• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Grønkålsfrikadeller med grønkål i farsen

Grønkålsfrikadeller med grønkål i farsen

Grønkålsfrikadeller
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
22
SHARES
FacebookMessenger22PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 25. september 2023 - Udgivet: 2. januar 2023

Grønkålsfrikadeller er virkelig en smart måde at få tilføjet grøntsager i en klassisk frikadellefars. Smagen er lækker, konsistensen lige så.

Grønkålsfrikadeller består i al sin enkelhed af en klassisk frikadellefars tilsat blancheret, hakket grønkål og en knivspids karry eller to.

Smagen er dejlig afrundet, og frikadellerne mister ikke sin saftighed af at indeholde grønkål. Nærmest tværtimod.

Opskrift på grønkålsfrikadeller

Opskriften er lavet for at få et vitamintilskud i dellerne, og så er det også en måde at reducere lidt af kalorieindholdet.

Da smagen også er i top, er der ikke mange argumenter for ikke at kaste sig over retten. Her finder du i øvrigt opskriften på de gammeldags frikadeller.

Grønkålsfrikadeller
Karen SenecaKaren Seneca

Grønkålsfrikadeller

4.84 fra 6 stemmer
Grønkålsfrikadeller er virkelig en smart måde at få tilføjet grøntsager i en klassisk frikadellefars. Smagen er lækker, konsistensen lige så.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 412
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 200 g grønkål - kogt 5 min. og finthakkes
  • 400 g hakket svin og kalv
  • 1 tsk salt
  • 1 medium løg - fintrevet
  • 1 tsk karry
  • 1 stk æg
  • 0,5-1 dl hvedemel
  • 1,5 dl mælk
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk smør - til stegning

Fremgangsmåde
 

  1. Begynd med at koge grønkål i ca. fem minutter. Hæld dem i et dørslag og kram alt vandet ud af dem. Form dem som en kugle, så er de nemmere at hakke.
  2. Rør farsen sej med en teskefuld groft salt, ca. fem minutter.
  3. Riv læget fint ned i farsen, tilsæt grønkål, æg, mel, karry og peber, rør rundt.
  4. Tilsæt mælken lidt efter lidt, mens du rører rundt.
  5. Tilsæt mere mel, hvis du synes, at farsen er for tynd. Sæt på køl i 20 minutter
  6. Steg frikadellerne, som du plejer. Godt med smør og så ca. fem minutter på hver side. Nu har du lækre grønkålsfrikadeller, som serveres til en robust salat og eventuelt ovnbagte kartofler.

Næringsindhold

Kalorier: 412kcalKulhydrater: 16gProtein: 21gFedt: 29gMættet fedt: 12gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 11gTransfedt: 0.2gKolesterol: 92mgNatrium: 725mgKalium: 576mgKostfibre: 3gSukker: 3gVitamin A: 5438IUVitamin C: 50mgCalcium: 200mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Det er altid en god ide at tilsætte nogle grøntsager i kødretter, så de dels bliver sundere, dels smager af mere og dels sparer lidt på kødet.

Grønkålsfrikadeller er en af de måder, vi både kan få kød og grønt på samtidig.

Og så kan de serveres til alt fra fyldige salater til ovnbagte kartofler og fuldkornspasta. Se i øvrigt også opskrifterne på frikadeller med havregryn, squashfrikadeller og frikadeller stegt i airfryer.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 28
Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
pulled pork i ovn
Pulled pork - opskrift i ovn, på grill eller i smoker→ Se opskriften
billederesultat for fetakartofler
Fetakartofler→ Se opskriften
Lækre grillspyd med mørbrad, og gode brunchpølser, der grilles fire minutter på hver side ved lav varme. Foto: Madensverden.dk.
Grillspyd med mørbrad og brunchpølser→ Se opskriften
billede til artikel om nødder og mandler
Er nødder og mandler sunde? Her får du fakta→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required