• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Grøn giftkage - nem og lækker opskrift på bladankage

Grøn giftkage - nem og lækker opskrift på bladankage

billede med grøn giftkage
4.8 fra 56 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
28
SHARES
FacebookMessenger28PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  14. maj 2025 - Udgivet:  31. januar 2021

Grøn giftkage er en kage tilbage fra min barndom, og den har levet et liv under forskellige navne. Faktisk er den grønne og populære kage blev kaldt forskellige ting op gennem blandt andet 1970erne og 1980erne.

Ud over grøn giftkage kender jeg blandt andet til navnene bladankage, hulkkage og banditkage. Men der er sikkert mange flere.

Kagen bages i en bradepande, og den har gennem tiden været en af de mest populære brandepandekager.

Ønsker du at bage en stor bradepande med kagen, kan du blot gange opskriften med 3.

I stedet for chokoladeglasur (som i denne opskrift) kan du i øvrigt også blot pynte din bladankage med lys pålægschokolade.

Pålægschokoladen lægges på straks kagen kommer ud af ovnen, og derefter bruger du en gaffel til at trække streger i chokoladen. det er bestemt også lækkert.

Oversigt
  • Grøn giftkage
  • Tips
  • Hvad er frugtfarve?
  • Giftkage muffins
  • Verdens bedste chokoladekage
  • Verdens bedste banankage
  • Guf guf kage
  • Citronmåne
  • Sandkage
  • FAQ
  • Kommentarer
billede med grøn giftkage
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Grøn giftkage

4.75 fra 56 stemmer
Nem og lækker opskrift på grøn giftkage, der også er kendt som bladankage og hulkkage. Her lavet med en skøn chokoladeglasur på toppen.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 10 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 398
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 2 æg
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 150 g mælk - svarende til 1,5 dl.
  • 1 spsk mandelessens
  • 2 spsk grøn konditorfarve
Pynt på giftkage
  • 200 g flormelis
  • 25 g kakao - kogende
  • 5 spsk vand - kogende

Fremgangsmåde
 

  1. Tag gerne smørret ud af køleskabet 15 mninutter før brug, så det når at blive en smule blødt. Piskes derefter grundigt med sukker i en skål. Brug en elpisker.
  2. Pisk derefter æggene i ét ad gangen.
  3. Bland hvedemel og bagepulver sammen og kom det ved sammen med mælk, mandelessens og grøn konditorfarve. Vend dejen forsigtigt sammen, og her skal du ikke piske men blot anvende eks. en dejskraber.
    den grønne dej til grøn giftkage
  4. Beklæd et ovnfast fad på cirka 25 gange 20 centimeter med et stykke bagepapir, eller smør fadet grundigt med smør.
  5. Fordel den grønne dej i fadet, så den er jævn.
  6. Den grønne kage bages i 40 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig over- og undervarme (næstnederste rille), hvorefter den køles af.
  7. Flormelis og kakao røres jævn med lidt kogende vand til en passende konsistens. Fordel glasuren over den afkølede giftkage.
    chokoladeglasur fordeles på den afkølede bladankage

Næringsindhold

Kalorier: 398kcalKulhydrater: 57gProtein: 4gFedt: 18gMættet fedt: 11gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 1gKolesterol: 78mgNatrium: 258mgKalium: 100mgKostfibre: 1gSukker: 40gVitamin A: 572IUCalcium: 35mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Grøn giftkage skæres ud i portionsstykker, som er både flotte og dekorative. Du kan eventuelt lige skære kanterne fra først, så kagestykkerne står helt skarpe.

Giftkagen er fryseegnet. Du kan med fordel fryse kagen ned uden glasur, men den kan også fryses med glasuren på.

Hvad er frugtfarve?

Frugtfarve er en type færdiglavet farve, der bruges til at farve fødevarer, især kager, slik, næringsmiddelprodukter og drikkevarer.

Frugtfarver omfatter en række farver, herunder rød, blå, grøn, gul og pink, der er opnået fra frugt- eller grøntsagsbaserede ingredienser, såsom røde bær, blåbær eller spinat.

De er ofte anvendt i industriel produktion af næringsmiddelprodukter såsom slik, saft, yoghurt og skumfiduser.

Frugtfarver kan også købes i form af pulver eller væske til hjemmebrug, og de er en populær måde at give kulør til kager og andre søde sager.

Bemærk, at nogle frugtfarver kan indeholde allergener og skadelige stoffer, så det er vigtigt at undersøge ingredienslisten og producentens anbefalinger, inden du bruger dem.

Desuden kan nogle frugtfarver være fremstillet af ikke 100% naturlige ingredienser, så det er vigtigt at tjekke producentens oplysninger på emballagen, hvis du går efter en mere naturlig frugtfarve.

