Se her, hvordan du laver grillet torsk, så fiskekødet ikke falder fra hinanden på grillen. Parmaskinken holder nemlig sammen på torsken.
Grillet torsk med et svøb af parmaskinke kan bruges til både forret og hovedret.
Hvis du vil bruge den grillede fisk til forret, vil jeg foreslå, du kun laver et stykke pr. person.
Normalt kan det være lidt tricky at grille torsk, da den er både porøs og let falder fra hinanden. Men ved at omvikle torskestykkerne med parmaskinke, holder du fisken sammen på en smart måde.
Opskrift på grillet torsk
Grillet torsk med parmaskinke
Ingredienser
- 400 g torsk
- 4 skiver parmaskinke
- 2 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Bed fiskehandleren skære 400 gram fra torskens brede ende. Ikke halestykket, som ikke duer til denne opskrift.
- Tjek torsken efter for eventuelle ben, da de jo ikke er rare at få i munden ved bordet.
- Del torsken i fire stykker, og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Omvikl dem hver med et stykke parmaskinke, og dryp med lidt olivenolie. Sørg for, at parmaskinken er foldet godt ind under torsken.
- Smør grillristen med lidt olie, og grill torsken ved direkte, men lav varme.
- Her skal den nu grilles i otte minutter - nemlig fire på hver side.
- Vend forsigtigt torskestykkerne med en paletkniv, hvor du løsner kødet forsigtigt fra grillristen. Nu kan du servere grillet torsk med diverse tilbehør.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Anret to stykker grillet torsk til hver person. Medmindre det er til en forret, for så er et enkelt stykke nok.
Lækkert tilbehør kan være en nem kartoffelsalat med asparges eller pestokartofler.
Du kan bruge samme trick med andre hvide fisk, som eksempelvis rødspætter, skrubber, kuller, og rødfisk.
Se flere gode opskrifter til grillen:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: