Grøn karry lavet med hjemmelavet grøn karrypasta er et festfyrværkeri af smag. Retten er vegansk med blandt andet kokosmælk og bønnespirer.
Grøn karry med forskellige grøntsager og en cremet kokosmælk er en ret, som både er hurtig og nem at lave.
Udover det smager den skønt, og kan serveres for alle - uanset om de er vegetarer, veganere eller kød-spisere.
I denne opskrift indgår hjemmelavet grøn karrypasta, men det kan selvfølgelig erstattes af købt karrypasta, hvis der ikke er tid eller overskud til at lave den selv.
Det vil ikke være et problem at bruge en, du køber i stedet. Blot er farven dybere grøn på den hjemmelavet og koriandersmagen mere tydelig.
Opskrift på grøn karry fra Thailand
Ingredienser
- 300 gram jasminris kogt
- 1 spsk olie
- 2 stk skalotteløg hakket
- 1 fed hvidløg presset
- 1 spsk ingefær friskrevet
- 1 stk grøn chili i skiver
- 3 spsk karrypasta se opskrift her
- 1 dåse kokosmælk
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 200 gram champignon i både
- 100 gram babymajs i skiver
- 100 gram sukkerærter
- 100 gram bønnespirer
- 1 tsk salt
- 1 spsk brun farin
- koriander til pynt
- limesaft
Sådan gør du
- Hak løg og hvidløg, riv ingefær og skær chilien i ringe. Steg det i olie tre-fire minutter.
- Tilsæt den grønne karrypasta samt det tykke lag kokosmælk øverst i dåsen og steg videre et par minutter.
- Tilsæt champignons i både og steg det i karrypastaen et par minutter.
- Hæld resten af kokosmælken i gryden/wokken og en dl. bouillon og lad det simre nogle minutter, indtil du hælder sukkerærter, bønnespirer og babymajs i skiver i bladingen.
- Lad det simre i et minut eller to, grøntsagerne skal stadig være sprøde.
- Server med lime og friske korianderblade samt jasminrisene.
Næringsindhold
Tips og andre opskrifter
Du kan naturligvis bruge lige nøjagtigt de grøntsager, der passer dig/jer bedst.
Her er eksempler på egnet grønt: Baby-auberginer, bambusskud, rød peberfrugt, slikærter og bønner.
Super lækkert. Den var et hit hos hele familien.
Tusind tak for ordene, dem er jeg glad for 🙂 Mvh Karen