Grønkålsfrikadeller er virkelig en smart måde at få tilføjet grøntsager i en klassisk frikadellefars. Smagen er lækker, konsistensen lige så.
Grønkålsfrikadeller består i al sin enkelhed af en klassisk frikadellefars tilsat blancheret, hakket grønkål og en knivspids karry eller to.
Smagen er dejlig afrundet, og frikadellerne mister ikke sin saftighed af at indeholde grønkål. Nærmest tværtimod.
Opskrift på grønkålsfrikadeller
Opskriften er lavet for at få et vitamintilskud i dellerne, og så er det også en måde at reducere lidt af kalorieindholdet.
Da smagen også er i top, er der ikke mange argumenter for ikke at kaste sig over retten. Her finder du i øvrigt opskriften på de gammeldags frikadeller.
Grønkålsfrikadeller
Ingredienser
- 200 gram grønkål - kogt 5 min. og finthakkes
- 400 gram hakket kalv og flæsk
- 1 tsk groft salt
- 1 medium løg - fintrevet
- 1 tsk karry
- 1 stk æg
- 0,5-1 dl hvedemel
- 1,5 dl mælk
- friskkværnet peber
- 2 spsk smør - til stegning
Sådan gør du
- Begynd med at koge grønkål i ca. fem minutter. Hæld dem i et dørslag og kram alt vandet ud af dem. Form dem som en kugle, så er de nemmere at hakke.
- Rør farsen sej med en teskefuld groft salt, ca. fem minutter.
- Riv læget fint ned i farsen, tilsæt grønkål, æg, mel, karry og peber, rør rundt.
- Tilsæt mælken lidt efter lidt, mens du rører rundt.
- Tilsæt mere mel, hvis du synes, at farsen er for tynd. Sæt på køl i 20 minutter
- Steg frikadellerne, som du plejer. Godt med smør og så ca. fem minutter på hver side. Nu har du lækre grønkålsfrikadeller, som serveres til en robust salat og eventuelt ovnbagte kartofler.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Det er altid en god ide at tilsætte nogle grøntsager i kødretter, så de dels bliver sundere, dels smager af mere og dels sparer lidt på kødet.
Grønkålsfrikadeller er en af de måder, vi både kan få kød og grønt på samtidig.
Og så kan de serveres til alt fra fyldige salater til ovnbagte kartofler og fuldkornspasta. Se i øvrigt også opskrifterne på frikadeller med havregryn, squashfrikadeller og frikadeller stegt i airfryer.
Del dine ideer og tanker med os andre her: