Skindstegt makrelfilet med knuste hvidløg samt en lun pastasalat er sund og lækker aftensmad til hele familien. Her er opskriften.
Skindstegt makrelfilet får et sprødt skind og lækkert kød, og for mange vil det være en ny, lækker måde at spise makrel.
Her serveres makrelfilterne sammen med en lun pastasalat, som spiller godt op til fisken.
Køb gerne fileter af bundgarnsmakrel, da de er de bedste makreller. Få eventuelt fiskehandleren til at fjerne rækken af ben i ryggen på fileterne, eller gør det selv med en skarp kniv.
Opskrift på skindstegt makrelfilet
Skindstegt makrelfilet og lun pastasalat
Ingredienser
- 8 stykker makrelfilet - af bundgarnsmakrel
- 4 fed hvidløg
- smør - til stegning
- olivenolie - til stegning
- salt og friskkværnet peber
Lun pastasalat
- 400 gram store pastaskruer
- 1 broccoli
- 1 rød peberfrugt
- 2 majskolber
- 3 fed hvidløg
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Lav et lille snit med en skarp kniv på begge sider af benene, men ikke ned i skindet.
- Vend makrelfileten om, og lav tre skrå snit i skindet, så fisken ikke krymper sammen under turen på panden.
- Kom en god klat smør og olivenolie på panden, og varm op til en god varme.
- Pil hvidløgsfed og knus/mas dem med hånden eller den flade side på kniven, og læg dem på panden.
- Lad fedtstoffet bruse af, og læg så makrelfileterne på panden med skindet nedad. Steg makrelfileterne ad to omgange.
- Krydr med salt og friskkværnet peber, og steg dem i tre minutter.
- Vend dem så om, og steg nu på kødsiden i 10 sekunder. Ikke længere. Tag dem af, og steg det andet hold makrelfileter på samme måde.
Lun pastasalat
- Kog pastaen al dente (med lidt bid) i letsaltet vand, tag gryden af og kom koldt vand i kogningen stoppes straks. Lad pastaen blive i kogevandet.
- Del broccoli i mindre buketter, rød peberfrugt i mundrette terne, og majskorn skæres fra kolberne.
- Kom lidt olie på en varm pande ved middel varme, og læg så broccolibuketterne på panden. Lad dem svitse med i tre minutter uden de tager farve.
- Snit hvidløgsfed groft, og kom dem i panden sammen med peberfrugt og majs, og vend det forsigtigt rundt.
- Vend også pastaskruerne i, og smag til med salt og sort peber.
- Anret på lune tallerkner med pastasalat og skindstegt makrelfilet ovenpå.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Skindstegt makrelfilet anrettes og serveres straks sammen med den lune pastasalat.
Hvis du vil have flere grøntsager i salaten, kan du sagtens gøre det, hus, blot, at de skal kunne tåle at blive varmet på panden.
Se også andre gode opskrifter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: