Sådan laver du skindstegt makrelfilet med hvidløg. Den gode opskrift på hvordan du laver den bedste makrel på panden med knuste hvidløg.
Opskriften på skindstegt makrelfilet er beregnet til fire personer, hvor hver får to fileter.
Ingredienser til skindstegt makrelfilet
8 stykker makrelfilet af bundgarnsmakrel
4 fed hvidløg
Smør og olivenolie til stegning
Salt og friskkværnet peber
Til lun pastasalat på pande bruger du
400 gram store pastaskruer
1 broccoli
1 rød peberfrugt
2 majskolber
3 fed hvidløg
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Køb gerne fileter af bundgarnsmakrel, da de er de bedste makreller. Få eventuelt fiskehandleren til at fjerne rækken af ben i ryggen på fileterne, eller gør det selv med en skarp kniv.
- Lav et lille snit med en skarp kniv på begge sider af benene, men ikke ned i skindet.
- Vend makrelfileten om, og lav tre skrå snit i skindet, så fisken ikke krymper sammen under turen på panden.
- Kom en god klat smør og olivenolie på panden, og varm op til en god varme.
- Pil hvidløgsfed og knus/mas dem med hånden eller den flade side på kniven, og læg dem på panden.
- Lad fedtstoffet bruse af, og læg så makrelfileterne på panden med skindet nedad. Steg makrelfileterne ad to omgange.
- Krydr med salt og friskkværnet peber, og steg dem i tre minutter.
- Vend dem så om, og steg nu på kødsiden i 10 sekunder. Ikke længere. Tag dem af, og steg det andet hold makrelfileter på samme måde.
- Kog pastaen al dente (med lidt bid) i letsaltet vand, tag gryden af og kom koldt vand i kogningen stoppes straks. Lad pastaen blive i kogevandet.
- Del broccoli i mindre buketter, rød peberfrugt i mundrette terne, og majskorn skæres fra kolberne.
- Kom lidt olie på en varm pande ved middel varme, og læg så broccolibuketterne på panden. Lad dem svitse med i tre minutter uden de tager farve.
- Snit hvidløgsfed groft, og kom dem i panden sammen med peberfrugt og majs, og vend det forsigtigt rundt.
- Vend også pastaskruerne i, og smag til med salt og sort peber.
- Anret på lune tallerkner med pastasalat og skindstegt makrelfilet ovenpå.
Skindstegt makrelfilet serveres straks.
Se også mine opskrifter på: