt, ca. fem minutter.
  3. Riv læget fint ned i farsen, tilsæt grønkål, æg, mel, karry og peber, rør rundt.
  4. Tilsæt mælken lidt efter lidt, mens du rører rundt.
  5. Tilsæt mere mel, hvis du synes, at farsen er for tynd. Sæt på køl i 20 minutter
  6. Steg frikadellerne, som du plejer. Godt med smør og så ca. fem minutter på hver side. Nu har du lækre grønkålsfrikadeller, som serveres til en robust salat og eventuelt ovnbagte kartofler.

Næringsindhold

Kalorier412kcalKulhydrater16gProtein21gFedt29gMættet fedt12gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt11gTransfedt0.2gKolesterol92mgNatrium725mgKalium576mgKostfibre3gSukker3gVitamin A5438IUVitamin C50mgCalcium200mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Det er altid en god ide at tilsætte nogle grøntsager i kødretter, så de dels bliver sundere, dels smager af mere og dels sparer lidt på kødet.

Grønkålsfrikadeller er en af de måder, vi både kan få kød og grønt på samtidig.

Og så kan de serveres til alt fra fyldige salater til ovnbagte kartofler og fuldkornspasta.

Flere inspirerende opskrifter:

Broccolifrikadeller (lækre deller af broccoli)
Her er en nem opskrift på broccolifrikadeller lavet med broccoli og edamamebønner. Lækre og sunde veggiedeller, vegetariske og meget mættende.
Se opskriften her
broccolifrikadeller
Squashfrikadeller
Her er den bedste opskrift på squashfrikadeller. Nemme deller med squash, der laves uden kød. De er altså vegetariske, og smager super godt.
Se opskriften her
billede med squashfrikadeller
Risfrikadeller
Risfrikadeller med nødder, gulerødder og krydderurter er lækre, sprøde deller, som kan bruges i madpakken eller til aftensmad med tilbehør.
Se opskriften her
Risfrikadeller
De bedste blomkålsfrikadeller
Verdens bedste vegetar blomkålsfrikadeller er ikke en underdrivelse, for de er simpelthen bare dødlækre, sunde og nemme at lave.
Se opskriften her
Blomkålsfrikadeller
Børnenes minifrikadeller på spyd (børnevenlig mad)
Minifrikadeller på spyd er gode både i madpakken - og når der er børnefest eller fødselsdag. Og så glider grøntsagerne samtidig nemmere ned.
Se opskriften her
billederesultat for børnenes minifrikadeller
Vegetarfrikadeller med couscous og kikærter
Vegetarfrikadeller kan laves på mange måder, men den bedste konsistens fås med en fars af couscous og kikærter blendet med grøntsager.
Se opskriften her
Vegetardeller
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required