Se hvordan du nemt laver grillet makrel marineret i hvidløgsolie. Makrellen grilles ved direkte varme i få minutter, og krydres med peber.
Opskriften på grillet makrel er beregnet til fire personer.
Her får du lækker og sund ret, som samtidig ikke tager lang tid at lave. Det er fantastisk sommermad. God fornøjelse.
Se også disse opskifter:
Opskrift på grillet makrel
Grillet makrel med hvidløgsolie
Ingredienser
- 8 makrelfilet
- 4 spsk rapsolie
- 2 fed hvidløg
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Tjek makrelfileterne for ben, og fjern eventuelle ben med en skarp kniv. Du kan også bede fiskehandleren fjerne benene i midten, for så har et stykke helt benfri fisk, og det er mest lækkert at servere. Du skal beregne to makrelfileter pr. person.
- Kom olien i en lille skål, og pres hvidløgsfed ned i den. Rør godt rundt, og pensl så makrelfileterne med hvidløgsolien. Kun på kødsiden.
- Lad makrellerne trække i ti minutter.
- Gør grillristen helt ren, og smør den med lidt rapsolie.
- Læg makrelfileterne med skindsiden nedad på risten, og grill dem nu ved en god og direkte varme i cirka 3-4 minutter, indtil skindet er helt sprødt. Makrelfileterne skal ikke vendes. Giv dem lidt salt på kødsiden, og luk låget. Metoden gælder både gasgrill og kuglegrill.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Med en paletkniv tager du forsigtigt makrellerne af grillen, og giver dem en god omgang friskkværnet sort peber.
Servér straks den grillede makrel sammen med ovnstegte persillekartofler og en salat med spidskål.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften - skriv gerne din mening om den her.