Flere inspirerende opskrifter:

Giftkage muffins

4.9 fra 9 stemmer
Her er min opskrift på verdens bedste giftkage muffins. Lækre kager med grøn dej, der efter bagning toppes med pålægschokolade. Nemme at lave for alle.
Gå til opskrift
billederesultat for giftkage muffins

Verdens bedste chokoladekage

4.8 fra 1026 stemmer
Opskrift på en nem chokoladekage. Alletiders mumse chokoladekage er med en lækker glasur, har god holdbarhed og den kan sagtens fryses ned.
Gå til opskrift
billede med chokoladekage

Verdens bedste banankage

4.7 fra 250 stemmer
Få opskriften på en lækker banankage med fyldig smag og blød konsistens. Hemmeligheden er modne bananer og forsigtig omrøring.
Gå til opskrift
billede med banankage

Guf guf kage

4.7 fra 103 stemmer
Sig guf guf kage og tænderne begynder at løbe i vand. Den populære kage med kokostopping er nem at lave, og her får du opskriften på den.
Gå til opskrift
billede med guf guf kage

Citronmåne

4.8 fra 290 stemmer
Opskrift på den bedste citronmåne, der også kaldes for politiets drømmekage. Kendt fra DanCake, men citronkagen er nem at bage selv.
Gå til opskrift
billede med citronmåne

Sandkage

4.8 fra 183 stemmer
Bedste opskrift på en nem sandkage, der bages på den helt klassiske måde, så sandkagen ikke bliver tør. Kan laves med eller uden kakao.
Gå til opskrift
sandkage

FAQ

Kan man fryse giftkage?

Giftkage er fryseegnet. Læg den i en lufttæt beholder og derefter på frost. Du kan evt. skære den ud i portionsstørrelser inden. Tø kagen op ved stuetemperatur. Det bedste er, at fryse kagen uden glasur.

Kan man bruge andre farver end grøn til giftkage?

Den klassiske farve til giftkagen er grøn, men du kan sagtens udskifte den grønne frugtfarve med blå, rød eller andre farver. Det kan eks. være nyttig hvis kagen skal serveres til en børnefødselsdag, hvor barnet har en bestemt yndlingsfarve.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Julia

    maj 25, 2025 at 12:20 pm

    Svar
  2. Majken Bohn

    marts 15, 2025 at 10:08 pm

    Hej 🙂
    Kan se flere spørger om
    Man kan undvære mandler
    Kan Ikke se i opskrift der skal mandler i
    Kan man udskifte mandel Essens med mandel likør amaretto ?

    Svar
  3. Tenna Bodenhoff

    juni 16, 2024 at 2:30 pm

    Kan den laves som muffins 🧁

    Svar
  4. steven

    maj 21, 2024 at 9:23 am

    good kage

    Svar
  5. Marlene

    august 14, 2021 at 5:25 pm

    Bedste giftkage jeg nogensinde har smagt, sagde min 8 årige niece. Og jeg kan kun give hende ret. Dog undlod vi mandlerne, da de ikke faldt i niecens smag. Tak for opskriften.

    Svar
  6. Bettina

    april 08, 2021 at 3:30 pm

    Kan man undlade mandler?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 08, 2021 at 3:53 pm

      Hej Bettina
      Ja da - det kan du sagtens 🙂
      Og du får stadig en lækker kage.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Charlotte Meilstrup

    juli 26, 2020 at 9:51 am

    Hej, det er en hel fantastisk kage. Opskriften er nem, og den smager fannnntastisk.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 26, 2020 at 10:43 am

      Hej Charlotte
      Super lækkert at høre - mange tak 🙂
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  8. Lene Gram Møller

    juli 04, 2020 at 5:45 pm

    Den grønne kage har jeg bagt med jævne mellemrum siden 1972. Opskriften har jeg fra min tante som var mine børns dagplejemor da vi boede i Frederikshavn. Hun kaldte den grøn mazarinkage. Den smager fantastisk og er meget nem at bage. Så tusind tak for opfriskning af hukommelsen.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 04, 2020 at 10:01 pm

      Hej Lene
      Det var så lidt og selv tak.
      Ja, det er vist en klassisk 70er-kage 🙂
      Som bestemt stadig er værd at bage.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  9. kasper

    februar 03, 2020 at 12:01 pm

    jeg elsker kagen

    Svar
  10. Lene Johnsen

    juni 14, 2019 at 8:30 pm

    Hvor mange børn er den pladankage/giftkage til☺️?
    Er der nok til 20 eller skal jeg doble op?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 15, 2019 at 8:37 am

      Hej Lene

      Jeg vil nok doble op - bare for en sikkerheds skyld 🙂 Og kagen er fin dagen efter.

      Bedste hilsner

      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required