Oversigt over indhold
Grøn giftkage
Ingredienser
- 200 g smør
- 200 g sukker
- 2 æg
- 200 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 150 g mælk - svarende til 1,5 dl.
- 1 spsk mandelessens
- 2 spsk grøn konditorfarve
- 200 g flormelis
- 25 g kakao - kogende
- 5 spsk vand - kogende
Fremgangsmåde
- Tag gerne smørret ud af køleskabet 15 mninutter før brug, så det når at blive en smule blødt. Piskes derefter grundigt med sukker i en skål. Brug en elpisker.
- Pisk derefter æggene i ét ad gangen.
- Bland hvedemel og bagepulver sammen og kom det ved sammen med mælk, mandelessens og grøn konditorfarve. Vend dejen forsigtigt sammen, og her skal du ikke piske men blot anvende eks. en dejskraber.
- Beklæd et ovnfast fad på cirka 25 gange 20 centimeter med et stykke bagepapir, eller smør fadet grundigt med smør.
- Fordel den grønne dej i fadet, så den er jævn.
- Den grønne kage bages i 40 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig over- og undervarme (næstnederste rille), hvorefter den køles af.
- Flormelis og kakao røres jævn med lidt kogende vand til en passende konsistens. Fordel glasuren over den afkølede giftkage.
Video til opskriften
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Opskrift på giftkage
Grøn giftkage er en kage tilbage fra min barndom, og den har levet et liv under forskellige navne. Faktisk er den grønne og populære kage blev kaldt forskellige ting op gennem blandt andet 1970erne og 1980erne.
Ud over grøn giftkage kender jeg blandt andet til navnene bladankage, hulkkage og banditkage. Men der er sikkert mange flere.
Kagen bages i en bradepande, og den har gennem tiden været en af de mest populære brandepandekager. Ønsker du at bage en stor bradepande med kagen, kan du blot gange opskriften med 3.
I stedet for chokoladeglasur (som i denne opskrift) kan du i øvrigt også blot pynte din bladankage med lys pålægschokolade. Pålægschokoladen lægges på straks kagen kommer ud af ovnen, og derefter bruger du en gaffel til at trække streger i chokoladen. det er bestemt også lækkert.
Se flere opskrifter:
Billeder
Her får du et par billeder til fremgangsmåden i opskriften:
Tips
Grøn giftkage skæres ud i portionsstykker, som er både flotte og dekorative. Du kan eventuelt lige skære kanterne fra først, så kagestykkerne står helt skarpe.
Giftkagen er fryseegnet. Du kan med fordel fryse kagen ned uden glasur, men den kan også fryses med glasuren på.
Hvad er frugtfarve?
Frugtfarve er en type færdiglavet farve, der bruges til at farve fødevarer, især kager, slik, næringsmiddelprodukter og drikkevarer.
Frugtfarver omfatter en række farver, herunder rød, blå, grøn, gul og pink, der er opnået fra frugt- eller grøntsagsbaserede ingredienser, såsom røde bær, blåbær eller spinat. De er ofte anvendt i industriel produktion af næringsmiddelprodukter såsom slik, saft, yoghurt og skumfiduser.
Frugtfarver kan også købes i form af pulver eller væske til hjemmebrug, og de er en populær måde at give kulør til kager og andre søde sager.
Bemærk, at nogle frugtfarver kan indeholde allergener og skadelige stoffer, så det er vigtigt at undersøge ingredienslisten og producentens anbefalinger, inden du bruger dem.
Desuden kan nogle frugtfarver være fremstillet af ikke 100% naturlige ingredienser, så det er vigtigt at tjekke producentens oplysninger på emballagen, hvis du går efter en mere naturlig frugtfarve.
Flere inspirerende opskrifter:
- Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos
- Citronmåne - nem opskrift på hjemmelavet citronkage
- Sandkage - nem, hurtig og klassisk opskrift
FAQ
Giftkage er fryseegnet. Læg den i en lufttæt beholder og derefter på frost. Du kan evt. skære den ud i portionsstørrelser inden. Tø kagen op ved stuetemperatur. Det bedste er, at fryse kagen uden glasur.
Den klassiske farve til giftkagen er grøn, men du kan sagtens udskifte den grønne frugtfarve med blå, rød eller andre farver. Det kan eks. være nyttig hvis kagen skal serveres til en børnefødselsdag, hvor barnet har en bestemt yndlingsfarve.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Julia skriver
Majken Bohn skriver
Hej 🙂
Kan se flere spørger om
Man kan undvære mandler
Kan Ikke se i opskrift der skal mandler i
Kan man udskifte mandel Essens med mandel likør amaretto ?
Tenna Bodenhoff skriver
Kan den laves som muffins 🧁
steven skriver
good kage
Marlene skriver
Bedste giftkage jeg nogensinde har smagt, sagde min 8 årige niece. Og jeg kan kun give hende ret. Dog undlod vi mandlerne, da de ikke faldt i niecens smag. Tak for opskriften.