• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Grøn karry med grøntsager - vegansk thai aftensmad

Grøn karry med grøntsager - vegansk thai aftensmad

Grøn karry
Grøn karrypasta giver smag til alle wokretter. Du kan købe den eller lave den selv. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.

Opdateret:  22. september 2023 - Udgivet:  30. april 2021

Del gerne:
11
SHARES
FacebookMessenger11PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Grøn karry lavet med hjemmelavet grøn karrypasta er et festfyrværkeri af smag. Retten er vegansk med blandt andet kokosmælk og bønnespirer.
  2. Opskrift på grøn karry fra Thailand
  3. Grøn karry med grøntsager - vegansk thai aftensmad
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips og andre opskrifter
Gå til opskrift

Grøn karry lavet med hjemmelavet grøn karrypasta er et festfyrværkeri af smag. Retten er vegansk med blandt andet kokosmælk og bønnespirer.

Grøn karry med forskellige grøntsager og en cremet kokosmælk er en ret, som både er hurtig og nem at lave.

Udover det smager den skønt, og kan serveres for alle - uanset om de er vegetarer, veganere eller kød-spisere.

I denne opskrift indgår hjemmelavet grøn karrypasta, men det kan selvfølgelig erstattes af købt karrypasta, hvis der ikke er tid eller overskud til at lave den selv.

Det vil ikke være et problem at bruge en, du køber i stedet. Blot er farven dybere grøn på den hjemmelavet og koriandersmagen mere tydelig.

Opskrift på grøn karry fra Thailand

Grøn karry

Grøn karry med grøntsager - vegansk thai aftensmad

Grøn karry lavet med hjemmelavet grøn karrypasta er et festfyrværkeri af smag. Retten er vegansk med blandt andet kokosmælk og bønnespirer.
Bedømmelse
4.8 fra 4 stemmer
RetAftensmad, Vegetar
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Karen Seneca

Ingredienser

  • 300 g jasminris - kogt
  • 1 spsk olie
  • 2 stk skalotteløg - hakket
  • 1 fed hvidløg - presset
  • 1 spsk ingefær - friskrevet
  • 1 stk grøn chili - i skiver
  • 3 spsk karrypasta - se opskrift her
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 200 g champignon - i både
  • 100 g babymajs - i skiver
  • 100 g sukkerærter
  • 100 g bønnespirer
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk brun farin
  • koriander - til pynt
  • limesaft

Fremgangsmåde

  • Hak løg og hvidløg, riv ingefær og skær chilien i ringe. Steg det i olie tre-fire minutter.
  • Tilsæt den grønne karrypasta samt det tykke lag kokosmælk øverst i dåsen og steg videre et par minutter.
  • Tilsæt champignons i både og steg det i karrypastaen et par minutter.
  • Hæld resten af kokosmælken i gryden/wokken og en dl. bouillon og lad det simre nogle minutter, indtil du hælder sukkerærter, bønnespirer og babymajs i skiver i bladingen.
  • Lad det simre i et minut eller to, grøntsagerne skal stadig være sprøde.
  • Server med lime og friske korianderblade samt jasminrisene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
574
% Daglig værdi*
Fedt
 
26
g
40
%
Mættet fedt
 
19
g
119
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
4
g
Natrium
 
704
mg
31
%
Kalium
 
607
mg
17
%
Kulhydrater
 
78
g
26
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
8
g
9
%
Protein
 
11
g
22
%
Vitamin A
 
2168
IU
43
%
Vitamin C
 
23
mg
28
%
Calcium
 
71
mg
7
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips og andre opskrifter

Du kan naturligvis bruge lige nøjagtigt de grøntsager, der passer dig/jer bedst.

Her er eksempler på egnet grønt: Baby-auberginer, bambusskud, rød peberfrugt, slikærter og bønner.

Andre lækre thai-retter

  • Green curry
    Green curry - thai opskrift med kylling
  • Kylling og cashew - opskrift på lækker thairet
  • Thai forårsruller
    Thai forårsruller - opskrift på sprøde, små ruller
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jens

    april 11, 2023 at 7:46 pm

    Super lækkert. Den var et hit hos hele familien.

    Svar
    • Karen Seneca

      april 13, 2023 at 12:23 pm

      Tusind tak for ordene, dem er jeg glad for 🙂 Mvh Karen

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required