Se hvordan du nemt laver grillet makrel marineret i hvidløgsolie. Makrellen grilles ved direkte varme i få minutter, og krydres med peber.
Opskriften på grillet makrel er beregnet til fire personer.
Ingredienser til grillet makrel
8 friske fileter af makrel
4 spiseskefulde rapsolie
2 fed hvidløg
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Tjek makrelfileterne for ben, og fjern eventuelle ben med en skarp kniv. Du kan også bede fiskehandleren fjerne benene i midten, for så har et stykke helt benfri fisk, og det er mest lækkert at servere. Du skal beregne to makrelfileter pr. person.
- Kom olien i en lille skål, og pres hvidløgsfed ned i den. Rør godt rundt, og pensl så makrelfileterne med hvidløgsolien. Kun på kødsiden.
- Lad makrellerne trække i ti minutter.
- Gør grillristen helt ren, og smør den med lidt rapsolie.
- Læg makrelfileterne med skindsiden nedad på risten, og grill dem nu ved en god og direkte varme i cirka 3-4 minutter, indtil skindet er helt sprødt. Makrelfileterne skal ikke vendes. Giv dem lidt salt på kødsiden, og luk låget. Metoden gælder både gasgrill og kuglegrill.
Med en paletkniv tager du forsigtigt makrellerne af grillen, og giver dem en god omgang friskkværnet sort peber.
Servér straks den grillede makrel sammen med ovnstegte persillekartofler og en salat med spidskål.
Se også opskrifter på:
Din vurdering
-
Grillet makrel
Stem her
( stemmer)
Comments
No Comments